juli 2016

Mustang Speed Week Elverum, Lørdag 2016

Det er lørdag og vi er klar for Street Legal. Men så satt vi her da i øspøs, lyn og torden. En skulle nesten tro at vi var kommet hjem igjen til Bergen, å neida, for i Bergen regner det aldri såå mye.
Etter Street Legal er det tilbake på hotellet. Her stenger de av litt av Storgate for ute-party først med diverse premieutdelinger fra helgens arrangement, og så blir det dans til levende musikk. 

Etter et par timer så lettet været, så vi kjørte opp på Starmoen. 


 


Tror det var litt mindre folk i år enn i fjor.


 


Her kjøpte vi noen kjempegode hamburgere, skikkelig hjemmelagde. 


 


 


 


 


 


 


 


 


Kjekt med lekeplass for de yngste som lett ble litt bil-lei, og noen syntes bilene bråkte sånn at de stappet fingrene i ørene

 
Noen bilder fra dagens Street Legal. 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

Her finner du videoer fra tidligere kjøringer: Lisbeth YouTube

Her finner du flere bilder av våre: Amcar Treff

Facebook: Veskeklatten

Vi har hatt en strålende helg på MSW i Elverum. Nå er det tid for en fest avslutning med diverse pokalutdelinger og dans med levende musikk.

 

 

 

#car #veteran #amcar #bergen #vår #streetlegal #norway #cars #motor #motorsport #sommer 
#dragrace #mustang #fordmustang #ford #elverum #børning 

 

 

 

 

 

 

 

Mustang Speed Week Elverum, Fredag 2016

Mustang Speed Week fredag. Vi har et fantastisk flott sommervær, sol og varmt.

I dag er det Bilutstilling i Storgata, som de holdt stengt for anledningen. Og kl 17 var det cruising som startet fra Storgata og gikk til Starmoen. 

På Starmoen var det ferdighetskjøring med Mustanger. Bilder fra kjøringen lenger nede på siden.Sitter ute og nyter solen før bilutstillingen i Storgata. 

Litt varmt i solen, så da er det godt å sitte seg inn i skyggen litt


 
Her har de begynt å stille opp Mustangene til utstilling

Masse bilder fra utstillingen. Var en del biler her, gaten ble hvertfall full, og antar at det kommer enda flere i morgen.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Masse folk og liv i gaten


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


  

  


 


 


 


Bilutstillingen er ferdig og vi cruiser en tur til Starmoen


På vei til starmoen


 


 
 

 


Fremme på Starmoen, og klar for ferdighetskjøring med Mustangene.


Prøvde å ta noen bilder fra kjøringen.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
Da er vi tilbake på hotellet og klar for middag.

Takk for i dag.

I morgen er vi klar for Street Legal og mer

 

 

#car #veteran #amcar #bergen #vår #streetlegal #norway #cars #motor #motorsport 
#dragrace #mustang #fordmustang #ford #elverum #børning #sommer 

 

På vei til Mustang Speed Week Elverum

Mustang Speed Week Elverum er fra torsdag til søndag. Men vi har jo ferie, så sammen med venner startet vi turen onsdag fra Bergen og kjørte via Gol for å overnatte på Pers Hotell.

Vi måtte selvfølgelig innom badeland for en dukkert, i hvert fall tærne fikk en dukkert. Bildet under har jeg tatt fra hotell rommet vårt, kamera fikk ikke lov av meg å være med i badeland.

Vi har ikke spist siden frokost, så nå blir det litt lunsj før vi går ned i badeland

Siden jeg (med vilje) ikke tok kamera med meg inn på hotellet så ble det nok ikke noen bilder derfra. 

Da er det torsdag morgen og vi kjører videre til Elverum

Turen fra Gol til Elverum tar ca 3 1/2 time, det går fort det.


Før vi forlater garasjen på Pers hotell, må bilene sjekkes :-) 


Klar for Elverum. Foran oss har vi skjønne Sofie som sitter og vinker til oss fra bakruten


 


Herlig vær og flott tur, her kjører vi gjennom Mjøsa


Framme i Elverum


På tide å sjekke inn på neste hotell, Thon Hotell Elverum. Her skal vi være til søndag


 


 


 


Innsjekking til Mustang Speed Week pågår på hotellets ute-restaurant 


For dere lesere som ikke er bil interesserte, så er dette bilen Lillegul som er en av bilene som har hovedrollen i filmen "Børning" Filmen kommer med Børning2 i oktober i år. Den filmen skal vi selvfølgelig få med oss


Her er noen bilder av Mustangene som er kommet så langt, men kommer maaange fler i løpet av helgen


 


 


Dette er vel en av drømmebilene, og ja, bare en av de.


 


Nå tar vi snart kveld, regner med at her kommer enda flere bilder fra meg i morgen.
Her er helgens program. Bildet har jeg lånt fra siden til Norsk Mustang Club 

 

#car #veteran #amcar #bergen #vår #streetlegal #norway #cars #motor #motorsport #sommer 
#dragrace #mustang #fordmustang #ford #elverum #børning 

Strikket dukkeklær etter gammelt, mønsterforklaring

 

Da har jeg funnet frem strikkepinnene igjen. Eller jeg måtte ut å kjøpe nye, for det er over 10 år siden sist jeg strikket og de gamle strikkepinnene var for lengst gått i bossbøtta.

Her har jeg prøvd meg på dukkeklær. Jeg hadde ikke noe mønster, men etter inspirasjon fra andre mønstre, så satte jeg sammen noe selv. 

Men stakker dukke, da det bare var sokkene igjen å strikke, da gadd jeg ikke mer. Var gøy å strikke, men liker nok symaskinen bedre enn strikkepinner.

Under bildene får du min mønsterforklaring.
Dukken jeg har brukt fikk min datter når hun var liten, så dukken er 28 år gammel.....æææ der følte jeg meg litt gammel.Alt jeg syr og strikker blir lagt ut på min facebook side: Veskeklatten

 

 

Her har jeg laget et mønster diagram. Dette er oversikten til bolen. Etter mitt maske antall, så strikket jeg dette fra høyre til enden på til venstre, satte i en merketråd og strikket mønsteret en gang til = foran og bak.

 

Dett er mønsteret jeg brukte til ermene. Telte meg ut slik at stjernene kom midt på ermet.

 

Sjalet. På bildet under ser du jeg har strikket sjalet sammen, strikket dobbelt slik at den andre enden kan trekkes gjennom. 


 

Jeg har brukt Rubin garn, 3 stk Lys blå og to stk brun. Kjøpt på Spar Kjøp.
100% superwash ull. 
Pinne nr. 3 og 3,5

GENSER:

Ermer:
Her la jeg opp med lys blå på pinne nr 3. 32 m, strikket 1 rett, 1 vrang ca 1,5 cm. Byttet til pinne nr 3,5 samtidig som jeg økte ut 6 masker. Strikket så diagram 2, pass på at stjerne rapporten kommer midt på armen. Videre økte jeg med 2 masker per omgang, hver 4 runde. Til i alt 48 masker.
Striket til armlengden var 12 cm, felte av med lys blå.

Bolen:
Her la jeg opp med lys blå på pinne nr 3. 116 m, strikket 1 rett, 1 vrang ca 2 cm. Byttet til pinne nr 3,5 samtidig som jeg økte ut 8 masker = 124 m på pinnen.
Strikket så Diagram 1.
Når arbeidet mitt målte ca 10,5 cm, delte jeg det opp til ermer, ved å ha 2 rundpinner med 62 masker på hver. Fortsatte å strikke hver side ferdig for seg. Mål åpningen du har på ermene og strikk åpningen på genseren like lang. Men på de 11 siste omgangene felte jeg til hals. Først felte jeg de midterste 21 maskene til halsen. Strikket videre frem og tilbake etter mønsteret samtidig som jeg felte 1 maske annenhver omgang på innsiden av halsen, fell av. Den andre skulderen, der strikket jeg 1 rett, 1 vrang på de siste 1,5 cm.

Ryggen strikkes frem og tilbake etter mønster. Når det gjenstår ca 1,5 cm, så strikket jeg 1 rett, 1 vrang til nakken.
Sy sammen den skulderen som har mønster hele veien. Den ande skulderen med rett/vrang, der sydde jeg på to trykknapper for å få genseren over hode på dukken. Plukk opp passe antall masker rundt halsen med lys blå. Strikk en rett og en vrang frem og tilbake ca 1,5 cm. Sy så i trykknappene på den ene siden.

Lue:
Her la jeg opp med lys blå på pinne nr 3. 96 m, strikket 1 rett, 1 vrang ca 2 cm, 1 omg ratt til brettekant, 1 rett, 1 vrang til arbeidet måler 5 cm.
Byttet til pinne nr 3,5 samtidig trikk 2 omganger glattstrikk, så strikker du den nederste borden på diagrammet, ikke stjernemønsteret. Når arbeidet målte 8 cm fra brettekanten felte jeg 2 rett sammen, 8 rett, 2 rett sammen?fortsett fellingen slik ut omgangen. En omgang rett uten fellinger. Neste omgang 2 rett sammen, 7 rett, 2 rett sammen?.fortsett fellingen slik ut omgangen. Fortsett slik på luen til det gjenstår 22 m. Trekk tråden gjennom alle maskene, fest tråden på vrangsiden av luen. Lag en dusk i brunt.

Øreklaffer til luen:
Ta luen på dukken din, tilpass hvor du vil ha øreklaffene. Med pinne nr 3 lyseblått garn, plukkes det opp 18 på hver side av luen der du vil ha øreklaffene. Strikk riller/kun rettstrikk frem og tilbake 11 omganger. Fell så på annenhver omgang slik: strikk 1 rett, 2 rett sammen, og strikk de 2 nest siste maskene rett sammen. Fortsett til det er 4 masker igjen på pinnen, trekk tråden gjennom maskene. Fest tråden. Tvinn snorer av lyseblått garn og sy de fast i enden av klaffene.

Votter:
Her la jeg opp med brunt på pinne nr 3. 32 m, strikket 1 rett, 1 vrang ca 2,5 cm. Byttet til pinne nr 3,5. Sett en merketråd i omgangens begynnelse og en merketråd midt på. Strikk glattstrikk til arbeidet måler 5,5 cm. Nå felles det 1 maske på hver side av merketrådene, er 4 masker per omgang. Fortsett slik med fellinger på hver omgang til det gjenstår 8 masker, trekk tråden gjennom maskene. Fest tråden. Strikk den andre votten lik. Mål opp på dukken til ønsket lengde på snoren. Lag en snor og fest en vott på hver ende av snoren.

Bukse:
Legg opp 96 masker på p.nr 3. Strikk en rett, 1 vrang 4 cm. Bytt til pinne nr 3,5 samtidig som det økes 14 masker jevnt fordelt, tot 110 masker. Sett et merke midt bak på buksen. Strikkes høyere bak: øk 1 maske på hver side av merket hver 1,5 cm 4 ganger, tot 118 masker. Strikk videre rettstrikk til ønsket lengde på buksebaken. Del så arbeidet opp i to, og strikk beina. Strikk hver for i ønsket lengde. Fell 2 masker hver 4 omgang, til 51 masker gjenstår. Når det gjenstår ca 3,5 cm igjen til ønsket lengde, strikk inn nederste borden på diagrammet, så ca 1,5 cm med bråt, 1 rett, 1 vrang. Fell av og fest tråden. Strikk andre foten lik.

Skjerf:
Skjerfet strikket jeg etter et mønster fra Drps, men med litt endringer: Drops Mønster sjal

 

Her har jeg strikket matros kjole: MATROSDRESS

  


 

#strikke #strikkeoppskrift #matrosdress #matroskjole #matroshatt #matros #mønster #oppskrift #diy #garn 
#mønster #knit #knitting #pattern #knittingpattern #sailordress #sailor #dress #dukke #klær 
#dukkeklær #doll #dollclothes #clothes #mote #fasion
 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits