Småretter, salater, tilbehør

Hjemmelaget Waldorsalat - frokost, lunsj, middag og kvelds


Ja dette er så godt at det er vanskelig å stoppe å spise. Når jeg først lager dette, da lager jeg i store mengder og spiser det til alle måltid.
Denne oppskriften er min egen, og jeg har laget denne med gjevne mellomrom siden jeg var i 20 - årene. Hmmm det er jo ikke lenge siden det :)

Waldorfsalat passer som tilbehør det det meste. Når jeg lager dette så spiser jeg det til både frokost, lunsj, middag og kvelds.

 



Her er min oppskrift på Waldorfsalat:

4 - 5 stk eple
3 stk stilker stangselleri
2 bokser hermetisk ananas i biter, liten boks.
2 ss saften av ananasen
100 g valnøttkjerner
1 ½ - 2 dl majones
2 dl stivpisket kremfløte
1 ss saften av sitron
230 g blå druer

Skjær eple, stangselleri, druer, valnøttkjerne og ananas i biter. ( sil godt av saften fra ananasen)
Bland sammen majones, sitronsaft og ananas saften, og rør inn stivpisket fløte.
Bland eple, stilkselleri, druer, valnøttkjerne og ananas i biter i krem-majonesen.
Pynt gjerne med valnøtter og blå druer. Jeg gledet meg sånn til å spise, at jeg glemte å pynte.

Oppbevares i kjøleskap. Holdbar ca t.o.m 3.dagen. Hver gang du tar den ut av kjøleskapet, ser den litt tørr ut. Da er det bare å røre/blande den forsiktig rundt.

 

Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Instagram: Lisbeth_pede


 

#oppskrift #waldorfsalat #diy #mat


 

Bruschetta med mozzarella og tomat


Min datter spurte meg om vi skulle spise Bruschetta til lunsj, uff tenkte jeg som overhode ikke liker tomater og derfor spiser det aldri. 
Men ok, jeg ble med.
Vi gikk på restaurant og bestilte Bruschetta. Fikk servert en skive fullesset med hakkede tomater. Oj hvordan skal dette gå, så kjempegodt ut og var egentlig bare å sette i gang.

Begynte forsiktig å spise, som et kresent lite barn (kanskje jeg er det og) Men til min stooore overraskelse, dette var jo bare supergodt. Og det ble ikke siste Bruschetta besøket der nei.
Men nå var det på tide å lage dette hjemme.
Kjempegodt, kunne spist det hver dag.
Men dette er nok fortsatt det eneste måltidet jeg spiser tomater til.

 




Dette er godt til enten lunsj, forrett eller kveld. Er også brukt en del som tilbehør til Tapas.

 

4 pers

8 Skiver eller oppskåret Baguetter
Basilikum
20 Klasetomater delt i små biter
2 fedd Hvitløksbåter
Mozarella
Olivenolje
Salt
Pepper
Balsamicoeddik
1 ss sukker

Sett ovnen på 220 grader.

 

Klasetomatene:

Lag et lite kutt i toppen av hver tomat.
Kok opp vann, legg tomatene oppi i 15 sek, så direkte over i en skål med kaldt vann.
Ta av skallet på tomatene.
Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og vend de forsiktig sammen. Tilsett litt olivenolje, smak til med litt salt og pepper. La det stå i 15-20 min.

 





Brødskivene ristes på begge sider i litt olivenolje eller smør i en stekepanne.

Sett litt hvitløksmak på brødet ved å la et hvitløksfedd surre med i smøret/oljen.

Eller du kan steke de litt i brødrister, men da selvfølgelig uten olje og hvitløk.

Legg deretter brødskivene på en langpanne dekket med bakepapir, legg på skiver av mozarella.

Stekes mitt i ovnen til osten har myknet/smeltet litt, obs pass på at osten ikke bobler for dette går fort.





 

 

Anrettes på fat:
Legg brødskivene på tallerkenen og fordel tomatblandingen over mozarellaen (hvis det er mye «overskuddsvæske» så kan du helle bort noe av denne).
Drypp forsiktig over litt Balsamicoeddik, denne kan også helles i tynn stråle på fatet rundt den ferdige bruschettaen.

Pynt med frisk basilikum

Serveres umiddelbart

Bruschetta kan varieres med masse forskjellig. Eks om du steker litt kylling til, da får du en litt mer mettende lunsj.

 

 

 



 



 

#oppskrift #lunsj #forrett #mat

Oppskrift på enkel og god kvelds eller lunsj

Disse lagde jeg til kvelds i går. Toast dyppet i eggerøre-mix. Nesten som arme riddere men uten kanel.

Her er oppskriften:

12 skiver (jeg bruker grovbrød som er litt mer mat i)
6 skinke skiver (vanlig kokt skinke pålegg)
Hvitost skiver
4 egg
4 dl melk
salt, pepper og grillkrydder

Sett ovnen på ca 180 grader.

Visp sammen egg, melk og krydderet. 

Ta 6 av skivene, legg på litt hvitost, så en skinke, så litt hvitost igjen, strø på litt grillkrydder og legg en skive til på toppen. Dette gjøres med alle skivene.
Dypp skivene, begge sidene, i eggerøre miksen ikke la de bli liggende oppi miksen, legg de straks over på varm steikepanne, stekes gyllen brun på begge sidene.
Legg skivene over på langpanne (med bakepapir i bunnen) sett de i ovnen i ca 6-8 min, dette for å få de litt mer gjennomsteikt.

Jeg har her steikt litt tomater og ananas til, men passer like godt med en frisk salat eller potetsalat.

 

#oppskrift


 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits