desember 2015

Sy en retro 70 talls skinnvest med frynser

Denne 70 talls inspirerte retro vesten har jeg sydd i imitert skinn. Kanskje litt bohemian vest. Denne har jeg sydd på gøy og egentlig ikke en vest for hverdagsbruk, men super om du skal på et retro party. 

På vesten forside har jeg sydd på et peace merke. Dette har jeg først tegnet, så klippet ut i stoff. Det samme har jeg gjort på blomsten på ryggen. 

Bilder og søm-forklaring under.

Her er bilde av vesten foran og bak
Vestens forside

Ryggen
Peace merke og blomsten sydd med maskinen innstilt på dekor-søm.  


På facebooksiden min legger jeg ut diverse gratis mønstre, og her selger jeg mine håndsydde vesker.

Du finner facebooksiden min her: VESKEKLATTEN

Instagram: Lisbeth_pedeDa jeg ikke hadde noe mønster på vest, så gjorde jeg det veldig enkelt.
Først tok jeg skinn stoffet, la det på sybordet med rettsiden ned på bordet.
Så tok jeg en gammel vest, la den først med forsiden ned på skinnstoffet og tegnet rundt, legg til ca 1 cm søm-rom, så snudde jeg vesten med ryggen ned og tegnet rundt der også.
Jeg demonterte ikke min gamle vest.
OBS når jeg hadde tegnet rundt vesten, så stoppet jeg på enden av sidene og tegnet videre ca 32 cm rett ned (til å klippe frynser av etterpå) så tegnet jeg rett bort til neste sidestykket. Klipp gjerne stoffet lenger enn du beregner, for du kan heller kutte frynsene kortere etterpå.

Så sydde jeg vesten sammen først på skuldrene, deretter prøv den på. Satt nål i hver side der jeg ville frynsene skulle begynne, ca ved buksekanten. Nå sydde jeg vesten sammen fra under armen og ned til nålen.


Så prøvde jeg vesten på, og om jeg måtte gjøre noen justeringer eller kanskje sy den mer inn. 
Deretter sydde jeg en liten brettekant inn rundt ermehull, nakke og hals. Med skinn/skai stoff så trenger du ikke sy sikksakk og du trenger heller ikke sy inn to brettekanter, for disse stoffene rakner ikke.
Se bildene under


På bildet under ser du hvordan jeg har gjort det med frynsene. Lengden på mine frynser er ca 32 cm lang. For å kutte de beint, så brukte jeg quilte linjal og kuttet de en 1\2 inch per frynse

Peace merket og blomsten. De tegnet jeg over på vlisofix, som er et papir med lim og skal strykes på. OBS press strykejernet kun oppå merke og ikke for mye på skinnstoffet for det tåler ikke varmen og smelter. BRUK bakepapir mellom symerket og strykejernet. 

Fremgangsmåte på dette finner du her: Vlisofix 

 

Ferdig

På vesten har jeg brukt Imitert skinn fra Stoff og Stil, og det finner du her: Imitert skinn med jersey bakside

 #quilt #diy #mønster #oppskrift #hobby #sy #søm #håndarbeid #retro #bohemian #tilbehør #party #70s
#tilbehør #fest #accessories #vest #skinn #skai #quilting #vlisofix 


Babyrede med pynteteppe

 

Her har jeg sydd babyrede med pynteteppe. Pynteteppe er designet av meg.

Under bildene finner du søm-forklaringer.  
Pynteteppet har jeg selv designet. Sy forklaring under bildet
Jeg har sydd pynteteppet i begge de stoffene som jeg har brukt på babyrede. Mål opp ønsket størrelse på teppet og legg det til side. Så legger du ønsket stoff som skal være på teppets bakside oppå sybordet og legg det med rettsiden ned på bordet, oppå der igjen legger du et lag med bordvatt, og på toppen legger du forsiden av teppet med rette opp.
Sett i nåler.

Så sydde jeg på blondekanten

Her quilter / syr jeg en som rett ned fra toppen av teppet og ned til blondekanten. Sy disse "stripene" med jevne mellomrom. Dette er for at de 3 lagene med stoff skal henge sammen. Altså du quilter gjennom forstykket, vatten og bakstykket.På den delen av stoffet som er mørkeblå med stjerner, her quiltet jeg sånn rabbel quilt innimellom stjernene. Brukte sytråd i sammen blåfarge som stoffet, og derfor ville ikke quilte over stjernene så de fikk blå søm-striper på seg.

Så er det å prøve seg frem med forskjellig bånd og pynt du vil ha på. Sy det så fast.

Når teppet er ferdig, reinkuttes det rundt alle fire sidene og sy på kantbånd. Hvordan jeg syr på kantbånd finner du nederst på dette innlegget: Leketeppe

Inne på facebooksiden min legger jeg ut forskjellige mønstre, og jeg selger mine håndsydde vesker der. Du finner siden min her: VESKEKLATTEN

Og Instagram: Lisbeth_pede

 

Pute

For å få puten i en størrelse på passet babyrede, så målte jeg ut i fra størrelsen oppi babyrede. Så la jeg på 2*2 cm i høyden og bredden.
Brukte samme stoff som babyrede. På bildet under har jeg lagt for -og bakstykket med retten ned, strøket på en tynn strykevatt på den ene delen.

Sy på blondekant på alle 4 sidene. Pass på at blonden vender inn på putenHer er de ferdig. Sy delene sammen rett mot rett. La stå åpent ca 7 cm på ene siden, denne er til å vrenge puten gjennom etterpå.


Her er åpningen til å vrenge gjennom. Kutt av hjørnene. Vreng puten med rettsiden ut. Brett og stryk åpningen inn mot vrangen, sy igjen åpningen. Ferdig


Inne på facebooksiden min legger jeg ut forskjellige mønstre, og jeg selger mine håndsydde vesker der. Du finner siden min her: VESKEKLATTEN

 

Mønsteret på babyrede finner du her: Stoff og Stil

 


 

#skulderveske  #quilt #quilting #diy #søm #hobby #mønster #oppskrift 
#sydilla #accessories  #barn #baby #babyrede #babynest #håndarbeid 

 

 

 

 

 

 

 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits