desember 2014

Syr vesker i skai


Da har jeg begynt å sy litt vesker i skai. Har prøvd meg frem på forskjellige typer skai, endte opp med denne som er veldig stilig og har en meget sterk kvalitet.
Her har jeg sydd en veske i litt mindre størrelse. Den har glidelåslukking i åpningen, en utenpå lomme, og en innerlomme med glidelås.
Vesken er i svart skai, og foret med et stoff i hvit med svarte små blomster.

 


En romslig og god veske.
Bredde midt på vesken ca 27 cm, høyde ca 21 cm, dybde bunn 11 cm.
Glidelåsen i åpningen er 25 cm. Glidelås på innerlommen er 20 cm.

Sjalet følger ikke med

Her ser du innerlommen og fòret


Denne vesken er Solgt.
Jeg skal sy opp flere vesker i skai, både i denne størrelsen som er på bildet og noen større. Disse vil komme på for salg på Veskeklatten i februar.
Om du vil kan du like siden min på facebook: Veskeklatten du vil da se når veskene blir lagt ut for salg.
Legges også ut på min Instagram: Lisbeth_pede

 

Ønsker dere alle en Strålende Jul :-)

 


#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #norge #skai #skulderveske

 

Fløte-karameller som smelter på tungen

 

Nam nam disse skal jeg lage mer ut av, dette var virkelig fløtekarameller som smelter på tungen. Klarer ikke stoppe å spise.

På internett er det et hav av oppskrifter på disse.Her er oppskriften jeg brukte, inkl endringer:

 

3 dl  fløte 
250 g  sukker 
60 g smør 
100 g sirup mørk eller lys
Frø fra vaniljestang (kan sløyfes)

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den har fått mørk karamellfarge og en «glatt» overflate. Hvor lenge avhenger av kjelestørrelse, med en vid kjele går det fortere med enn en liten og smal. Tiden det tar avhenger også av hvor mye varme du velger å bruke. Derfor er det vanskelig å si hvor lang tid det tar å koke massen ferdig, men regn med at det tar fra 20 - 40 minutter. Fremfor å se på klokka, se på fargen på massen! Pass på å røre hele tiden.

2. For å finne ut om karamellene er ferdige, ta et glass kaldt vann og drypp en dråpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt. (Eller bruk et digitalt steketermometer/ sukkertermometer og kok til ca. 117-120 grader - ønsker du harde karameller - kok litt over 120 grader)

3. Helles utover smurt bakeplate og skjæres i biter før den stivner helt.

4. Pakk bitene inn i for eksempel farget cellofan (bakepapir kan også benyttes).

Karameller kan lages året rundt. Å koke karameller er en treningssak, og er kanskje ikke det enkleste du begir deg ut på.

Det kritiske punktet er å koke karamellene lenge nok. Utfordringen er å finne ut når massen er akkurat passe seig. Koker du massen for lite blir det noe kliss, lar du de koke for lenge, harde som sukkertøy. Ved bruk av et digitalt termometer eller et sukkertermometer er du garantert et perfekt resultat. Har du ikke et slikt termometer, bruk kuleprøven som beskrevet i fremgangsmåten.

Gi karamellene litt ekstra god smak ved å tilsette frøene fra en vaniljestang, eller prøv deg frem med egne smaksfavoritter. Harde eller myke, med smak av vanilje, sjokolade eller chili ? mammas karameller smaker aller best.

oppskriften fant jeg på: Krem.no men jeg tilsatt frøene fra 1 vaniljestang  

 


Facebook: Veskeklatten
Instagram: Lisbeth_pede#karameller #fløte #fløtekarameller #jul #konfekt #bake #kake #fest #diy

 

 

Prøvd meg på en pute, med et annerledes mønster

 

Mønsteret på denne sofaputen er egentlig 1/3 av mønsteret på en løper/duk. Og, dette mønsteret er beregnet på en longarm quilter, det er vist sånne som har en quiltemaskin som sikkert er større en stuen min. Det er liksom ikke en sånn liten symaskin som de sitter å syr med. De tror jeg bare stiller inn maskinen på ønsket dekorsøm.

Men jeg ville prøve dette mønsteret uansett om min maskin ikke er beregnet på den type dekorasjons søm/quilt. 

Jeg sydde ikke hele løperen/duken, for da ville den målt ca 150 cm * 52 cm. Dette hadde blitt for stort til en løper på et salongbord. Derfor valgte jeg å sy "kun" den ene blomster-blokken, og så lagde jeg den om til pute.

I stuen min så har jeg en beige salong plass, og en svart skinnsalong ved tv plassen. Så da prøvde jeg puten begge steder. Passet egentlig godt til begge. Puten fikk bare ligger der for å bli tatt bilde av, den har jeg pakket vekk igjen. Jeg kan ikke ha alle syprosjektene selv.

Putens str ca 52 * 52 cm


Mønsteret på denne puten finner du her: Sew Kind of Wonderful som er noen utrolig flinke sydamer.


Baksiden av puten

 

Om du ønsker så kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Og på Instagram: Lisbeth_pede

Nå sitter jeg her som en stooor optimist. Skal nemlig sy en veske i skai til julegave. Og stoffet/skai bestilte jeg fra Oslo i går, og de fikk ikke sendt det ut før ut på dagen i dag.
Tror du jeg får det i posten i god til før jul, at jeg rekker å sy denne vesken?

Vesken jeg skal sy er i svart skai. Den skal bli en mindre størrelse, sånn veske man bruker i besøk, med kun plass til det viktigste vi trenger.

Håper også å få sydd flere av denne vesken som blir lagt ut for salg i januar-februar.

Ha en strålende førjulstid :)

 

 

#stof#fabric#quilt#quilting#patchwork#fabric#søm#sy#håndlaget#sew#dillapahandlaget#inspiration#diy#interiør#interior  #hobby #mote #fashion #quilt  #jul #Christmas  #fabric #Christmasquilt #inspirasjon #pute #pillow #sofa #pyntepute

 

Sydd julegave på bestilling


Dette har jeg sydd etter et juleønske. Hun ønsket seg en vinflaskepose, glassbrikker og en sofapute. Og fargene skulle være i grått og sort, ikke julefarger, for hun ønsket å kunne bruke dette året rundt. I tillegg så skulle selvfølgelig disse fargene passe inn hos henne.

Da tok jeg turen til quiltebutikken, der kjøpte jeg disse to stoffene. Et i grå-spettet mønster og et i svart og grå mønstret. Så var det å sette sammen disse to stoffene til en mønster.

Håper hun liker detteAlt som jeg lager og selger legges ut her på min facebook side: Veskeklatten

Er også på Instagram: Lisbeth_pede

Til slutt, en matchende sofa-pute må en også haLiker du håndlagde julegaver?
Lager du noen julegaver selv? 

#stof #fabric #owl #quilt #quilting #patchwork #fabric #søm #sy #håndlaget #sew #dillapahandlaget #inspiration #diy #interiør #interior #tablecloth #tablerunner #duk #løper #hobby #placemats #sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #håndlaget #vinskjuler #vinflaskepose #vinpose #vin#winebag #deer #hjort #jul#Christmas  #engler#wine#angles #fabric#Christmasquilt#thanksgiving#inspirasjon#diy#hohoho#santa  #glassbrikker#interiør#interior #juletre#duk#juletreduk

Ugle-duk med tilhørende pyntepute


Her har jeg sydd en ugle duk/bordløper med tilhørende pyntepute til sofaen. Fargene jeg har brukt går i forskjellige fargetoner i svart, grått, hvit og beige, så er det oransje på nebbet.

Alt stoff er i 100% bomull, så er duken og puten fòret med bordvatt + et lag med grått på dukens underside. Dette flotte mønsteret som jeg har brukt er designet av AnnAKa.

Duk/løper måler ca 123 cm * 44 cm. Putetrekket måler ca 39 cm * 51 cm.  Kr 1500,- + for duk/løper og pute, + porto etter posten sine satser. Putefyll/innerpute følger ikke med.

Under følger noen bilder av dette ugle settet.

Øyne, øyelokk og nebb har jeg sydd med "pyntesøm", nærbilder av denne sømmen ser du på bildene lenger nede på innlegget.

Alle mine prosjekter blir lagt ut på facebook siden min: Veskeklatten

Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede

Under her følger nærbilder av hvordan jeg har sydd og quiltet på uglene.


 Alle mine prosjekter blir lagt ut på facebook siden min: Veskeklatten

Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede

 

 

#stof #fabric #owl #quilt #quilting #patchwork #fabric #søm #sy #håndlaget #sew #dillapahandlaget #inspiration #diy #interiør #interior #tablecloth #tablerunner #duk #løper #hobby #placemats

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits