hits

Konfekt

Flte-karameller som smelter p tungen

Nam nam disse skal jeg lage mer ut av, dette var virkelig fltekarameller som smelter p tungen. Klarer ikke stoppe spise.

P internett er det et hav av oppskrifter p disse.



Her er oppskriften jeg brukte, inkl endringer:

3 dl flte
250 g sukker
60 g smr
100 g sirup mrk eller lys
Fr fra vaniljestang (kan slyfes)

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den har ftt mrk karamellfarge og en glatt overflate. Hvor lenge avhenger av kjelestrrelse, med en vid kjele gr det fortere med enn en liten og smal. Tiden det tar avhenger ogs av hvor mye varme du velger bruke. Derfor er det vanskelig si hvor lang tid det tar koke massen ferdig, men regn med at det tar fra 20 - 40 minutter. Fremfor se p klokka, se p fargen p massen! Pass p rre hele tiden.

2. For finne ut om karamellene er ferdige, ta et glass kaldt vann og drypp en drpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt. (Eller bruk et digitalt steketermometer/ sukkertermometer og kok til ca. 117-120 grader - nsker du harde karameller - kok litt over 120 grader)

3. Helles utover smurt bakeplate og skjres i biter fr den stivner helt.

4. Pakk bitene inn i for eksempel farget cellofan (bakepapir kan ogs benyttes).

Karameller kan lages ret rundt. koke karameller er en treningssak, og er kanskje ikke det enkleste du begir deg ut p.

Det kritiske punktet er koke karamellene lenge nok. Utfordringen er finne ut nr massen er akkurat passe seig. Koker du massen for lite blir det noe kliss, lar du de koke for lenge, harde som sukkerty. Ved bruk av et digitalt termometer eller et sukkertermometer er du garantert et perfekt resultat. Har du ikke et slikt termometer, bruk kuleprven som beskrevet i fremgangsmten.

Gi karamellene litt ekstra god smak ved tilsette frene fra en vaniljestang, eller prv deg frem med egne smaksfavoritter. Harde eller myke, med smak av vanilje, sjokolade eller chili ? mammas karameller smaker aller best.

oppskriften fant jeg p: Krem.nomen jeg tilsatt frene fra 1vaniljestang


Facebook: Veskeklatten
Instagram: Lisbeth_pede



#karameller #flte #fltekarameller #jul #konfekt #bake #kake #fest #diy

Vepsebol


Etter ha laget Eggelikr, s hadde jeg s mange eggehviter igjen og disse ville jeg lage noe av. Kunne jo ikke kaste de.
Da laget jeg Vepsebol, som er marengs med sjokoladebiter, kokos og mandelmel.

 

Her er oppskriften jeg brukte som grunnoppskrift. Men jeg hadde 15 eggehviter bruke, s mtte derfor ke oppskriften tilsvarende.

3 eggehviter
2 ts vaniljesukker
200 g sukker
200 g kokesjokolade
200 g mandler


Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du fr en tykk og glatt marengs. Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjres raskt i food processor). Vend s mandlene og kokesjokoladen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Hvis du nsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos.

Sett sm topper ved hjelp av to teskjeer p stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180C i ca 10 min. La kakene avkjles helt p platen fr de forsiktig flyttes over p rist med en stekespade.

P oppskriften str det at Vepsebolene skal steke i 10 min, men nr jeg tok de ut etter oppgitt steketid, var de r. Stekte de i 20 min, da ble de spr og god. Sikkert for at mine er strre en oppskriften.

Oppskriften finner du her: Det ste liv

 

#oppskrift #marengs #sjokolade #diy #jul #konfekt #kake

 

 

Bltkokte egg - nei hvit sjokolade med marsipan. Oppskrift

 

Nei dette er ikke bltkokte egg, men en herlig konfekt.
Eggeskallet er frst fylt med eggehvite som er en hjemmelaget hvit sjokolademousse,
og eggeplommen er marsipan som jeg har hatt gul kondittorfarge i.

 


 

Eggehvite:                                                   

4 dl kremflte     
2 ts vaniljesukker
3 gelatinplater    
105 gram hvit sjokolade 

Marsipan til eggeplommene

Nok til ca 20 egg. Kutt egget forsiktig rundt oppe, tm ut innholdet. Vask eggeskallet forsiktig med varmt vann.
S fr du heller lage en eggerre eller kaker av eggene.
La eggeskallet trke oppned p litt papir.
Sett de s tilbake i eggekartongen.


 

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5-6 min.
Kremflten og vaniljesukkeret varmes til kokepunktet.
Klem ut vannet av gelatinplatene, og rr de inn i flten til gelatinen er opplst.
hakk sjokoladen i sm biter, ha den opp i flten og rr jevnt hele tiden til sjokoladen har smeltet. OBS blir flten for varm, kan sjokoladen lett korne seg.

La blandingen bli romtemperert fr du fyller eggene. Eggene skal fylles nesten helt opp til randen.
OBS la sjokoladen delvis stivne, trykk eggeplommen nedi fr sjokoladen er stivnet helt. Ikke fortidlig, for da synker marsipanen/eggeplommen til buns.
La stivne i kjleskap i ca. 4-5 timer eller natten over.

 

Eggelomme

Marsipanen farget jeg gul med kondittorfarge. Rulles/formes som sm kuler



Ideen har jeg sett hos Pascal 

#oppskrift #konfekt #jul #diy

 

 

 

 

 

Brownie Nisseluer

En liten ide til dessert i juletiden.

Disse brownie nisseluene var enkel lage. Litt vrre er det finne fine jordbr p denne rstiden. Jeg kjpte jordbrene ferske og frs de ned, tok de opp av frysen tidlig p morningen samme dag som jeg skulle bruke de.

De er laget av brownie, s stakk jeg ut rundingene med en liten rundjuleform. Kremen er laget an Philadelfia ost, kremflte og melis.
Oppskriften p brownies finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1373655317_saftig_brownie.html

Kremost:
160 g melis
200 g philadelphiaost
2 dl kremflte

Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rr dette til en fin masse. Husk sikte melisen nr du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen fr du lett klumper i massen

Pisk flten til krem og bland dette forsiktig i massen.

Stikk ut passe biter av brownien og legg p krem og jordbr.



#oppskrift

Mandelmakroner

Herlige mandelmakroner :-) Mine fikk litt rar fasong, med god p smak.

250 g mandler / mandelmel
3 dl melis
2 eggehviter

Sjokoladekrem:

150 g smr
1,5 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladeglasur:

200 g kokesjokolade
3 ss delfiafett

250 gr mandler mles opp og males s det nesten blir til mel. Du kan gjerne skolde mandlene frst, men dette gjorde ikke jeg.
Pisk eggehvittene stive
Bland mandelmelet med melisen
Bland s dette forsiktig inn i eggehvittene. Ikke rr alt for hardt, for da slr du luften ut av hvittene
Nr alt er blandet fylte jeg min masse i en sprute pose. Dette gjr det enklere f de passe store p stekebrettet. Om du ikke vil bruke sprutepose, kan du bruke en teskje og ha rren p brettet med. Eller klippe et lite hull i hjrnet p en liten brdpose.

Siden deigen vil flyte litt utover, m du ta sm rundinger.
Stek mandelmakronene midt i ovnen ved 200C i ca 10 min.
Avkjl de fr du har p sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

150 gr romtemperert smr.
1,5 dl melis, blandes og piskes dette sammen med smret.
Rr i 2 eggeplommer.

Rr s i 2 ts kakao og 2 ss vann. Vannet gjr sjokoladekremen litt luftigere.

Nr makronene er ferdige og avkjlte, kan du sprute p sjokladekremen. Bruk sprutepose s du fr en fin topp.
Sett de i fryseren fr du skal ha p sjokoladen. Det er viktig at kakene er frosne fr de dyppes i den smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.

Topper klare for dypping i sjokolade.

Smelt sjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad. Rr glasuren jevn.

Dypp de frosne toppene i sjokoladen s kremen dekkes.

La det renne av litt sjokolade fr du setter den ned p brettet igjen.

Klar til avkjling.

Disse bitene har ganske lang holdbarhet, men oppevar de kaldt. Ha de gjerne i fryseren, for de tiner fort, og holder seg da lenger.



#oppskrift

Oreo konfekt, kjempegode



Kjempegod oppskrift p Oreo konfekt.

2 pk oreokjeks
200 g mrk sjokolade eller den du nsker
Form for ha konfekten i.
Sjokolade til dypping/topping

Knus kjeksen. Jeg la kjeksen oppi en pose og s brukte jeg kjevlen til knuse de med.

Ha kjeksen i en bolle. Smelt sjokoladen i over vannbad.
Rr dette inn i kjeksen.

Bruk s 2 sm skjeer og fyll formen godt med massen. Trykk godt ned i hver form. Formen kjpte jeg p Panduro.

Sett dette kaldt i en halvtime og ta de ut av formen.

Smelt sjokolade og dypp konfekten oppi. Ha gjerne litt delfiafett i sjokoladen, s den ikke blir for tykk. S la jeg konfekten opp en gaffel, s en skje til helle over sjokolade med.

Legg de p bakepapir en liten stund. Og fr de stivner helt s tar jeg dem av risten og setter de over p bakepapir.

Oppbevares i kjleskap

Hjerteform-brettet kjpte jeg p Panduro. Formen er egentlig beregnet p drops, men gikk helt fint bruke de p disse hjertene. Jeg smurte hjerteformen frst med litt matolje, da var det bare snu formen trykke de ut.

De sm rosa hjertene som jeg har lagt p toppen, kjpte jeg ferdiglaget p dagligvarebutikk.

#oppskrift

Fltetrffel med Cognac



Mer sjokoladekonfekt. Blitt litt hekta p lage sjokoladekonfekter, og blodsukkeret er p hyt niv :-)

Denne gang fltetrffel med cognac. Enkel lage og veldig gode.
Gr fin lage de uten cognac ogs

225 g mrk sjokolade
1 dl kremflte
1 ss konjakk (kan slyfes)
100 g (1 dl) Dansukker Melis
1 ss sterk, kald kaffe
Kakaopulver

Ha flten og sjokoladen i en rustfri kasserolle og kok opp. Rr til sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn. Avkjles til romtemperatur.

Rr inn kaffen, konjakken og melisen. Rr til det blir en jevn masse. Dekk til og sett kjlig i 2 timer.

Form til boller som rulles i kakaopulver. Legg i papirformer. Oppbevar kjlig.

#oppskrift

Hjemmelaget Iskonfekt



Har n prvd meg p Is-konfekt, ble faktisk veldig gode. Er laget av hvit sjokolade blandet med delfiafett. Veldig enkelt og lage.

200g Hvit sjokolade

150 g delfiafett

Smelt deliafettet og tilsett den hvite sjokoladen, rr til sjokoladen er smeltet.

Den mrke sjokoladen er nugatti. Siden jeg ikke hadde oppskrift p nugatti gjorde jeg flgende:

ca 1/3 boks nugatti plegg
2 rader mrk kokesjokolade
Delfiafett, skjrte ca 0,5 cm av delfiafettet.

Smelt alt i en kjele. Full oppi former, jeg tok nugatti i ca 1/3 av formen.
Sett kaldt.
S fylte jeg opp resten avformen med den hvite sjokoladen.

OBS Nugattien m vre stivnet fr du har oppi den hvite sjokoladen, ellers blander alt seg.

S n sprs det bare hva ungdommene mine sier, nr de kommer hjem og jeg har brukt opp nugatti-plegget deresi baksten min.

#oppskrift

Hjemmelaget Gel-Konfekt

Har n laget gele-konfekt.Prvde og finne meg en fremgangsmte for og redusere at detblir s klissete jobbe med.
Her er oppskriften, og min arbeidsmetode (glemte og ta bilder underveis)

OBS
Sukker blandingblir ekstremt varm. Bruk tresleiv. Min plast sleiv smeltet seg fast ibunnen p kjelen medsukkeret.

Ingredienser:

30 plater gelatin (3pakker)
1 kg sukker
5 dl vann
ca 1/2 flaske essens (jeg brukte jordbr essens. (Kjpte dyrt p Panduro69,- krog oppdaget etterp at de var mye billigere p dagligvare butikk kr 15,-)
ca 1/2 flaske konditorfarge
4 ts sitronsyrepulver (Kjpte ogs denne dyrt p Panduro59,- krog oppdaget etterp at de var mye billigere p dagligvare butikk kr 5,- )

Gelatinen legges i kaldt vann i ca 10 min. Kok opp sukker med 3 1/2 dl vann, kokes til alt sukkeret er smeltet (blandingen er blank)
Ta kjelen vekk fra varmen.
S koker du opp resten av vannet, ta kjelen vekk fra varmen, klem ut ALT vannet fra gelatinene og rr disse inn i det ny-kokte vannet.

VANNET M IKKE KOKE MED GELATIN OPPI.

S heller du oppi gelatinen i den ferdigkokte sukkerlaken under omrring. Tilsett essens, sitronsyreog konditorfarge, rr/bland det hele.

Ta en langpanneog dekk den GODTmed bakepapir og hell rren oppi. Settes kaldt til den er stivnet ca 6-8 timer.

Leggs et bakepapir p kjkkenbenken, str sukker p.
Ta frem langpannen med gele, str sukker over gjelen, (sukkeret gjr det mindre klissete og skjre i)
Ta s et pizza-hjul og skjr vekk helt ytterst langs alle fire kantene.
Lft n hele gelen opp og legg den opp-ned p bakepapiret som du har tatt sukker p, med gele siden ned p sukkeret. Dra av bakepapiret, str s masse sukker over, ta s pizza hjulet og skjr opp i nsket strrelse.
Legg bitene etterhvert over i en skl/fat med sukker. Kan ogs legges oppi pose med sukker og riste godt.
Er det forlite sukker p de, henger de seg sammen.

Oppbevares i romtemperatur i en tett pose med litt sukker oppi.

#oppskrift

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine hndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, s vil vre Amcar turer og treff ogs prege bloggen min. nsker du kjpe en av mine vesker, s kontakt meg gjerne p mail lisbethpedersen17(alfakrll)gmail.com eller p facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede