hits

desember 2013

Prosjekt BAD - utfordringen


Da er veggene kommet på plass. Men nå kommer en liten utfordring, eller hvertfall noe vi må finne en løsning på.
Dette badet er jo bare 3,5 kvadrat gulv, så ikke store badet. Heldigvis så har vi flere bad.

Så "utfordringen" forklaring under bildet

Har her prøvd å legge to bilder oppå enannen for å få en bedre helhetsintrykk av badet. Bildene ble litt mørke, men badet er kjempelyst og fint.



Det som jeg ser på en utfordring er å finne en løsning på følgende:
Til høyre på bildet ser du to "skruer" som er opplegget til dusjen. Her ville vi sette inn et dusjhjørne, meeeen da kommer den ene siden av dusjhjørnet midt på viduet, ikke noe pent.

Dusjhjørnet MÅ være sånn vi kan lukke igjen inn i dusjen, ellers er det ikke plass.
For på venstre side av bildet, der ser du uttaket for vasken. Plassen mellom vasken og dushjørnet blir meget trangt.

Alternativene vi tenkte da er:
Enten å fylle hele eller halve vinduet med glassbyggestein, så sette opp dushjørnet.
Eller ikke ha dushjørne og heller fortsatt fylle vinduet med glassbyggestein, så sette opp en liten vegg av glassbyggestein. Veggen må da komme fra høyre side på bildet og litt ut på gulvet.

Ikke lett, trangt blir det uansett. Jeg vil jo gjerne bøye meg over vasken for å pusse tenna, og da vil rompen min dylte rett i glassveggen bak.

Men dette er gøy og gleder meg til å bli ferdig. Så en løsning kommer vel i løpet av julen :)

 

I morgen skal vi ta en tur på Megaflis å se litt på alternativene, og det er ikke første gangen.



 

#interiør #interior #oppussing #bad #fliser #diy

Vepsebol


Etter å ha laget Eggelikør, så hadde jeg så mange eggehviter igjen og disse ville jeg lage noe av. Kunne jo ikke kaste de.
Da laget jeg Vepsebol, som er marengs med sjokoladebiter, kokos og mandelmel.

 

Her er oppskriften jeg brukte som grunnoppskrift. Men jeg hadde 15 eggehviter å bruke, så måtte derfor øke oppskriften tilsvarende.

3 eggehviter
2 ts vaniljesukker
200 g sukker
200 g kokesjokolade
200 g mandler


Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor). Vend så mandlene og kokesjokoladen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Hvis du ønsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos.

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

På oppskriften står det at Vepsebolene skal steke i 10 min, men når jeg tok de ut etter oppgitt steketid, var de rå. Stekte de i 20 min, da ble de sprø og god. Sikkert for at mine er større en oppskriften.

Oppskriften finner du her: Det søte liv

 

#oppskrift #marengs #sjokolade #diy #jul #konfekt #kake

 

 

Hjemmelaget Eggelikør


Da har jeg laget julens eggelikør i heimen. Så enkelt og så godt.
Noe til oss selv, og noe i gave.



  

7 dl Matfløte (eller blande 4 dl kremfløte med 3 dl H-Melk) 

400 g sukker
8  eggeplommer
1 ½ ss vaniljesukker

5 dl Vodka ( eller Konjakk) 

Denne oppskriften gir ca. 1 ½ liter eggelikør.

Kok opp fløte og sukker.
Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt av den varme fløten i eggeblandingen under omrøring.

Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner, må ikke koke.
Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er avkjølt.

Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står. Du bør riste flasken før servering.

Eggelikøren er holdbar minst en måned i kjøleskapet. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge i ro. Snu derfor flasken på hode et par ganger før servering.

 

Om du ønsker så kan du like siden min på facebook: VESKEKLATTEN

Instagram: lisbeth_pede

 

Liker du å sy ? Under her finner du mønster på nisseluetrekk til stoler:

 

NISSELUETREKK



 GLASSBRIKKER TIL JULEBESØKET

 



SY VINFLASKE POSER

 



 

 

 

#oppskrift #diy #eggelikør #likør #jul #christmas #eggliqueur #quilt #sy #hobby 

 

DIY Smykketeppe


Trenger du å få orden i smykkene dine, sy et smykketeppe. 

Finn fram alle dine "gamle skatter" av hekleduker, knapper....
Er enkelt å sy.
Smykketeppet mitt er ca 54 cm bredde og 64 cm høyde.
Ett bakstykkestoff, så et lag med bordvatt og oppå der et framsidestoff.

Smykketeppe har jeg sydd etter inspirasjon AnnAka design. Hun hadde kurs i dette, men jeg fikk aldri gått på kurset. Eller, jeg hadde faktisk ikke lært meg å sy den gangen.

Så da var det å lage sin egen versjon.

2 lommer i blomstrete stoff, dette stoffet brukte jeg også til å sy en lukkekant rundt det hele.
Det meste av blonder er ferdigkjøpt på Stoff og Stil, men her kan du pynte med alle gamle stoff-hekle-skatter.

På venstre side av smykketeppet ser du en duk-bit med heklekant og sydd på som en trekant, denne dukbiten har jeg klippet ut av en duk jeg arvet fra min mormor som hun har heklet og sydd for ca 40 år siden. Var litt vemodig å klippe i denne duken, men kunne ikke bruke den likevel pga gamle stygge flekker. Så da har jeg fortsatt bevart minne og duken her på smykketeppet.

Den andre hekleduken med 5-kanter og som det henger to par øredobber på, denne duken har jeg selv heklet for 28 år siden.

Så er det bare å sy på noe som smykkene kan henge etter: knapper, ringer, klyper.....det du ønsker. Lommer til å oppbevare ringene i.
Tilslutt syes lukkekanten på.

Bildet under:
På baksiden av smykketeppet har jeg sydd på 4 hjørner av stoff, dette sydde jeg på før duker, knapper og lommene.
Så fant jeg fram noen gamle trelister som jeg hadde liggende. Sagde de i passe bredde og puttet de inni hjørnene.
Nå gjenstår det og lage to hull i listen oppe, der skal jeg tre gjennom et tau.




Da er det bare å henge det opp på veggen, og fylle på med smykkene dine.


Om du ønsker kan du like siden min på facebook her: VESKEKLATTEN
Jeg er også på Instagram: lisbeth_pede


 

#diy #interiør #interior #home #quilt #smykker #shabby #vintage

 

 

Berlinerkranser


Dette er min favorittsort som jeg baker hvert år. De fikk en artig form, men er kjempegod uansett.



3 kokte eggeplommer
3 rå eggeplommer
185 g sukker
450 g hvetemel
375 g melange (må ikke smeltes)
1 ts vaniljesukker
Eggehvite til pensling
Perlesukker

175 grader i ca 10-12 min.

Kok eggene i 8 minutter. Gni ut de kokte eggeplommene, bland inn de rå. Visp egg og sukker godt sammen.
Tilsett hvetemel, vaniljesukker og mykt smør vekselsvis. OBS smøret må ikke smeltes.
Avkjøl deigen.
Trill tunne pølser og form som kranser.
Legg de på en langpanne kledd med bakepapir.
Pensles med eggehvite, dryss på perlesukker.
Avkjøles på rist.

 




Om du vil følge med på facebook kan du gå inn her på VESKEKLATTEN

Jeg er også på instagram: lisbeth_pede

 

#jul #oppskrift #bake #berlinerkranser #kake #julekake

 

Julefavoritter


Her er noen av mine julefavoritter. Disse var blant de første innleggene jeg hadde på min blogg i oppstarten november 2011.

 

 

 

Disse brownie nisseluene finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1356439705_brownie_nisseluer.html

 

 

 Hvit sjokoladekonfekt. Denne finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354821609_hjemmelaget_iskonfekt.html

 

 

Herlig hjemmelaget gele-konfekt. Oppskrift her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354792158_hjemmelaget_gelkonfek.html

 

Oreokonfekt var bare kjempegodt, anbefales. Oppskriften her http://lisbethpedersen.blogg.no/1355064775_oreo_konfekt_kjempego.html



 

Nam Nam Føtetrøffel med Cognac, oppskrift her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354874537_mer_sjokoladekonfekt_.html



 

Mandelmakronene finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1355065361_mandelmakroner.html




Om du ønsker så kan du følge meg på facebook: VESKEKLATTEN

Instagram: lisbeth_pede

 

#jul #konfekt #sjokolade #gele #oppskrift #diy

 

Bergensk Julevørterbrød


Hvert år kjøper jeg julevørterbrød. Men i år ville jeg pøve å bake de selv.

I denne oppskriften har jeg brukt stjerneanis istede for vørterøl. Kjempegodt.

 


Bergensk julevørterbrød

2 store brød

5 dl vann
75 gr gjær
175 gr mørk sirup
80 gr sukker
500 gr siktet rugmel
500 gr hvetemel
1 ts salt
1 ts malt nellik
2 1/2 ts malt stjerneanis
300 gr rosiner

 

Varm vannet fingervarmt. Rør ut gjæren. Bland i sirup, sukker, rugmelet, halvparten av hvetemelet, krydder og salt. Elt alt godt sammen til en jevn deig.

Dekk bollen med plast og klede og la deigen heve 30-40 min.

Elt rosiner og mer av melet i. Deigen skal være ganske fast, men det er ikke sikkert du trenger alt melet. Eltes godt. Jo bedre deigen blir eltet, jo bedre blir brødet.

Ta deigen på bordet, del den i to og trill til lange brød. Legg dem på plate dekket med bakepapir, eller legg dem i en smurt brødform med bakepapir i bunnen. Etterheves i ca 1 time under plast og klede.

Pensle med en gang med sammenvispet egg og vann.
Stek julevørterbrødene ved 200 C i 40-45 minutter.

Vørterbrød blir fort brune. Så når ca halve tiden er gått, demp overvarmen ved og enten sette en stekeplate på øverste rille, eller legg bakepapir over brødene,
og skru gjerne ovnsvarmen ned til 180 C.
Brødene må bli skikkelig gjennomstekte uten å bli brent.




Deigen til vørterbrød er en litt klissete deig, og kan derfor være vanskelig å få ut av formen om du bare legger brøddeigen rett nedi.
Her har jeg først smurt formen med melange, så har jeg drysset/dunket litt hvetemel over. Da datt brødet ut med en gang jeg snudde formen opp-ned.

 

For å få en jevn fordeling på rosinene, så kjevler jeg det på deigen.




Om du vil følge med på facebook kan du gå inn her på VESKEKLATTEN
Jeg er også på instagram: lisbeth_pede

 

#jul #julevørterbrød #vørterbrød #julebrød #oppskrift

 

DIY Sett dåpsbestikket i ramme


Horfor ikke ramme inn dåpsbestikket.
Syntes disse gamle dåpsbestikkene var for fine til å bare bli liggende i skapet. Sjeen til venstre fikk jeg til min dåp, gaffelen og den andre sjeen fikk min mor til sin dåp i 1941.
Så hvorfor ikke ramme de inn, pusse på de må en jo uansett. Jeg har festet de slik at det bare er å knyte opp igjen tauet når bestikket skal pusses.
Hvordan jeg gjorde dette, kan du se lenger nede på siden.

 




Rammen kjøpte jeg her Clas Ohlson jeg kjøpte den største av de på 21 * 29,7 cm (A4).
Stoffet som jeg har trekt platen med kjøpte jeg på Panduro. Jeg brukte stoff av lin og bomull. Taurullen har jeg også kjøpt på Panduro.

 



Først demonterer du rammen. Glasset i rammen har jeg kastet, den kan du ikke ha utenpå.
Så tok jeg masse lim på bildeplatens rettside, OBS tok et ark/pappbit og strøk limen utover. Ligger limen i strimler så blir det flekkete.
Snu platen med ressiden opp, la det tørke. Klipp av rutene i hjørnene som bildet under viser.




Ta så lim på platens bakside, stryk limen utover, jeg stryker den her utover med en rød pappbit.
Brett stoffet "stramt" over på platens bakside, på alle fire sidene. La tørke.




Bildet under: alt er ferdig limt.


Legg så platen på plass i rammen.
Legg bestikke der du vil ha det, tegn små prikkemerker der du skal lage hull til tauet. 2 hull per bestikkdel.

 



Stikk hull først med en nål, så med en spiker for å lage hullet stort nok til å få tauet gjennom. Her har jeg laget mine hull.

 



Ta tauet inn på en stor nål som har passe stort nåløyet til tauet. Tre det så tauet gjennom hullene du laget.

 



Ta platen på plass igjen. Knyt bestikket fast.




Dette syntes jeg ble en veldig fin veggpynt på stuen.
Rosen blir nok bare midlertidig :)

Om du ønsker, så lik gjerne siden min på facebook: VESKEKLATTEN
Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede

 

#diy #interiør #interiør #home #oppskrift #hobby #gift #gave

Brownies med hjemmelaget Bringebærmousse og sjokolade-karamell- flak på toppen.


Dette er min favorittkake, kjempegodt.
Blandingen med brownies og litt syrlig bringebær, smakte bare helt nydelig. Oppskriften lenger ned på siden.


Først laget jeg Brownie i lanpanne. Her er min oppskrift på brownie: BROWNIES

Avkjøl kaken. Brownien lagde jeg noen dager i forveien, bare la den i frysen. Tok den ut av frysen samtidig som jeg skulle bruke den.
Så brukte jeg en utstikker som passet til at brownies stykkene gikk oppi formen. Denne formen kjøpte jeg på Ikea.
Klippet ut i matpapir, passe størrelse til bunnen av formen, så klippet jeg ut remser til sideveggene. Dette for at Mousseen skal være lettere å få ut av formen etterpå.

 



Først laget jeg Bringebærpurre:

600 g fryste bringebær
150 g sukker
1 sitron (saften)

Legg alt i en kjele, inkl presset saft av en sitron.
Kok dette i ca 5 min.
Press det gjennom en sil for å fjerne mest mulig steiner.
Avkjøl.
Dette kan oppbevares i kjøleskap i minst 10 dager.

Bringebærmousse:

Nok til 24 stk. Som er 2 stk av den formen på bildet over.

430 g bringebærpurre
5 dl kremfløte
6 gelatinplater
300 g philadelphiaost
1 1/2  dl sukker

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min.
Varm opp bringebærpureen.
Klem vannet godt ut av gelatinen, rør den inn i den varme bringebærpureen.
Miks philadelphiaost sammen med halvparten av bringebærpureen. OBS bringebærpureen må være kald.
Miks dette lett, tilsett så resten av pureen.
Visp sammen fløte og sukker til lett krem, hell kremen oppi purreblandingen og rør dette godt sammen så det blir skikkelig blandet.

Sammensetning:
Ta brownies i passe stykker oppi formen, fyll så resten av formen med bringebærmousse.

Du kan også skjære opp, tilpasse, brownien til vanlig rund kakeform, så fylle på med bringebærmousse.
Dekk med plast
Sett kaldt i 4-5 timer. Lages gjerne dagen før.

På bildet under så kan du se at jeg glemte å dekke til med plast. Dermed ble de litt skorpete. Dette finskjærte jeg etter å ha tatt av matpapiret.
Med matpapir i bunnen og rundt kanten, så var det kjempeenkelt å løsne fra formen, bare å trekke de rett opp.




 

Sjokolade-karamell-flak:



100 g smør
110 g sukker
2 ss honning
0,5 dl H-melk
120 g hakket mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 grader

Smelt smør og sukker i en kasserolle. Tilsett honning, melk og sjokoladen, kok i ett minutt.
Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
Stekes i ovnen på 180 grader i 10 min.

Avkjøles i romtemperatur, ikke kjøleskap.
Knekk i biter. Oppbevares i en skål i romteperatur.

 



Har du lyst å like siden min på facebook, kan du gjøre det her: VESKEKLATTEN

#oppskrift #bake #kake

 

 

Ostekake med Baileys og sjokolade


Jeg er veldig glad i ostekake, og elsker å prøve den i forskjellige varianter.
Hva med en herlig blanding av Philadelphiaost, Baileys, mørk og hvit sjokolade, kjempegodt.

 



 

Baileys ostekake (24 cm Ø)

Bunn:

250 g Digestive kjeks, smuldret
130 g smeltet smør


Kremen:
600 g kremost naturell, romtemperert
0,5 dl Baileys
½ ts Irish Whiskey (kan sløyfes)
100 g melis, siktet
3 dl kremfløte, romtemperert
5 plater gelatin
2 ss kokende vann

Pynt:
Raspet mørk sjokolade inni stjernen og hvit sjokolade rundt stjernen

 

Smuldre kjeksen, jeg pleier å ha kjeksen i en brødpose og knuse den  med kjevle.
Smelt smør og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i en rund form (24 cm Ø) og press lett ned med baksiden av en skje.

Sett kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

 

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 min.
Kremosten piskes myk.
Tilsett Baileys,
Irish Whiskey og siktet melis rør godt sammen med osten.
Rør gelatinen godt ut i det varme vannet, rør mens det avkjøles, så bland det godt inn i osterøren.
Stivpisk kremfløten og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Fordel osteblandingen jevnt på den avkjølte kjeksbunnen.

Dekorering: her har jeg klippet ut en stjerne i papp slik at den passer nedi formen.  
Legges så oppå kaken, rasp mørk sjokolade i sternen.
Fjern stjernepappen, rasp hvit sjokolade i område rundt stjernen.
En kan også bare raspe mørk sjokolade på hele kaken.

Dekk kaken med plast og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet i 3-4 timer.
Lag gjerne kaken en dag i forveien.




 

Har du lyst å like siden min på facebook, så kan du gjøre det her:  VESKEKLATTEN
Instagram: lisbeth_pede

#kake #ostekake #oppskrift #bake #diy

 


 

Bad - gulvfliser ferdig, nye dører


Da ble det plutselig flere prosjekter på en gang.
Når vi først holder på med oppussing av badet, fikk vi veldig lyst å bytte ut alle inner-dørene i hovedetasjen. Så nå er dørene kjøpt, og den ene er kommet på plass. Da ble jeg usikker på en ting, hva med dørvriderene? hvilke velger jeg?

Men først badet.
Her er gulvflisene kommet på plass. Bilde under er tatt fra samme stede på badet.
Vi ble hvertfall kjempefornøyd med gulvflisene.
Det ekle gamle orange gulvet ser jo ut som det er kommet opp på veggene. Utrolig, her har veggene før vært både orange og lilla.



Da var det å få opp det som skal på veggene. Håper å være i gang med det i løpet av uken.



Så var det dørene da. Typisk meg, når jeg først fornyer noe, da vil jeg fornye alt. Burde vel holdt med en ting om gangen.

Hvertfall,
her er dørene vi har nå. Stygge, de som bodde her før oss har malt dørene med rulle, ikke pent.


Her er en av de nye dørene kommet på plass, mye bedre og jeg er kjempefornøyd.



Men nå klarer jeg ikke bestemme meg for hvilke dørvridere vi skal ha. Bildet under viser de gamle som er på dørene nå, og som vi bruker inntil vi har bestemt oss for hvilken vi skal ha. Syntes alle dørvriderene på butikken var like, sølvfarget

Kanskje den gamle dørvrideren ikke er så gale? bare veeeldig slitt. Problemet er at jeg egentlig ikke liker så godt gullfarge.

 

Har du lyst å like siden min på facebook, så kan du gjøre det her: VESKEKLATTEN

#interiør #interior #oppussing #bad

Bløtkokte egg - nei hvit sjokolade med marsipan. Oppskrift

 

Nei dette er ikke bløtkokte egg, men en herlig konfekt.
Eggeskallet er først fylt med eggehvite som er en hjemmelaget hvit sjokolademousse,
og eggeplommen er marsipan som jeg har hatt gul kondittorfarge i.

 


 

Eggehvite:                                                   

4 dl kremfløte     
2 ts vaniljesukker
3 gelatinplater    
105 gram hvit sjokolade 

Marsipan til eggeplommene

Nok til ca 20 egg. Kutt egget forsiktig rundt oppe, tøm ut innholdet. Vask eggeskallet forsiktig med varmt vann.
Så får du heller lage en eggerøre eller kaker av eggene.
La eggeskallet tørke oppned på litt papir.
Sett de så tilbake i eggekartongen.


 

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5-6 min.
Kremfløten og vaniljesukkeret varmes til kokepunktet.
Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør de inn i fløten til gelatinen er oppløst.
hakk sjokoladen i små biter, ha den opp i fløten og rør jevnt hele tiden til sjokoladen har smeltet. OBS blir fløten for varm, kan sjokoladen lett korne seg.

La blandingen bli romtemperert før du fyller eggene. Eggene skal fylles nesten helt opp til randen.
OBS la sjokoladen delvis stivne, trykk eggeplommen nedi før sjokoladen er stivnet helt. Ikke fortidlig, for da synker marsipanen/eggeplommen til buns.
La stivne i kjøleskap i ca. 4-5 timer eller natten over.

 

Eggelomme

Marsipanen farget jeg gul med kondittorfarge. Rulles/formes som små kuler



Ideen har jeg sett hos Pascal 

#oppskrift #konfekt #jul #diy

 

 

 

 

 

Så kjekt at Plantasjen likte bildet mitt

 

I et innlegg tidligere her http://lisbethpedersen.blogg.no/1385984732_diy_sy_nisseluetrekk_.html la jeg ut mønsteret mitt på nisselue-trekk til spisestoler.
Bildet la jeg ut på min instagram lisbeth_pede og hashtagget det med #plantasjenjul, da fikk jeg melding fra Plantasjen om de syntes dette var et fint julebilde og om de kunne få legge det ut på sin Facebookside her: https://www.facebook.com/plantasjen 

Kjekt at de likte bilde. Lykten og blomsterpotten som er på bildet mitt, har jeg kjøpt på Plantasjen.

Bildet under har jeg lånt fra Plantasjen sin facebookside og her ser du nisselue stol-trekkene som er håndsydd og designet av meg.

 

Om du vil sy disse nisselue stol-trekkene, så finner du mønsteret mitt her http://lisbethpedersen.blogg.no/1385984732_diy_sy_nisseluetrekk_.html

 

 

 

#plantasjenjul #diy #jul #nisseluer #julenisse #oppskrift #quilt #quilting #interiør #interior

Nisselue-trekk til spisestolene


Dette er veldig enkelt å sy. Bilder med forklaring / mønster til Nisseluetrekk til spisestolene.
Jeg har brukt rødt bomullstoff til luen, og til de hvite kantene nede + dusken så har jeg brukt vatt. Syntes vatten ga en litt rufsete og finere effekt til kanten og dusken.
Alt stoff her, har jeg kjøpt på Stoff og Stil.

 

 

Se bildet under forklaringen:

1. Ta mål av stolryggens bredde og høyde + legg til 0,5 cm sømrom per side, husk også å legge til sidestykke på stolen. 
Legg til lengden du vil ha på luen nedover stolryggen.
Klipp ut 2 stk like store deler, en foran og en bak. Sy den sammen kun på langsidene.

2 - 3. Klipp ut spissen på luen i ønsket størrelse. Regn deg ut på midten så den ikke blir skeiv. Sy sammen de to spisse sidene også.

4. Klipp vekk overflødig stoff i spissen. Dette blir penere når luen vrenges over på rettsiden.

5. Mål opp vatten i ønsket lengde og bredde. OBS denne skal brettes for å få en tykkere look, så mål dobbel bredde. Jeg hadde 13 cm. Brett den til ca 6,5 cm * luens lengde rundt nede. Sy sammen vatten ytterst langs kanten. (ikke på huen ennå) Ta så den ferdigsydde vatten, snu sømmen slik at den kommer på baksiden/undersiden, stryk. Sy den så fast langs luekanten nede, legg vatten litt nedforbi kanten så luen ikke kommer fram. Sy også fast den andre kanten på vatten også.

6. Klipp ut slimser av vatten til å lage dusk. Knyt sammen med et sterkt bomullsgarn. Ta så ene enden på bomullsgarnet inn i spissen fra luens rettside, ta så den andre enden av bomullsgarnet inn rett ved siden av den første. Knyt så sammen disse trådene på vrangsiden til en knute.

7. Brett hetten på luen beint over der skråklippen begynner, stryk godt med strykejern, dette lager en sylinje. Sy sammen så langt ut på kanten som du kan. Denne sømmen skal ligge ned på stolryggen slik at den ikke er synlig. Men sømmen lager en finere overgang på stolryggen.

 

Ja da var det bare å trekke nisseluene nedover stolryggen :)




#diy #oppskrift #interiør #hobby #sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #Christmas #fabric #Christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk#glitter  #fabric#julepynt#ornaments #ornament #sy #løper# tablerunner #duk  #bordbrikke#brikke#snø#snow#snømann

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede