hits

november 2015

Sy Julegave-poser

 

Her har jeg sydd noen julegaveposer. Har du symaskin og kan sy rett frem, så er disse veldig enkel og fort å sy. Har du noen utslitte juleduker, da kan du bruke de eller selvfølgelig kjøpe julestoffer. Her er muligheter for gjenbruk. Gaveposene kan jo også brukes hele året ved å sy de i andre stoffer, gamle duker, sengetøy.......

Mønster under bildene.

Til og fra lappene som jeg har brukt her, har jeg kjøpt hos Kirkens Bymisjon. 

Kirkens Bymisjon driver kafeer for mennesker i rus- og gatemiljøene i mange norske byer. Gjennom advent og julehøytiden, som resten av året, serverer de varme måltider til mennesker som strever med rus.
For 5 stk pakkelapper betalte jeg kr 200,- dette gir en julemiddag til 5 personer i rus- og gatemiljøet. Dette er virkelig noe jeg syntes er verdt å støtte. 

Gled en som gruer seg til jul. Pakkelappene får du kjøpt her: Kirkens Bymisjon Pakkelapper 

Og nei, dette er ikke sponset reklame, dette er faktisk noe jeg syntes er verdt å støtte. Du kan selvfølgelig bruke egne pakkelapper.Julegave-posene på bildet under sydde jeg i fjor. Applikasjonene / figurene har jeg klippet ut i stoff ved hjelp av VlisofixMønster forklaring:

Størrelsen på gaveposen klipper du etter eget ønske, etter hvor stor / liten gaven er. Jeg bruker skjærelinjal til stort sett alt jeg syr, da er det kjempeenkelt å kutte rette firkanter. 

Klipp ut etter ønsket størrelse: 2 stk utenpå hoved stoff, 2 stk innside stoff. Alle disse fire stoff delene skal være like stor.
Lomme: Klipp ut i samme som bredden på posen, høyden klippes dobbel så dyp som du ønsker for denne skal brettes når den syes sammen. Lommen kan sløyfes.
Så lager du 2 stk skråbånd / pyntebånd på ca 70 cm lang som skal brukes til å stramme posen med. Skråbånd / pyntebånd og dekorasjons merker kan du kjøpe ferdig på Stoff og Stil

 

Brett lommen rett mot rett og at bredden er like bred som stoffet til posen. Sy sammen på ene siden, la stå åpen på de to andre sidene. Ønsker du å sy på noe "bilde" så må dette gjøres før lommen syes sammen.Vreng lommen med rettsiden ut og sy en stikning oppe og nede. Legg lommen oppå forstykket til posen, ca 7 cm fra bunnen på min små pose. Sy fast langs kortsiden og bunnen på lommen.


Legg forstykkene rett mot rett, sy sammen som tegninger under viser, sy også sammen i bunnen. De 2 cm som står ikke sy, er til å tre snoren igjennom.

Innerstoffet som her er rødt, syes sammen i sidene og i bunnen. OBS la stå åpent ca 5 cm i ene langsiden som er til å vrenge posen gjennom.

Klipp til bunn ca 2,5 * 2,5 cm, dette justeres etter størrelsen på din pose. Jeg bruker skjære linjal, det gjør jobben mye lettere.


Her ser du bunnen ferdig klippet. Sy den sammen i hjørnene slik jeg har gjort på den hvite delen.

Her er åpningen min på innerstoffet. 


Ta ytterste delen på posen, la den være på vrangen, så legger du innerposen oppi rett mot rett. Sy delene fast hele veien rundt oppe. 


Trekk foret og pose fra en annen, som på bildet under. Stryk sømmen i åpningen til båndet som bildet viser.


Vreng posen gjennom åpningen i foretSy en søm rundt hele først over bånd åpningen, så en søm under bånd åpningen.Lag bånd, eller kjøp ferdig sydd. 

Tre bånd / sløyfe gjennom. Ta først det ene båndet, trekk det gjennom ved hjelp av en sikkerhetsnål, trekk det gjennom hele veien rundt. Det andre båndet gjør du det samme med, MEN dette trekker du hele veien gjennom ved å starte fra andre siden.

FERDIG


Inne på min facebook side finner du flere gratis mønstre og der ligger jeg ut for salg mine håndsydde vesker. 

Facebook siden min finner du her: VESKEKLATTEN

 

 

 
 

 

#diy #oppskrift #interiør#hobby #sy #søm #hobby #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #christmas 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann #kirkensbymisjon #håndarbeid #julegaver #julegavepose #gaver #innpakning #gjenbruk #redesign

Hjemmelaget eggelikør i julegave

 

Hjemmelaget eggelikør er utrolig godt, og veldig enkelt å lage. Jeg kommer nok til å lage denne i år også, både til oss selv og i julegaver.

Som julegave kan du også sy en vinflaske-pose å ha flasken oppi. Se bildet lenger ned på siden.


 

 

7 dl Matfløte  (eller blande 4 dl kremfløte med 3 dl H-Melk) 

400 g sukker
8  eggeplommer
1 ½ ss vaniljesukker

5 dl Vodka ( eller Konjakk) 

Denne oppskriften gir ca. 1 ½ liter eggelikør.

Kok opp fløte og sukker.
Visp eggeplommene og vaniljesukkeret til eggedosis. Tilsett litt etter litt av den varme fløten i eggeblandingen under omrøring.

Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner, må IKKE koke.
Sil blandingen før den avkjøles. Avkjøles ved å sette pannen forsiktig i vasken med kaldt vann, rør men den kjøler seg ned for å unngå snerke. 

Ha i spriten når blandingen er avkjølt.

Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står. Du bør snu litt på flasken før servering.

La eggelikøren stå kaldt ca 3-4 dager før du drikker den, så smakene får sette seg, men snu og vend litt på de innimellom.

Eggelikøren er holdbar i 4 uker i kjøleskapet. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge i ro. Snu derfor flasken på hode et par ganger før servering.

 

Vil du sy vinflaske-poser til, se mønster under bildet:

 

Mønster vinflaske-pose:

Jeg klippet 2 firkanter på hver 35 * 35 cm, 2 rundinger på hver 10,5 cm i diameter.
2 deler av hver, da det ene settet er ytterstoffet og det andre settet er foret.

Dette sys sammen på slik jeg sydde sammen en kurv jeg la ut her tidligere.
Du finner det her: SY VINFLASKE-POSEN SAMMEN

 

Sy nisseluetrekk til stolene, mønster finner du her: Nisseluetrekk

På min facebook side legger jeg ut diverse gratis mønstre og så legger jeg ut mine håndsydde vesker for salg.

Du finner facebook siden min her: VESKEKLATTEN

Instagram: Lisbeth_pede


 

 

 

 

#oppskrift #diy #eggelikør #likør #jul #christmas #eggliqueur #quilt #sy #hobby #diy #oppskrift #interiør #sy #søm #quilting   
#patchwork #sew #håndlaget 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

Sy korger av brukte Jeans

 

Til disse korgene har jeg brukt noen jeans som var hull i og klar for bosset, men som jeg heller sydde noen korger av. Korgene kan brukes til det meste, på bildet under så har jeg brukt den ene til potteskjuler, her har jeg satt oppi blomst og blomsterpotten så ikke vannet renner gjennom. Er også fint å ha brød / baguetter oppi, kjeks, T-lys, stearinlys.......

Disse er jo også veldig fine å sy med julestoffer på innsiden, så bretter du kanten ned, slik at julestoffet kommer fram. Den korgen jeg har blomsten oppi, den sydde jeg med rødt stoff på innsiden, så brettet jeg kanten ned på jeansen, og sydde på en blondekant. 

Kurvene kan vrenges og brukes på begge sider. 

 


På alle kurvene har jeg brukt forskjellige steder av buksen.

Og her er en versjon i kun quilte stoffer  

"Potteskjuler"  her har jeg brukt den bredeste delen av lårene, brukte begge lårene. Målte de opp slik at de var rett, og sydde sammen begge lårene.
"T-lys holder" Her brukte jeg leggen på den ene foten.
Den med baklommer, her brukte jeg begge baklommene. Klippet opp og sydde de sammen.


Alle korgene er sydd på samme måte, bare i forskjellige størrelser.

Her har jeg sydd sammen baklommene, kuttet de rett i alle sider, så sydde jeg på en hvit kant oppe. På baklommene har jeg sydd på en bånd i sølv, og tatt på noen stjernenagler.

Skal du så på noe pynt, så må det gjøres nå før du syr de sammen i en ring.


Legg den ferdige delen oppå et stoff som du ønsker å ha til for på innsiden av korgen, klipp ut. Jeg har også brukt vatt, dette sydde jeg fast på baksiden av innerstoffet. Vatten gjør korgen stivere og mer stabil.

 


Her er begge delene ferdig. Den hvite til høyre er foret. Du ser der har jeg sydd vatten fast på baksiden ved å sy krussedull mønster gjennom foret og vatten, da henger de godt sammen.

 


Brett stoffet rett mot rett, sy sammen i siden. De syes sammen hver for seg. 

OBS la det stå åpent ca 7 cm på fordelen til å vrenge korgen gjennom

 

Brett så delene slik at sømmen ligger midt oppå, se bildet under. Så skal du kutte til bunn. Her kuttet jeg ca 7 * 7 cm. Dette kommer an på hvilken størrelse det er på delene.


Brett krysset, sett i nåler og sy sammen i bunnen.

 


Legg innsiden oppi ytterdelen, rett mot rett.

 

 

Fest med nåler og sy sammen delene hele veien rundt


 

 


 

Vreng korgen med rettsiden ut. Vreng den gjennom den åpne delen på foret.

Stryk med strykejern. 

Sy sammen åpningen i fordelen. Og putt foret oppi kurven. 

 


 

Sy noen fine kanter rundt det hele. 

 

Den rød borden jeg har sydd på finner du mønsterforklaring på under her.

Du finner flere gratis mønstre på min facebookside: VESKEKLATTEN

Veskeklatten finner du også mine håndsydde vesker for salg.

Instagram: Lisbeth_pede

 


Bildet over:

Her ser du hvordan jeg har klippet og brettet de spissene. Bruk strykejern for hver bretting. Jeg brette ned den lyse kanten på korgen, så sydde jeg de rød "lappene" på baksiden, altså mellom den lyse kanten og jeans stoffet slik at spissen pekte ned. Sydde gjennom alle lagene samtidig.

 

Kurvene kan vrenges, brukes på begge sider.

Fremgangs måten er den samme på alle kurvene, men sydd i forskjellige størrelser. 

  

 


 

 

 

 

#quilt  #interiør #interior #gjenbruk "diy #mønster #oppskrift #hobby #sy #søm #bolig #hjem #håndarbeid 

 

 

Sy sengetøy til Baby

 

Måtte prøve å sy sengetøy til baby. Har en symaskin, så er dette veldig enkelt. Er jo bare å sy sammen noen firkanter i ønsket størrelse på sengetøyet. Jeg valgte å sy med to forskjellige stoffer, dette og er enkelt men litt mer klipping og måling. 

Når jeg skal kutte opp stoffer, så bruker jeg nesten aldri saks. Jeg bruker quilte utstyr, du trenger selvfølgelig ikke dette, men det forenkler jobben enormt. Alt utstyret for du kjøpt hos Stoff & Stil. En må da ha Skjæreplate, Rullekniv og Skjærelinjal. 

Sengetøyet jeg sydde er til baby, ca fra 0 - 1 år.

Størrelsen på sengetøyet: Dynetrekk 65 * 80 cm,  og putetrekk 35 * 40 cm.

 

Dynetrekk:

Først kuttet jeg opp de to stoffene som bildet over viser. Så kuttet jeg opp til den mørke stripen som går rett over.

På bildet under: Her kutter jeg stoffet 1 inch * bredden på dynetrekketSå bretter du stoffet til 1/2 inch samtidig som du stryker det flatt.Dette legger du kant i kant på den største mønsterdelen. Brettekanten skal være inn på mønsterstoffet, kuttekanten skal syes på langs ytterkanten.Så tok jeg den andre smaleste stoff delen og sydde oppå der igjen, rett mot rett. Alle sømmene syr jeg først med 1/2 cm sømrom, deretter syr jeg sikksakk helt ytterst på kantene.


Stryk det på plass, der sømmen kommer opp på den korteste stoffdelen. 

 

Sy så en stikning lags hele linjen midt i skille på stripen og det smaleste stoffet


Og en søm tvers over som bildet viser. Dette for å holde på plass den kanten som er strøket på baksiden.

 Nå bretter du stoffet inn på vrangsiden to ganger, stryk. Dette gjøres på forstykket og bakstykket. Er åpningen på dynetrekket.Sy kanten til med en søm innerst og en søm ytterst på stoffet.

Bildet under: Sy sammen dynetrekkdelene først med rettsøm 1\2 cm sømrom, så sikksakk. 

 

Vend dynetrekket med retten ut og stryk alle sømmer flate. Sy dynetrekket sammen litt på hver side, la det stå en passe åpning til å få dynen inni.

 

Jeg sydde på et knytebånd, dette er vel egentlig ikke nødvendig da åpningen ikke er så stor.

Ferdig med dynetrekket

Alt jeg syr finner du på facebooksiden min: VESKEKLATTEN her selger jeg mine håndsydde vesker, i tillegg til at jeg legger ut mine gratismønstre. 

PUTETREKK

Klipp opp ønsket størrelser på stoffene, sy de sammen til to deler. Den ene delen har jeg kuttet bredere ved sideåpningen for å sy en brettekant på innsiden. Se tekst og bilde under.

Den ene delen: her tok jeg den siden som skal være i putetrekkets åpning og bretter og stryker inn to ganger, sy en stikning.

Den andre delen gjør du det samme, MEN her har jeg sydd en bredere brettekant på innsiden av putetrekket slik at den kan brettes over puten.

PS på putetrekket valgte jeg å ikke sy på den mørke listen, dette for at jeg syntes det kunne bli litt tykt for en baby å ligge oppå kanten.

 

 

Sy sammen putetrekket i tre sider, la stå åpent der som brettekanten er og som puten skal puttes inni. Hos meg går det litt fort i svingene så her var det fort gjort å sy sammen alle fire sidene, da blir det litt jobb å sprette det opp igjen. 


Alt jeg syr finner du på facebooksiden min: VESKEKLATTEN her selger jeg mine håndsydde vesker, i tillegg til at jeg legger ut mine gratismønstre.

  

 

 

#baby #barn #sengetøy #dynetrekk #putetrekk #interiør #interior #barnerom #babyrom 

Bestille "bil"-veske til våren?

Nå har jeg begynt å få inn bestillinger på "bil-vesker". Ønsker du å sikre deg din bil-veske til sesongstart, da er det lurt å bestille tidlig. Alt er håndsydd av meg, jeg syr veskene fortløpende etter hvert som de blir bestilt.

Her ser du noen av de jeg har sydd. Flere og større bilder under.Du velger:

Sort eller grå veske.
Bil navn
Farge på bil navnet, den fargen du velger på navnet blir den fargen som også syes i stoffet på innsiden av vesken.

Om Vesken:

Vesken har en akkurat passe størrelse. Bredden under på veskens bunn, gjør at vesken rommer en del.
Innerlomme med glidelås.
Regulerbar skulderreim slik at vesken kan bæres kross over skulderen.

Høyde ca 21 cm, målt midt på fra bunn og opp til glidelåsstykket.
Dybde på bunnen målt under vesken er ca 11,5 cm.
Bredde målt på den bredeste delen midt på veskens forstykke, er ca 29 cm.

Pris kr 500,- + porto kr 60 = tot kr 560,-

Vesken kan bestilles på min facebook side: VESKEKLATTEN

Jeg har også sydd trekk til reservedekk. kr 800 + frakt. Her tror jeg frakten vil ligge rundt kr 150 - 200

   

 

Her er veskens innside. #veske #skulderveske #mote #fashion #bag #quilt #quilting #diy #søm #hobby #sydilla 
#fabric #amcar #veteran #veteranbiler #bil 

Sy Nisseluetrekk til stolene - mønster

 

Her får du et enkelt mønster av meg til å sy disse Nisseluetrekkene til stol. Disse Nisseluetrekkene blogget jeg i fjor jul, men legger det nå ut igjen i år også. Reprisen på dette innlegget skyldes mange hyggelige forespørsler på om jeg kan sy disse på bestilling, men jeg har dessverre ikke tid til å ta i mot flere bestillinger på noe før jul.

Så har du symaskin, er disse veldig enkel å sy selv. Kun enkle rettsømmer.

Mønster følger under bildet

   

Se bildet under som tilhører forklaringen

1. Ta mål av stolryggens bredde og høyde + legg til 0,5 cm sømrom per side, husk også å legge til sidestykke på stolen. 
Legg til lengden du vil ha på luen nedover stolryggen.
Klipp ut 2 stk like store deler, en foran og en bak. Sy den sammen kun på langsidene.

2 - 3. Klipp ut spissen på luen i ønsket størrelse. Regn deg ut på midten så den ikke blir skeiv. Sy sammen de to spisse sidene også.

4. Klipp vekk overflødig stoff i spissen. Dette blir penere når luen vrenges over på rettsiden.

5. Mål opp vatten i ønsket lengde og bredde. OBS denne skal brettes for å få en tykkere look, så mål dobbel bredde. Jeg hadde 13 cm. Brett den til ca 6,5 cm * luens lengde rundt nede. Sy sammen vatten ytterst langs kanten. (ikke på huen ennå) Ta så den ferdigsydde vatten, snu sømmen slik at den kommer på baksiden/undersiden, stryk. Sy den så fast langs luekanten nede, legg vatten litt nedforbi kanten så luen ikke kommer fram. Sy også fast den andre kanten på vatten også.

6. Klipp ut slimser av vatten til å lage dusk. Knyt sammen med et sterkt bomullsgarn. Ta så ene enden på bomullsgarnet inn i spissen fra luens rettside, ta så den andre enden av bomullsgarnet inn rett ved siden av den første. Knyt så sammen disse trådene på vrangsiden til en knute.

7. Brett hetten på luen beint over der skråklippen begynner, stryk godt med strykejern, dette lager en sylinje. Sy sammen så langt ut på kanten som du kan. Denne sømmen skal ligge ned på stolryggen slik at den ikke er synlig. Men sømmen lager en finere overgang på stolryggen.

 

 Julestoffet på bildet under, hadde også vært flott til disse stolene. Du finner de her Stoff og Stil

og her Stoff og Stil

 

 

Om du ønsker kan du like siden min på facebook; VESKEKLATTEN 

Instagram: Lisbeth_pede 

  

#diy #oppskrift #interiør #hobby #sy #søm #hobby #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #christmas 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede