november 2012

Sy hjertepute med "tittekant"
Skal prøve å forklare så godt jeg kan :-)

Tegn et mønster på hjertet i ønsket størrelse. Jeg har laget mitt i word-dokument, skrev det ut på et A4 ark, så klippet jeg ut hjertet og brukte det som mønster.

OBS nederst på hjertedelene lag en liten flipp på ca 4-5 cm bredde, som gjør jobben enklere ved sammensying. Skal du sy på pynt...må det gjøres nå.
Jeg har brukt stoff fra Moda og klippet ut et peacemerke, sydd på med applikasjonssting.

Pga applikering så har jeg foret delene med stitcheryvatt, ellers krøller stoffet seg ved applikering.

 

 

Bånd til og lage tittekant: jeg har brukt bånd fra hettegensrene til mine barn, de river alltid av båndene.

Ta mål av lengden på hjertet fra ene siden nede på spissen - rundt hjertet - og ned igjen på andre siden.
Klipp en stofflengde på målet du kom frem til * 4,5 cm bredde. Bredden må du justere etter tykkelsen på båndet, jeg brukte 4,5 cm på mitt. Lag tittekanten litt lengre en hjertet, så har du litt ekstra å gå på.

Legg båndet på langs oppå vrangsiden av stoffet, sett på nåler stramt inntil båndet.

 Sy sammen fra retten, helt inntil båndet. Her bruker jeg glidelåsfot. Ta ut nålene etter hvert som du nærmer deg, går ikke så bra å sy rett over de.

    

Så setter du båndet fast i hjertet med nåler. Sy kanten fast til bakstykket av hjertet. Klipp av det som er for mye, men la det være ca 2 cm igjen.

        

 

Så var det oppheng. Jeg har brukt et tynt tau som jeg kjøpte på Panduro. Syntes mitt tau var litt for tynt, så jeg klippet 2 lange remser som jeg tvinnet sammen.
Legg de på hjertets bakstykket og sy fast fra vrangen.

 

Så syr du sammen begge hjertedelene rette mot rette.

OBS: ikke sy igjen alt, la stå åpent et hull på 4-5 cm til og vrenge hjertet gjennom, og til å fylle det med vatt.
OBS igen: husk å legge tauet inni hjertet.


   

Når du er ferdig å sy, vreng hjertet gjennom hullet, fyll det med vatt. Så tar du flippene og bretter inn på vrangsiden og syr fint sammen hullet fra rette.

Tok litt for mye vatt inni, så ser litt sprengt ut.

Jeg har til slutt sydd på en pynteknapp øverst på hjertet.

Håper dette var forståelig :-)


 


#diy #mønster #oppskrift #interiør #hobby  

Julestrømpe

Julestrømpe "Trollskog"

Har nå sydd meg en julestrømpe. Jeg ville ha strømpen litt større enn den på mønsteret, så

derfor ble den litt anderledes.

Myntveske / Pengepung

Denne pengepung har jeg sydd etter mønster fra Stoff og Stil, mønsteret lastet jeg gratis ned fra nettsiden deres. Sydde den i blå skai og klippet ut stjerner i offhvite skai, foret med "silke".
Veskelås, fòr og skai kjøpte jeg på Stoff og Stil. Enkel og sy.

Har sydd 3 stk og alle fått nye eiere.Men har flere som ønsker og kjøpe denne, så må nok sy noen til :-)veske med lokk

Har sydd "Galdveska" til AnnAKa. Men jeg har laget en enkel skulderreim, mønsteret bruker 3 skulderreimer. Vesken var enkel og grei å sy, takket være den detaljerte mønsterforklaringen som AnnAKa bruker.
Vesken har jeg gidd bort i bursdaggave.

Toalettveske

Mitt aller første sy prosjekt :-) Sydd sminkepungen etter mønster fra AnnAKa. Hun har veldig detaljerte og lett forståelige mønstre. Så nå er jeg blitt hekta på å sy ting og tang :-) Har nå sydd 9 stk av denne i forskjellige mønsterkombinasjoner, alle sminkepungene har fått nye eiere.
Kjempegøy

Oppussing av trappen min

Var så lei av den gamle furutrappen min, måtte bare gjøre noe. Først vasket jeg alt som skulle males, godt med salmiakkvann. Trappetrinn: her tok jeg først ett strøk med heftig grunning, så 2 strøk med gulvmaling. Gelenderet: først ett strøk med grunnmaling så 2 strøk med oljemaling. Min mann lagde til noen ferdig malte plater til og ha bak stegene, så slipper jeg alt støv og skit under trappen. Teksten
på trappene er veggord som jeg kjøpe hos http://www.sofiesvilla.no/index.php

 

    

 

 

#interiør

 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits