januar 2013

Alle Ungdomsskoler, sånne lekser vil vi mødre ha mer ut av :)

Min yngste sønn, som går i 10.klasse, kom hjem og sa at han hadde fått en litt anderledes lekse. Han skulle bake en kake, og han valgte å lage sin favoritt Oreo-kake.

Jaja tenkte jeg, nå skal jammen lærerne kose seg på lunsjrommet med kaker fra 30 elever.
Men nei, de skulle ikke ta kaken med på skolen.
Han hadde fått med seg hjem et skjema fra skolen som foreldre skulle krysse av og gi karakterer etter å ha smakt på kaken.

Dette var jo kjempe herlig. Sitte på stuen og ikke gjøre noe, mens ungdommen min baker og serverer oss kake :-) Herlig :-)

Sånne lekser kunne det vært mer av.

 

Her er kaken, laget av min sønn Adrian på 15 år

 Jeg gir han topp karakter, for kaken var vellykket og kjempegod.

Han er ikke redd for å ta et tak på kjøkkenet, så middagen lager han gjerne :)

 

 

 

Anbefales, kjempegodt

Har du smakt Maggi Juicy Chicken? Om ikke er denne absolutt verdt å prøve.
En middag der du ikke trenger tilsette noe av ditt eget krydder.

Er så raskt å tilberede, men skal stå i 30 min i ovnen. Kyllingen kuttes i passe biter, legges oppi vedlagt stekepose, hell over vedlagt krydderpose, blad, sett i ovnen.
Kyllingen blir saftig og god med deilig kryddersmak.
Så er det bare å velge et tilbehør. Jeg har brukt ris og salat, men syntes det er aller best med saltbakte poteter.

 

Er virkelig verdt et forsøk

Så var det veske resultatet av det olivengrønne stoffet

Da har jeg fått prøve å sy en skulderveske i det olivengrønne stoffet som jeg snakket om i tidligere innlegg. Jeg har her prøvd å ta bilder av vesken, men skjønner godt at bilder kan "lyge" på fargen for det gjør disse bildene mine også.

Var ikke førnøyd med at olivengrønn var såå grønn. Men når jeg først hadde bestilt, kjøpt og betalt stoffet via internett, så ville jeg prøve å sy en skulderveske av det. Ville også blande inn noen farger av stoff som jeg hadde kjøpt fra før, og da ble det svart kanvas.

Olivengrønn og svart kanvas fikk en bra kontrast. Har mer stoff i oliven, så kanskje jeg kunne prøvd det sammen med brunt.

 

 

Ytterstoff og fòr er i olivengrønn halvpanama 100% bomull. Lukkeklaff over vesken med klipslukking mellom de to ytter lommene i fronten. Under lukkeklaffen er det en ekstra veskelukking i toppen med magnetknapp.
Vesken har 2 innerlommer, og regulerbar skulderreim.

To ytterlommer i front har også fått lukkeklaff. Svart kanvas 100% bomull, pynteknapper i front og klaffene lukkes med borelås.

Veskens innside


Har vel sånn ca 3-4 meter igjen av dette stoffet :-) Og hva jeg skal bruke det til, har ikke anelse. Få bli flere vesker seinere.

Og det verste er at jeg bestilte dette halvpanama stoffet også i grått, fra samme butikk. Fikk beskjed om at de var tom på lager og at dette stoffet skulle de ettersende. Jaja håper inderlig at det er finere.

Egen oppskrift: Hjemmelaget rød saus til biff. Kjempegodt

Jeg var så lei av bernaisesaus og brune sauser til biffen at jeg satte i gang å dikte min egen saus. Sausen er egen oppdiktet og jeg vet at jeg har brukt en del "rare" blandinger av krydder men ble faktisk veldig godt. Og sausen var så godt mottatt hjemme hos meg at den har blitt et fast tilbehør til biffen.
Som fast tilbehør her, er også Hoff sine ferdiglagde røstipoteter fra frys, de er kjempegode. Ellers varierer vi med kokt brokkoli eller som på bilde brokkolipurè.

Om du vil prøve å lage min oppskrift på sausen, finner du den under bilde.

 


Min oppskrift på rød saus til biff

Dette trenger du:

5 dl Vann
3 toppede ss Tomatpurè
2 1/2 ts Timian
1 1/2 ts Persillade
1 1/2 ts Herbes De Provence
1 ts sukker
2 1/2 ts mørk Buljongpulver fra Toro
2 dl Kremfløte

Ha vann, tomatpurè og alt kryddere i en kjele (IKKE matfløten ennå) Kok opp og la det småkoke i ca 35 min.
Ta så oppi matfløten, kok opp og la det småkoke 5-8 min. Smak nå gjerne på sausen om du ønsker å tilsette mer krydder.

Håper det smaker :)

 Brokkolipurè:

1 Brokkoli
2 ss smør
salt og pepper

Kutt brokkolien i passe store biter og kok til den blir helt "mør" (6-7 min) Tøm ut alt vannet.
Kjør brokkolien i foodprocessor sammen med smør salt og pepper. Syntes du den er tykk, kan du tilsette 1 ss melk.

 

 

#oppskrift

 


 

Stjerne veske

Kjøpte stoff på Stoff og Stil. Likte så godt dette blå stoffet med beige stjerne. Måtte da selvfølgelig prøve å sy en skulderveske i dette stoffet.
Min datter på 24 år likte vesken så godt, at nå er det hennes.

Kanskje jeg skal sy flere av denne, som jeg kan ha til min kommende butikk på epla.

 

 

Prøvde å finne et stoff som passet godt til ungdom, og det syntes jeg dette stjernemønsteret gjorde.

 

Kjøpte også noe stoff via internett på Ellos. Er veldig vanskelig å kjøpe stoff på nett. Blir litt "lurt" av fargen. Fikk stoffet i posten i går. Er 100% bomull halvpanama, tykkelsen passer godt til vesker.
Men ble veldig skuffet av fargen. Det stod at den er oliven, og det er det sikkert. Men når jeg åpnet pakken fra Ellos ble jeg så skuffet, stoffet er jo knall grønn.
Hmm en veske i knall grønn? Kan bli spennende. Skal nå prøve å sy en veske i dette grønne og kanskje blande inn litt svart stoff.

Her er bilde av stoffet, mitt bilde "lyger" også, er mye grønnere i virkeligheten enn på dette bilde.

Hvordan tror du dette tar seg ut på en veske, med litt svart lomme-stæsj og svart skulderreim?
Mer sånn grønnfarge som dette er stoffet mitt. Dette er et bilde av en rullegardin jeg fant på jysk sin nettbutikk, ikke min gardin :)

 
Oppskrift Kylling og ris med mini mais og gulrøtter

Enkel, sunn og kjempegod middag. Kylling og ris med minimais og gulrøtter

 


Til 4 voksne:

4 stk Kyllingfilet
3 porsjoner ris, kokes som anvist på pakken
3 gulrøtter
1 boks minimais
1 ss mørk buljongpulver
0,5 dl vann
Salt og pepper

Baguetter

Kyllinfileen kuttes i passe biter, stekes sammen med litt salt, pepper og grillkrydder.
Kok risen som anvist på pakken
Kutt gulrøttene opp i tynne strimler, kutt minimaisen i passe biter, 0,5 dl vann, 1 ss mørk buljong, alt dette freses lett på steikepannen i 2 min.

Bland så kyllingfilet, ris og grønnsakene opp i en ildfast form.

Serveres gjerne sammen med baguetter.#oppskrift

 

Hunden vår Kaysa passer på vår influensasyke ungdom

Hunden vår Kaysa har fått en uvanlig oppførsel, hun nekter å forlate sofaen hun ligger i sammen med vår influensasyke ungdom. Kaysa vet at hun ikke har lov å ligge i denne sofaen. Når jeg tar Kayse ned, sitter hun på gulvet foran den syke og griner. Hun vill oppi og passe på ungdommen.

 

 

Kaysa er en Border Terrier - tispe på snart 5 år. En hunderase som er lett å lære og som forstår veldig mye.
Men det vaktinstinktet hun nå har ovenfor den influensasyke ungdommen, er nytt for meg.
Ja ja er jo koselig og se da, hunden skjønner meget godt at ungdommen er syk.

Kaysa elsker å leke i snøen. Men hun blir fort kald og vil inn, for hun spiser snø hele tiden.
 

En artig opplevelse i livet

Amanda fra Haugesund - min oldemor.

Da jeg begynte med slektsgransking for noen år siden, viste jeg at Amanda fra Haugesund var min oldemor. Men underveis oppdaget jeg noe jeg ikke viste om, og det var at Haugesund Teater holdt på å lage en musikalsk forestilling om Amanda fra Haugesund. Musikalen skulle hete: «Den (halv) sanne historien om Amanda fra Haugesund» og skulle bli høstens storsatsing på Tønneloftet og blant hovedrollene var Jon Eikemo, Linn Løvvik, Solveig Andsnes og Jørgen Langhelle.
Musikalen hadde premiere 19. oktober 2012 klokken 19:00, på Staalehuset.

Min oldemor Amanda Sofie Stangeland Lura satt igjen som enke og alene med fem barn da hennes mann døde. Løsningen for henne var å bli spritlanger.
Hun var en av byens største og mest respekterte gauker, men levde hele tiden med frykten for å havne i fengsel. Men hun hadde ikke andre valg. Dette for å klare å overleve sammen med sine egne barn, og hun tok også i mot andre trengende sultne barn.Brudebilde av min oldemor Amanda Sofie Stangeland og Anders Bertin Stangeland 18/10 1914

 

Bilde av Amanda Sofie Stangeland                                                                                                            Bilde av Amanda sine 5 døtre.

Haugesund teater skriver dette om Amanda og forestillingen:

Amanda Sofie Stangeland var en mektig skikkelse i Haugesund på 20-tallet. På folkemunne ble hun kalt Amanda fra Haugesund. Noen mener hun var en simpel gledespike. Andre sier hun var en engel. Sannheten ligger kanskje et sted midt i mellom. Det vi i alle fall vet, er at hun var en beintøff alenemor som benyttet alle lovlige og ulovlige midler for å få endene til å møtes, for seg selv og sine fem døtre i Haugesunds aller fattigste periode.

http://www.haugesund-teater.no/amanda-fra-haugesund-den-halvsanne-historien/

Når jeg fikk greie på at Haugesund Teater skulle det lage teaterstykke av min oldemor, tok jeg straks kontakt med teateret. Det viste seg at de ikke hadde fått kontakt med så mange slektninger etter Amanda. De hadde kun fått kontakt med ett av hennes barnebarn, men ble glad da vi også dukket opp.
Så jeg, min mann, barn og min mor (som er Amanda sitt barnebarn) ble invitert til Haugesund for å se premieren av den oppsatte musikalen.

Klart vi ville komme.

Vi reiste til Haugesund 18.oktober 2011 og bodde 2 dager på Rica Maritim Hotell.

Når vi kom frem fikk vi kontakt med andre personer som var lengre bak i slekten, men som bodde i Haugesund. Vi fikk også gått på graven til Amanda.
Dagen etter var det klart for premiere av musikalen: Amanda fra Haugesund ? den (halv)sanne historien. Om jeg skulle sitte og tenke på at dette er fra min slektshistorie, så ble det hele egentlig en rar og uvirkelig opplevelse.
Det var reservert plass til oss slektninger av Amanda på teaterets fremste rad. Å sitte her å se en teaterforestilling om min oldemor Amanda, og der en av hennes døtre Anna er min mormor, ja dette ble egentlig litt uvirkelig og heller som å se en vanlig forestilling. Etter forestillingen fikk vi utdelt hver vår rose. Flott musikal og meget dyktige folk.
Videre direkte fra premieren gikk turen vår til premierefesten som vi ble invitert på. Premierefesten ble holdt på Rica Maritim Hotell som vi bodde på. Her fikk vi være sammen med alle skuespillerne og resten av teamet som var med på å sette sammen denne musikalen. Vi fikk også snakket med Hanne Krogh, som var en utrolig hyggelig dame.

Men vi hadde noen kjempefine dager i Haugesund. En fin liten by som vi garantert kommer til å besøke flere ganger. Har allerede vært der en gang til etter teaterforestillingen.

 

Bilde av min yngste sønn Adrian sammen med Hanne Krogh på premierefesten

 Og bilde av Adrian sammen med Jon Eikemo på premierefesten

 

 

I august 2012 fikk jeg 2 billetter til Amandaprisutdelingen i Haugesund. Jeg takket ja til billettene. Men jeg selv følte ikke behov for å få med meg denne festen, så jeg ga billettene til min mor og hennes kusine, som begge er barnebarn av Amanda.

 Her er litt info om Amanda fra Haugesund:

Amanda Sofie Stangeland Lura

Født 09-07-1894 på Steinsnes, Skåre, Haugesund, Rogaland.
Døpt 12-08-1894 i Skåre, Rogaland.
Konfirmert 11-10-1908 i Skåre Kirke.
Død 22-10-1947 på Rogaland sykehus, Stavanger, gravlagt 28-10-1947 på Udland gravlund, Haugesund.
Hun giftet seg med Anders Bertin Stangeland, lysning 11-10-1914 i Haugesund, gift 18-10-1914 i Johanneskirken Bergen. Anders: født 23-07-1891 i Ølen, Hordaland (sønn av Sjur Andersen og Brita Stensdatter), døpt 16-08-1891 i Ølen, Hordaland, konfirmert 21-10-1906 i Ølen, død 14-11-1922 i Haugesund, Rogaland, gravlagt 21-11-1922 på Udland gravlund Haugesund, yrke bøkker.
14-06-1941 giftet hun seg med på Sven Lura, i Bergen. Sven Lura: født 24-05-1899 i Lura, Rogaland, dåp 11-06-1899 i Høyland, Rogaland, død i Haugesund, Rogaland.

Barn med Anders Bertin Stangeland:

Sigrun Beate Stangeland født 17-05-1915.
Malene Stangeland født 14-08-1916.
Anna Stangeland født 26-10-1917. ( Dette er min mormor)
Magda Lovise Stangeland, født 12-03-1919 hun ble bare 12 år gammel. Døde 19-04-1931 i Trafikkulykke påkjørt av bil i Strangta Haugesund.
Ruth Stangeland født 03-12-1920.

 

Laget kvelds: Herlige horn med melkesjokolade, kanel og sukker. Egen oppskrift

Blandingen av sjokolade, kanel og sukker er kjempegodt. Disse hornene er familiens favoritt innen gjærbakst.
Dette er noe jeg selv fant på for lenge siden og har siden den gang blitt en fast gjærbakst hos oss.

Oppskrift under bildeCa 25 Sjokoladehorn

900 gr. hvetemel
120 gr. Smør
50 gr. Gjær
5 dl Melk
150 gr. Sukker
1 egg

1 egg til pensling

Fyll:
150-200 gr. Melkesjokolade
Sukker
Kanel
Melange romtemperert

Smelt smøret og varm melken til litt under "fingervarm". Ha melken og det smeltede smøret i bakebollen, tilsett egget og alt det tørre. Ikke ta alt melet oppi på en gang, juster etter hvert til passe deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40-50 min.

Del deigen opp i 3 emner og kjevle ut til runde leiver. Smør på litt melange, strø så litt sukker og kanel på. Ta så melkesjokoladen og kutt den opp i små biter og strø dette utover.
Del den så opp i 8 deler, lettest med pizza-kutter. Se bilde under
Rull sammen.

Etterhev under klede i ca 20 min. Pensle med et sammenvispet egg rett før steking.

Stekes ved 220°C i ca. 10 min til bollene er gjennomstekte og har fin, gyllen farge.

 

#oppskrift


 

Metervare stoff Halvpanama 100% bomull???

Noen som vet hvordan stoff i Halvpanama 100% bomull er? Jeg skal sy vesker og er ute etter et kraftigere stoff (som Canvas). Fant et tilbud på internett på Halvpanama, men har ikke peiling på hvordan dette stoffet er. Er dette et kraftig stoff som egner det seg til vesker?

Her er bilde av Halvpanama, men syntes det er vanskelig å vurdere stoffet ut fra et bilde. ser kraftig ut.

 
Skulderveske klar for min kommende butikk på epla.no

Vesken har jeg sydd i bomull med skai håndtak og påsydd skai stripe nedover vesken og regulerbar skulderreim i bomull.
Glidelås åpning i toppen. 3 innerlommer, herav èn med glidelås. Vesken er ca 40 cm bredde og 30 cm høyde.
Veskens farger går fra beige til mørk brun.

 

 

Jeg syntes det er så kjekt å sy vesker, så kommer garantert flere ettehvert.

 Vesken er solgt 


 

Pusset opp gammel Ikea kommode

Har hatt denne gamle Ikea kommoden stående i mange år. Planen var og hive den i bosset, men samtidig trengte vi en kommode på det ene ungdomsrommet.
I stede for å bosse den med en gang, ville jeg prøve og male den. Og heller bosse den om ikke malingen blir bra.

Her er kommoden før maling, ikke fin i det hele tatt:

 

Så kjøpte jeg inn litt oljebasert hvitmaling for treverk, og svart oljebasert emaljelakk.
Når jeg åpnet spannet med den svarte emaljelakken ble jeg veldig spent på hvordan dette ville ta seg ut. 
Da var egentlig bare å vaske kommoden med litt salmiakkvann og så begynne å male.

 

 

Resultatet ble ikke så værst. Passet godt inn på gutte-ungdomsrommet. På rommet så hadde jeg akkurat malt veggene hvite. Og midt på veggen går det en pynte-trelist som har vært der fra gammelt av. Denne listen lakket jeg med den samme svarte lakken som på kommoden, det samme gjorde jeg også på dørlistene og vegglistene rundt viduet (vinduslistene nærmest ruten beholdt jeg hvite)

Ungdommen min ble veldig fornøyd med resultatet :-)


#interiør


 

Oppskrift på enkel og god kvelds eller lunsj

Disse lagde jeg til kvelds i går. Toast dyppet i eggerøre-mix. Nesten som arme riddere men uten kanel.

Her er oppskriften:

12 skiver (jeg bruker grovbrød som er litt mer mat i)
6 skinke skiver (vanlig kokt skinke pålegg)
Hvitost skiver
4 egg
4 dl melk
salt, pepper og grillkrydder

Sett ovnen på ca 180 grader.

Visp sammen egg, melk og krydderet. 

Ta 6 av skivene, legg på litt hvitost, så en skinke, så litt hvitost igjen, strø på litt grillkrydder og legg en skive til på toppen. Dette gjøres med alle skivene.
Dypp skivene, begge sidene, i eggerøre miksen ikke la de bli liggende oppi miksen, legg de straks over på varm steikepanne, stekes gyllen brun på begge sidene.
Legg skivene over på langpanne (med bakepapir i bunnen) sett de i ovnen i ca 6-8 min, dette for å få de litt mer gjennomsteikt.

Jeg har her steikt litt tomater og ananas til, men passer like godt med en frisk salat eller potetsalat.

 

#oppskrift


 

Snart klar med butikk på epla.no

Jeg har bestemt meg for å åpne en butikk inne på epla.no. Må først sy opp litt mer. Jeg kommer til å satse mest på vesker, sminkevesker, pengepunger og kanskje noen duker.Eksempel på pengepunger som jeg skal selge.
Akkurat nå er jeg utsolgt for disse og må sy opp noen flere. Denne har jeg sydd i skai, foret, og laget en liten innerlomme (u/glidelås) med plass til bankkort, sertifikat.....
Noen av veskene jeg har sydd, ligger her på bloggen min under kategorier vasker, noen av disse er også solgt så jeg må sy flere.


 

Hjemmelaget Mangosorbet - søndagens dessert

I helgen laget jeg mangosorbet. Laget med fersk mango, men skulle også egentlig ha mangojuice i som ikke var å finne i butikkene. Jeg erstattet mangojuicen med saften fra hermetiske ananas, det gikk bra men smakte litt mye ananas.

Men i en sorbet kan jo en droppe mangoen og heller lagen den av de fruktene du liker best. Jeg har her lagt på litt blandet skogsbær. Vi hadde litt til dessert og resten av sorbeen tok jeg med til min niese som liker så godt mangosorbet. Egentlig bli det vel en mango-ananas-sorbet.

Oppskriften fant jeg her

 

#oppskrift

 

Veske i jeans fargede ruter

I dag er det så frosti og kaldt ute at jeg har valgt å tilbringe dagen ved symaskinen :-)

Sydd en skulder veske i Jeansblå bomull (canvas/twill) Kjempestilig stoff. Vesken har fått en blå utenpå-lomme med glidelås. Er også glidelås i veskens åpning i toppen.
Det øverste bildet her ble litt dårlig og lyst, veskens farger stemmer mer på bildet under, av veskens bakside.Foret innside med 3 lommer, derav 1 med glidelås. Regulerbar skulderreim. Veskens mål ca 41 cm bredde og 27 cm høy, dybden i bunnen er ca 12 cm.

Veskens bakside

 

Solgt 

Veskemote - er vist ikke forskjell på dame og herre vesker lengre

West Ham-spiller John Carew (stående) er ingen A4-type. Får han med seg norske menn på veskemoten? Tvilsomt.

Med min sy-dilla på vesker så søkte jeg opp veskemoten på google. Her ville jeg hente inspirasjon og ideer til mine syprosjekter både til dame og herre. Da dukket dette bildet opp. Men her ser det ikke ut som det er noe særlig forskjell på dame og herre veskene :-)  

 Jeg har fått tillatelse til å bruke bilde av fotograf Erik Berglund http://www.fotoerikberglund.no/Startside/cid/16227/index.html
Reportasjen leste jeg i Dagbladet http://ipad.dagbladet.no/2011/09/15/sport/fotball/mote/john_carew/landslaget/18147193/

  

Banan innbakt i pannekake med lønnesirup - nam nam

Dette er bare supergodt, passer både til dessert og kaffemat.

Banan innbakt i pannekake med lønnesirup.

Oppskriften på pannekake-røren er den samme som jeg lager på vaffelrøren

Steik ønsket antall pannekaker (dette er mektig, så jeg beregner kun 1 per pers)
1/2 Banan per pannekake
Lønnesirup evt karamellsaus
Firkantet ildfast form

Del bananene på langs.

Legg en pannekake på bakebordet, legg den halve bananen oppå pannekaken, ta 2-3 ss lønnesirup over bananen, rull så bananen inn i pannekaken.

Legg pannekakene i ildfast form, tett i tett. Ta noen ss lønnesirup over det hele.
Stekes i ovenen på ca 180 grader i 10-15 min, til bananene er gjennomvarme. Kan evt legge over litt bakepapir

Facebook: Veskeklatten

Instagram: lisbeth_pede

#oppskrift #diy #pannekake #sirup #banan #lønnesirup 

Vaffelrøre med vaniljesaus - oppskrift

I går, som mange andre kvelder lagde jeg vafler til kvelds. Disse lager jeg med Piano Vaniljesaus, kjempegodt.

Her er min oppskrift:

3 egg
3 ss sukker
5 dl Piano vaniljesaus
2 dl lett melk (evt rester av fløte)
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
Hvetemel til passe tykk røre
3 ss smeltet smør

Pisk sammen egg og sukker, bland så i alt det tørre.
La røren svelle ca 20 min
Rør så forsiktig inn smeltet smør
Stek vaflene og server dem gjerne varme.
Under stekingen pleier jeg å legge litt aluminiumsfolie over vaflene, så holder de seg litt varm

 

#oppskrift

 

Min ynste sønn drømmer om å bli flyger - da leide vi et småfly til bursdagen hansTil min yngste sønn sin 15 års dag, var vi ikke i tvil om hva han skulle få i bursdaggave :-)
Vi ville leie et småfly. Da var det å begynne å planlegge dette, han skulle jo ikke vite noe. I tillegg fikk vi beskjed fra fly-klubben om at det burde være blå himmel og ingen vind.

Vi bestilte time til en lørdag. Da skulle min sønn Adrian, får være pilot i 1 time.

Lørdagen kom, solen skinte og helt vindstille, og vi sa til Adrian: nå må du være med oss ut, vi skal kjøre på en blåtur. Adrian ble selvfølgelig med, uten noen misstanke. Vi kjørte mot flesland. Da vi kom opp og skulle parkere på flesland hviste ikke Adrian hva han skulle tro. Han hviste at vi ikke skulle på ferie med fly (for jeg har jo flyskrekk oppi det hele)

Vi fortalte hva han skulle da vi gikk mot miniflyet: nå Adrian skal du få drømmen din oppfylt, være pilot i 1 time. Han jublet samtidig som han var kjempenervøs. Dette var gøy. Adrian gikk ombord i småflyet sammen med sin far og søster og en pilotinstruktør. Jeg stod med begge beina godt plantet på bakken.

 

 

Adrian stolt pilot

Adrian kjørte flyet selv med en ekspert på passasjersetet. Han fikk fly over huset vårt og andre familie og venners hus.

Dette var en opplevelse. Adrian sa at dette var verdens beste bursdagsgave. Adrian er nå klar for å ta fly-sertifikatet, som han kan ta når han er 17 år.

Merkelig, kan kjøre fly når du er 17 år men ikke bil.

 

En pilotinstruktør ved sin side


       Flytur over huset vår 

Sy halsbånd til Hund

Her kommer min mønster forklaring på halsbånd til hund, en enkel og grei oppgave. OBS halsbåndet jeg har sydd er beregnet til en størrelse tilpasset min hund Border Terrier på ca 8 kg. Mønster forklaring under bildene Dette brukte jeg:
Brun skai lengde 32 * bredde 6 cm
Sterkt bånd lengde 55 cm * 2 cm bredde (jeg brukte bånd fra gamle skolesekker, ellers kan dette kjøpes i stoffbutikker)
D-ring 2 stk med bredde 2 cm (målt på den rette siden av "stangen")
Symaskin

 

  

Brett skai stykket inn mot midten på hver langside, sy sammen. Da får du en total bredde på ca 3 cm. Legg til side.

 

Ta frem det sterke båndet. Ta på den ene D-ringen, brett stoffet dobbelt inn ca 1/2 cm å sy dette fast med en stikning øverst og en nederst på bretten ca 1 1/2 cm fra D-ringen.

Finn fram skai stykket. Ta nå stoffdelen å legg det oppå brette/vrangsiden av skai delen, la D-ringen komme ca 1/2 cm lengre oppe en skaien.
Sy fast en gang på hver langside, OBS ikke sy helt ned, la det stå åpen 3,5 cm.

 

OBS Ta på den andre D-ringen fra motsatt side, så tar du båndet videre ned og rundt den D-ringen som er sydd fast i andre enden

 

Brett stoff-båndet dobbelt ca 1/2 cm inn på enden, sy bretten fast,brett det ned under den åpne enden på 3,5 cm mellom skaien og stoffet. (hvor langt inn du syr fast stoffet må måles på størrelsen rundt halsen på hunden)
Sy fast langs begge langsider og sy 2 ganger over kortsiden. Ta den "løse" D-ringen og trekker helt opp på midten av båndet, sy fast tvers over, nærmest mulig D-ringen.

Da er du ferdig.

Håper dette var en forståelig forklaring. Om du skulle finne en feil i min forklaring, eller om det er noe du lurer på, så skriv gjerne i kommentarfeltet.

 
#diy #mønster #oppskrift #hund


 
 

Skulderveske i Canvas og bomull

Ville prøve å sy en skulderveske i canvas, sånn "postveske-stil", men hadde ikke mønster. Så da var det bare og begynne å tegne å klippe selv.

 

     

Vesken har regulerbar skulderreim. På lokket på vesken har jeg sydd på en magnetknapp så lokket holder seg bedre på plass.
Øverst på vesken under lokket er det glidelås og på innsiden er det 3 lommer, hvorav èn er med glidelås.
Veskens mål høyde ca 38 cm, og bredde ca 36 cm.
Jeg imprignerer vesken med imprigneringssparay for tekstil, men vesken vil som alle andre stoffvesker ikke være 100% vanntett.

 

Har du en tøff veske idè?

Som bloggen min viser så har jeg sydilla på vesker. Noen ganger er hodet mitt så full av veske ideer at jeg helt stopper opp. Prøver å finne noen ideer på forskjellige vesker til forskjellig alder og skjønn, barn ungdom, voksen...
Syr mest vesker i stoff, ikke så mye skai og skinn.

Har du bilde av noen tøffe veske / skulderveske ideer du vil dele med meg? Da blir jeg veldig glad om du legger inn en link til veske-bilder i kommentarfeltet.
Og hvilke type vesker er inn for ungdommen i dag?
Er ikke nødvendigvis ute etter mønster på vesker, er ute etter bilder av tøffe vesker som kan gi meg sy-ideer :-)

Er ikke så glad i vinter og snø, så da er det jo kjekt å ha sy arbeid. 

Håndsydd sminkeveske selges

Ferdig å sy en sminkepung/sminkeveske. 
Disse har vært ganske poppulære, så kommer nok til å sy flere etterhvert. Men akkurat nå har jeg bare denne igjen.

Selges kr 190,- + porto, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits