Middag

Indrefilet med grønnsaker i teriyaki saus

 

Indrefilet helstekt i ovnen er kjempegodt

til ca 4 pes

800 gr indrefilet
1 sellerirot
3 gulrøtter
1 kolerabi
1/2 rød chili uten frø
1 grønn paprika
1/2 purre
2 hvitløksbåter
5 ss Teriyaki saus. Jeg kjøpte den ferdilagde på glass

Sett ovnen på 180 grader

Indrefileen brunes på stekepannen ett minutt på hver side, krydres.
Stekes så videre i ovnen på 180 grader i ca 15 min.
La den hvile på kjøkkenbenken i 10 min.

Purre, hvitløk, sellerirot og chili, kuttes i små biter. La dette surre 2 min i stekepannen i litt olje.
Kutt opp resten av grønnsakene i passe biter. Legg dette oppi stekepannen sammen med resten.
Surres på middels varme i ca 10 min, eller til grønnsakene har fått kokt litt men likevel har litt tyggemotstand.

Klar for servering

På bildet under ser du Teriyaki sausen som jeg brukte.



#middag #oppskrift #diy #mat

 

Lapskaus / suppe på salt svinebog


I dag har jeg laget lapskaus på salt svinebog til middag. En herlig middag på kalde dager.

 




Ca 4 porsjoner

900 g salt svinebog
1 - 1 1/2 l vann
5 poteter
3-4 gulrøtter
1 liten kålrot
1 liten sellerirot
1/2 purreløk
1/4 - 1/2 rød chili uten frø
1 ts timian
2 ts mørk buljong
salt og pepper

Skjær kjøtt og flesk i terninger, om ønskelig kan flesket skjæres vekk. Kok opp, skum av, la det trekke i ca 1 time.

Kutt opp alle grønnsakene i passe biter. Når det er ca 15 min igjen av koketiden til kjøttet, tilsettes grønnsakene.

Kok så videre i 15 min. i lapskaus skal alt være mørt og godt .Rør minst mulig under koketiden, å ikke grønnsakene går i oppløsning.

Smak til med salt og pepper.

 

#middag #oppskrift #diy #lapskaus #suppe #kjøttsuppe

Torskegryte i hjemmelaget tomatsaus


Torsk er min favoritt fisk, så da ble det denne torskegryten jeg serverte til middag i dag.

 

 

4 pers

400 gram torskefilet deles i biter
4 - 5 stk poteter delt i passe biter
2 gulrøtter i biter
½ - 1 liten løk kuttet i tynne skiver
1/2 rød chili uten frø, finhakket
2 - 3 fedd hvitløk, finhakket
1 liten sellerirot i biter
Brokkoli

1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
6 dl vann
1 ½  fiskebuljongterning (eller grønnsaksbuljong)
½ ts timian
½ ts sukker
Dill
¼ ts sitronpepper
salt

Bagetter

Potetene kokes separat, deles i passe biter og legges tilslutt oppi den ferdige fiskegryten

Torskefileten tilberedes også i egen kjele. Kok opp vann, legg fiskebitene oppi, la de trekke i 10 min.

Gulrøtter, brokkoli, løk, chili, hvitløk og selleriroten freses 2 min i kjelen tilsatt smør.

Tilsett tomatpuréen, hermetiske tomater, vann, og buljongterning. La dette koke til grønnsakene fortsatt har litt tyggemotstand.
Smak til med salt og pepper.


Tilsett deretter fisken og potetene. Vendes forsiktig inn, så ikke fisken og potetene går i oppløsning.

Serveres straks og gjerne med baguetter til.

 

 

 

#middag #torsk #fisk #torskegryte #fiskesuppe #oppskrift #diy #mat


Biff med Teriyakisaus

 

Teriyakisaus har masse god smak. 
Og så er det kjempegodt å variere litt på krydrene og smakene, det prøver hvertfall jeg og bli flinkere til.
Jeg har en litt dum uvane med å bruke de samme krydrene på alt, pizza, kjøttkaker, lasagne...alt smaker liksom det samme.




Biff med i Teriyakisaus

4 pers

4 stk  biff av ytrefilet
3 ss  olivenolje 
250 g  nudler 
3  vårløk 
4 stk  gulrot 
8-10 blad  kinakål 

Marinade
2 ts koriander 
1 ts ingefær 
4 ss  soyasaus 
1 dl  ananasjuice eks saften fra ananasboks
3 båter hakket hvitløk 
1 ts mørk buljong

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose, legg i kjøttet som skal marineres. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, eller i kjøleskap natten over.

Stek biffen i en stekepanne, først på sterk varme ca 1 min på hver side. Senk varmen og fortsett steking til ønsket resultat, rå, medium.
Hell over marinaden og la det få et raskt oppkok.

Skjær gulroten opp i tynne strimler. Kok den sammen med nudlene i ca. 3 minutter. Sil av vannet.

Anrett på tallerken: Nudler med gulrot, strø over kinakålen, legg biffen oppå, hell over marinade og til slutt strø over oppkuttet vårløk.

Om du vil, så kan du like siden min på facebook: Veskeklatten

Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #middag #diy #biff #ytrefilet #teriyakisaus #mat

Sursøt gryte med svinekjøtt

 

En sursøt gryte med masse smak. Jeg har her laget den med svinekjøtt, men er også kjempegodt med oppkuttet kyllingfilet.

 

 

Sursøt gryte

Ca. 600 g  renskåret svinekjøtt i strimler 
3 ss  olje til steking
1 ts  salt 
¾ ts  pepper 
1 stk  rød paprika 
1 ½ stk  rød chili 
180 g  sukkererter 
1 ½ boks  hermetisk ananas i biter, liten boks 

Sursøt saus:

3 ss sukker
4 ss soyasaus
2 ss Eplesidereddik / eddik, 7 % 
1/2 ss tomatpuré
Laken av 1 boks hermetisk ananas
1 dl buljong (utblandet)
1 ss maisstivelse (maizena)

Om du ønsker, kan du bruke ferdig sursøt saus, bruk da 1 ½ boks.

Skjær paprika og sukkererter i strimler og hakk chilien.
Brun kjøttet raskt i stekepanne i to omganger og krydre med salt og pepper. 
Tilsett paprika sammen med sukkererter og chili. La det steke litt med kjøttet.
Tilsett alle ingrediensene til sursøt saus, unntatt maisenna.
Varm raskt opp og jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.

Serveres med kokt ris

 

 

#middag #oppskrift #svinekjøtt #kylling #ris #diy #sursøtsaus


 

Kyllingkarbonade med Tomat og Mozzarella


Hjemmelaget kyllingkarbonade på grovt brød og med mozzarella, tomat og litt salat, så ble det til et middagsmåltid.

Kjekt med litt raske enkle og gode middager.
Ønsker du litt mer tilbehør, så passer det perfekt med Waldorfsalat til.

 

 Ca 4 karbonader

400 g  kyllingkjøttdeig 
1 ts potetmel
½  stk finhakket vårløk (kan sløyfes i deigen)
1 båt  hvitløk 
½ rød chili, ta vekk frøene
1 stk  egg 
1 ts  salt 
ca ¼ ts  pepper 
½ ts mørk buljong
1 ss  flytende margarin til steking

4 skive  grovt brød 
2 stk  tomat 
1 stk  mozzarella 
1 stk  vårløk 

Bland sammen kyllingkjøttdeig, potetmel, chili, hvitløk, egg, buljong, salt og pepper i en hurtigmikser eller bland godt sammen i en bolle. Formes til burgere  ved hjelp av en skje.

Stekes på middelsvarme i smør eller olje noen minutter på hver side, til de er gyldene og gjennomstekt.

Når de ligger i pannen, trykk/prikk de ned ved hjelp av en gaffel eller kniv.

Legg kyllingkarbonadene på en langpanne dekket med bakepapir, stekes lett i ovnen på 220 grader til mozarellaen har smeltet. Ikke for lenge, da blir osten brun.

Server burgerne på grovbrød med skiver av tomat og mozzarella ost. Dryss finsnittet lett stekt vårløk eller litt friske krydderurter over.

 

 

#middag #lunsj #oppskrift #diy #kylling #kyllingkjøttdeig 

Ovnsbakt torsk og laks i balsamicosaus

 

Til denne retten brukte jeg både torsk og laks, dette for at her hjemme er det noen som ikke liker laks. En trenger ikke ha begge fiskesortene oppi.

 

 

 

Til 3-4 porsjoner

 

300 gram torskefilet, delt i biter

300 gram laks, delt i biter
3-4 Gulrøtter

1 Kålrabi
1 bunt Brokkoli
1 Purre

 

Kraft:

 

2 ss balsamicoeddik
4 ss soyasaus
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss sukker
Basilikum
Salt og pepper

 

 

Sett ovnen på 200 grader

 

Kutt opp grønnsakene i passe tykke strimler/biter og fordel dette i en ildfast form.
Bland sammen ingrediensene til kraften og hell dette over grønnsakene, spar litt av kraften til å helle over fisken etterpå.

 

La grønnsakene steke ca 8-10 min på forhånd.

 

Ta formen ut av ovnen og legg fiskebitene på toppen og hell resten av kraften over fisken.

 

Krydre med salt og pepper.
Stekes videre midt i ovnen i ytterlige 15 minutter på 200 grader. 

 

Til fisken er gjennomstekt, grønnsakene er best om de får litt tyggemotstand.
Tilbehør: fiskeretten er egentlig best som den er, men kan eks ha ris, pasta eller bagetter til.

 

 

Minner om min giveaway
med trekning i morgen fredag 29/11-13  http://lisbethpedersen.blogg.no/1385384624_giveaway__vinn_hndsyd.html

 


 




 

 

#middag #oppskrift #fisk

 

Kyllingfilet med melon og mango

 

Kyllingfilet stekt i søt chilisaus, servert sammen med melon og mango

 




Ingredienser 5 pers:

5 Kyllingfilet
1 glass søt chilisaus

1 Eple
1 Cantaloupe
2 Mango
1 Honningmelon
1 1/2 Melonyoughurt (à 500 gr)
2 Rød chili
Valnøtter
1 Lime

 

Legg kyllingfiletene på et fat vekselsvis med søt chilisaus over. La trekke 2-3 min.
Stekes ca 2-3 min på hver side på middels varme. Ha på litt salt og pepper. Skru litt ned varmen, etterstekes under lokk i ca 8-10 min.

Kutt opp i passe små biter: eple, cantaloupe, mango og honningmelon.
Anrett på fat.
Ha over Melonyoughurt.
Kutt opp rød chili (om ønskelig ta ut frøene) og valnøttene, ha over youghurten.
Skjær limen i skiver, pynt med èn skive på hvert fat. Ta resten av limen og press noen dråper limesaft over det hele.

 

 

#oppskrift #middag #kylling

 

 

 

Kyllingfilet med hjemmelaget tomatsaus

 

Dette er en enkel og god middag som er ferdig på ca 20 min.

 

4 personer:

4 stk kylligfilet
margarin eller olje til steking
1 løk
4 båt finhakket hvitløk
2 bokser hermitiske tomater knuste
3 ss tomatpurre
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
3 ts tørket oregano
3 ts mørk buljong
3 ts timian

8-9 poteter
Brokkoli

Skrell og kok opp potetene.

Stek kyllingfiletene på middels varme i 2-3 min på hver side. Skru ned et hakk, legg på lokk og etterstek i 7-8 min, snu filetene innimellom.
Stek hvitløk og løk til den blir blank
Ta løken over i en kjele, tilsett hermetiske tomater, tomatpurre og alt av krydder. La det koke på svak varme i 15-20 min.

Del opp de varme potetene i 4 deler (eller passe biter) legg de opp i den varme tomatsausen og vend det forsiktig om.

Legg brokkolien i kokende vann, la de småkoke i 2-3 min.

Anrettes på fat sammen med brokkoli

 

#oppskrift

Hjemmelaget Schnitzel av svinekjøtt


Hjemmelaget schnitzel var bare kjempegodt, og kommer garantert til å bli laget flere ganger hjemme hos oss. Enkelt og tidsforbruk ca 40 min.
Oppskriften fant jeg på tine.no

 




Ingredienser til 4 personer

 

Schnitzel

600 g svinekjøtt , gjerne flatbiff
1 dl griljermel eller strøkavring
1 dl hvetemel
1  egg
¼ ts salt
½ ts pepper
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 ss TINE Ekte Smør

 

Poteter

10 g poteter

Sukkererter og gulrot

Tilbehør
1  sitron

Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.

 

Poteter
Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, ca 20-25 minutter.

 

Sukkererter og gulrot
Gulrøttene kuttes i passe biter.
Kok opp vann til Sukkererter og gulrøttene. Kok det i ca 3-5 minutter. Pass på at dette gjøres i slutten av steketiden for potetene.

 

Schnitzel
For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, så bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.

 

Anrettes på tallerkener, klem litt sitron over schnitzlene

 

 

 



 

#oppskrift

 

 

 

 



Grønn ertersuppe med svinekjøtt

 

Og sammen med baguetter/brød så blir dette et fult måltid.
Med frosne erter tryller du fram en smakfull og fargerik suppe, raskt og enkelt på ca 20 min.
Oppskriften fant jeg på matprat.no Men bildet under er mitt eget.

 

 





Ingredienser til 4 personer:

500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss melange eller olje til steking
500 g dypfryste erter
4 dl kjøtt- eller hønsebuljong
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks hermetisk maiskorn
1 fersk Paprika, kuttes i biter

1. Stek kjøttet på høy varme i melange/olje, krydre med salt og pepper. Settes til side

2. Kok opp erter og buljong og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann eller buljong om nødvendig.

3. Fordel kjøtt, mais og paprika i suppeskåler, og hell suppen rundt. Serveres med baguetter

 

 

 

 

#oppskrift

 

Tagliatelle med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus

 

Dette er en enkel og god pastarett.

Tagliatelle med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus og med litt raspet hvitost på toppen

 

Dette trenger du:

Kjøttbollene:

1 pk karbonadedeig
Grillkrydder
Salt
Pepper
1 ss potetmel
1/2 ss hvetemel

Bland alt inn i karbonadedeigen. Kok opp vann i en kjele sammen med 2 ss buljongpulver, vannet skal akkurat dekke kjøttbollene. La vannet småkokeog
bruk en skje til å forme deigen til kjøttboller. Legg de opp i det kokende vannet. La de småkoke i ca 20 min.

 




Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater med oregano og basilikum
1 ss tomatpurre
1/2 dl vann til tomatsausen (gjerne kraft fra kjøttbollene) tilpasses etter hvor tykk du vil ha sausen
2 ts Oregano
2 ts Timian
2 ts Persillade
3 ts Mørk Buljongpulver
1 ts sukker

Bland alt sammen i en kjele og kok opp, la det så småkoke i ca 25 min.

 

Etter koketid: Sil godt av vannet fra kjøttbollene og legg de oppi tomatsausen, bland forsiktig

Tagliatelle kokes som anvist på pakken.

 



#oppskrift

Hjemmelaget Pitabrød og Pizzasaus

 

Pitabrød som er hjemmelaget er uten tvil bedre en ferdig lagde fra butikken.
Pitabrød er kjempeenkelt å lage selv. Så er det ganske så fasinerende å se hvordan pitabrødene blåser seg opp og danner et hulrom.

 



Her er det flere muligheter.
Vanlig pitabrød: har jeg her fylt med kyllingbiter, salat, tomat, agurk, mais og dressing. Smurte også et tynt lag i bunnen med min hjemmelagde saus.

Pitabrødene er kjekt å ha i frysen, ta fram og lag enkelt:

Pizzapita, kjempegodt. Den falt nok best i smak her hjemme. Her tok jeg det ferdigstekte pitabrødet, trykte forsiktig luften ut. Og oppå smurte jeg et lag med hjemmelaget pizzasaus, så noen kyllingbiter, mais og et herlig lag med raspet ost. satt det inn igjen i ovnen til osten hadde smeltet, på 200 grader til du ser at osten er gyllen og fin.

Hurtigkvelds: En annen variant om du har pitabrød i frysen er hurtigkvelds til ungdommen: Ta pitabrød ut av frysen, smør et lag med pizzasaus, legg på en skinkebit, mais og ost. Så i ovnen på 200 grader til du ser at osten er gyllen og fin.

 

 

Pitabrød:

4,5 dl lunket vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ts sukker
10 dl hvetemel, eller til du ser at du har en fin deig.

Finn frem 3 stekebrett kledd med bakepapir.

Rør ut gjæren, oljen, saltet og sukkeret i det lunkne vannet. Ha deretter i hvetemel og elt deigen godt.

Deigen dekkes med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i min 30 min, eller til ca dobbel størrelse.

Del deigen i 12-13 emner som du kjevler til flate og runde pitabrød, ca 15 cm i diameter og ca 1/2 cm tykk.

Fordel pitabrødene på stekebrettene, 4 på hvert brett.

La så pitabrødene etterheve i ca 10 min, eller til ovnen har blitt varm, 270 grader.

Stekes midt i ovnen på 270 grader i ca 6 min. Pass på, ovner er forskjellige. Når pitabrødene har begynt å blåse seg opp er det ca bare 2-3 sekunder igjen av steketiden. Til du ser de får en fin lysbrun farge, etter det blir det veldig fort svidd og hard.

Avkjøles på rist

 

 

 

Her trillet jeg de til boller før jeg kjevlet de flat

Fikk plass til 4 pitabrød på stekebrettet



Artig å se hvor de blåser seg opp og danner et hulrom




Pizzasaus:

3 dl vann
4 ss tomatpurre
2 ts sukker
2 ts mørk buljong
Grillkrydder
Pepper
Timian
Pizzakrydder

Ha vannet i stekepannen og kok opp til kokepunktet, tilsett tomatpurren og sukkeret, rør om og skru ned til kokepunktet. Tilsett resten av krydrene. 
Kokes videre på svak varme i 10 min.

 

Her står pizzasausen min ok koker, og i bakgrunnen kan du se krydrene jeg har brukt.






#oppskrift



Fått hyggelig kommentar og forespørsel fra Alleoppskrifter.no

 

Dette var jo en hyggelig kommentar og forspørsel å få på bloggen :)
Det er nettsiden Alleoppskrifter.no som ønsket å ha bloggen min med på siden sin, sammen med mange andre matbloggere. Jeg takket ja til dette. Så nå ligger bloggen min inne på blogglisten til Alleoppskrifter.no. De har registrert bloggen min under navnet: Veskeklatten.

Her er det mange bloggere med masse gode matoppskrifter, ta gjerne turen innom http://www.alleoppskrifter.no/

Og på alleoppskrifter.no kan alle som vil søke om å få inn sin blogg.

Innlegget mitt som de kommenterte finner du HER

 

Her har jeg kopiert kommentaren jeg fikk fra Alleoppskrifter.no:

 

Elin

12.07.2013 kl.15:39

Hei Lisbeth!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,

Elin

Alleoppskrifter.no
 
 
 
 
 
 
 

Anbefales, kjempegodt

Har du smakt Maggi Juicy Chicken? Om ikke er denne absolutt verdt å prøve.
En middag der du ikke trenger tilsette noe av ditt eget krydder.

Er så raskt å tilberede, men skal stå i 30 min i ovnen. Kyllingen kuttes i passe biter, legges oppi vedlagt stekepose, hell over vedlagt krydderpose, blad, sett i ovnen.
Kyllingen blir saftig og god med deilig kryddersmak.
Så er det bare å velge et tilbehør. Jeg har brukt ris og salat, men syntes det er aller best med saltbakte poteter.

 

Er virkelig verdt et forsøk

Egen oppskrift: Hjemmelaget rød saus til biff. Kjempegodt

Jeg var så lei av bernaisesaus og brune sauser til biffen at jeg satte i gang å dikte min egen saus. Sausen er egen oppdiktet og jeg vet at jeg har brukt en del "rare" blandinger av krydder men ble faktisk veldig godt. Og sausen var så godt mottatt hjemme hos meg at den har blitt et fast tilbehør til biffen.
Som fast tilbehør her, er også Hoff sine ferdiglagde røstipoteter fra frys, de er kjempegode. Ellers varierer vi med kokt brokkoli eller som på bilde brokkolipurè.

Om du vil prøve å lage min oppskrift på sausen, finner du den under bilde.

 


Min oppskrift på rød saus til biff

Dette trenger du:

5 dl Vann
3 toppede ss Tomatpurè
2 1/2 ts Timian
1 1/2 ts Persillade
1 1/2 ts Herbes De Provence
1 ts sukker
2 1/2 ts mørk Buljongpulver fra Toro
2 dl Kremfløte

Ha vann, tomatpurè og alt kryddere i en kjele (IKKE matfløten ennå) Kok opp og la det småkoke i ca 35 min.
Ta så oppi matfløten, kok opp og la det småkoke 5-8 min. Smak nå gjerne på sausen om du ønsker å tilsette mer krydder.

Håper det smaker :)

 



Brokkolipurè:

1 Brokkoli
2 ss smør
salt og pepper

Kutt brokkolien i passe store biter og kok til den blir helt "mør" (6-7 min) Tøm ut alt vannet.
Kjør brokkolien i foodprocessor sammen med smør salt og pepper. Syntes du den er tykk, kan du tilsette 1 ss melk.

 

 

#oppskrift

 


 

Oppskrift Kylling og ris med mini mais og gulrøtter

Enkel, sunn og kjempegod middag. Kylling og ris med minimais og gulrøtter

 


Til 4 voksne:

4 stk Kyllingfilet
3 porsjoner ris, kokes som anvist på pakken
3 gulrøtter
1 boks minimais
1 ss mørk buljongpulver
0,5 dl vann
Salt og pepper

Baguetter

Kyllinfileen kuttes i passe biter, stekes sammen med litt salt, pepper og grillkrydder.
Kok risen som anvist på pakken
Kutt gulrøttene opp i tynne strimler, kutt minimaisen i passe biter, 0,5 dl vann, 1 ss mørk buljong, alt dette freses lett på steikepannen i 2 min.

Bland så kyllingfilet, ris og grønnsakene opp i en ildfast form.

Serveres gjerne sammen med baguetter.



#oppskrift

 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits