Kaker

Hvit sjokolademousse kake med appelsingele


Denne kaken er bare så god. Har nå laget den en gang til, men denne gang for en bekjent.

Siden jeg skulle pynte med marsipan på toppen, så valgte jeg i tillegg å legge på en marsipanlokk på toppen. Var bare å kjevle ut marsipanen, så brukte jeg bunnen på kakeformen som mål, la den oppå marsipanen og skar forsiktig rundt med en kniv.

Blomster og blader har jeg laget av marsipan blandet med konditorfarge



Oppskriften på kaken finner du her: Hvit sjokolademoussekake

Bildet under viser kaken inni, litt dårlig bilde



 

#oppskrift #bake #kake #sjokolade #sjokolademousse #hvit #appelsin #appelsingele #diy #roser #marsipan #rose #krem

Påskekake?


Den ser hvert fall litt påskete ut. Men dette er en kake en selvfølgelig kan lage hele året.

Bunnen er laget av Kvikk Lunsj og Oreo kjeks. Så er det et lag med sitronfromasj og på toppen et lag med sitrongele.

Oppskriften fant jeg her: Påskekake


Jeg fulgte oppskriften til Freia på denne kaken. Bunnen står 200 g smør. Ja da blandet jeg 200 g smør i Kvikk Lunsjen og Kjeksen, men det ble suppe. Så jeg måtte knuse opp 1 1/2 pk Oreo Kjeks og blandet dette inn. Så bunnen ble jo veldig tykk.

Nå skal jeg ha kaken med meg til min mor. Så da gjenstår det og se om det er en god kake :)

Ønsker dere en fortsatt strålende påske :)

Bunn

 

4 pk Freia Kvikk Lunsj
1 pk Freia Oreo strøssel, Her brukte jeg heller 1 1/2 pakke Oreo kjeks
200 gr smør 

 

Fromasj
Freia Sitronfromasj
Gelé
Freia Sitrongelé

Pynt
frisk frukt /bær
Non Stop
1 pose Freia Påskekos

 

Bunn

 

Kjør Oreokjeks og sjokolade i hurtigmikser. Smelt og avkjøl smøret, bland dette sammen.

Fordel massen i en springform, ca. 26 cm, men la det være igjen ca. 1 cm. til kanten. Sett kaldt.

Fromasj
Lag fromasj etter anvisning på pakken og fordel den over bunnen. Sett påskekaken i kjøleskap. (Skal kaken stå til dagen etter, bør det tilsettes 3 plater gelatin).

Gelé

 

Lag geléen etter anvisning på pakken, men reduser vannmengden fra 5 til 4 dl. Avkjøles på benken før den helles over kaken. Avkjøl kaken i minimum 2 timer før servering.

Pynt

 

Legg påskekaken over på et fat ved servering, og pynt med frisk frukt, bær, Non Stop og Freia Påskekos.

 

Påskekaken på bildet er pyntet med mini lime, kumquat, papaya, Freia Non Stop og Freia Påskekosbiter.

 



#påske #påskekake #oppskrift #diy #sjokolade #sitron #fromasj #gele #sitronfromasj #oreokake #oreokjeks #oreo

Hvit Sjokolademousse kake med appelsingele

 

Oppskrift på Hvit sjokolademoussekake med hjemmelaget appelsingele, kjempegodt.

 



 

Mandelbunn

 

200 g mandler malte, eller mandelmel
200 g melis
4 stk eggehvite, stivpisket
2 ss hvetemel

 

Begynn med å lage mandelbunn.
Mal mandlene og bland med hvetemel og melis.
Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de inn i mandelblandingen.
Fyll i en smurt form, 22/24 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
Stek kaken 160 C i ca 30-35 min.
Avkjøl

 

 Appelsingele

 

125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjuice
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin

 

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 10 minutter.
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst. 
Tilsett appelsinjusen i kjelen. 
Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen.
Helles i en form / former og settes kjølig/fryseren 2-3 timer. 

 

Hvit Sjokolademousse

 

2 ½ dl melk
360 g hvit sjokolade
6 gelatinplater

4 dl pisket krem


Kok opp melken. Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i vann i minst 15 min. Hell den varme melken over sjokoladen.

Rør til sjokoladen smelter.
Avkjøl litt og tilsett pisket krem.

 

Påskepynt grønt gress, ostekrem

 

150 g smør
300 g melis
300 g philadelfiaost
2 ss vaniljesukker
Grønn konditorfarge  

 

Miks smør, vaniljesukker og melis hvitt. Dette tar ca. 15 minutter.
Ta osten over i en bakebolle og rør inn hele flasken med den grønne kondittorfargen.
Bland så alt forsiktig sammen.
Settes kaldt i 30 min.
Pynt ferdige sjokolade påskeegg

 

Sett sammen kaken:

 

Legg mandel bunnen på et kakefat, og sett ringen på kakeformen på.
Legg på halvparten av sjokolademoussen oppå bunnen.
Så deler du opp appelsingeleen og legger oppå der igjen til all mousseen er dekket
Legg så resten av sjokolademoussen oppå geleen.
Settes kaldt ca 1 time.
Lag melisglasur og smør et tynt lag oppå og rundt hele kaken.
Så tar du ostekremen og lager gress-rede. Til dette brukte jeg en hvitløkspresse.
Så noen marsipan egg oppå der og litt rundt. Marsipanegg kjøpte jeg en liten pose ferdiglaget.

 

 

Lik gjerne siden min på facebook: Veskeklatten

Instagram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #bake #kake #sjokolade #sjokolademousse #hvit #appelsin #appelsingele #diy #konkurranse #vesker #mote #fashion #ugle #owl  

Smash kake

 

Smash kake med kjeksbunn (Ritz) og hjemmelaget vaniljekrem

 

Kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz

 

Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
1/2 dl melk

Fyll:
vaniljekrem ferdiglaget eller hjemmelaget vaniljekrem
1/2 stor pose Smash

Pynt:
3 dl kremfløte
1/2 stor pose Smash

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.

Ha bakepapir i bunnen på to runde former (24 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene (bruk alternativt stor langpanne) Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.

Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele.
Tilsett sjokolade oppdelt i biter, eggeplommer sukker og melk. La den smelte på svak varme til alt har fått en passé tykkelse. Må IKKE koke. 
Ta kjelen av platen og rørkraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.
Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har stivnet litt.

Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash! over. Legg på den andre kakebunnen, så litt vaniljekrem, litt smash. 
Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken. Pynt med mer hakket Smash! Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Du kan også lage kaken I en langpanne, I stede for 2 kakeformer

 
Denne smash kaken og mange andre gode oppskrifter finner du på: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smashkake

 



Denne smash kaken og mange andre gode oppskrifter finner du på: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smashkake

Om du ønsker, kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #smash #kaker #kake  #ritz #kaffe #kaffemat #diy #bake #sjokoladekake #krem #vaniljekrem

 

 

Makronkake med jordbær og hjemmelaget vaniljekrem

 

Nam nam sommer, jordbær og hjemmelaget vaniljekrem, herlig.
Til denne oppskriften kan du egentlig bruke hvilken som helst frukt, og kanskje du heller vil blande litt frukter inni her.

 


Ideen til denne kaken har jeg hentet fra konditoren Pascal 
Han bruker bringebær og en smørkrem. Jeg valgte heller jordbær og hjemmelaget vaniljekrem.

Makronbunner:

140g mandelmel
185g melis

4 stk eggehvite (marengs)
60g sukker

Bland mandelmel og melis, sikt det deretter for å få en fin blanding. Kast klumper.

Pisk opp eggehviten sakte, tilsett litt og litt sukker til blandingen er glatt og blank.

Bland mandelmelet og melisen sammen med marengsen, massen skal bli blank og slippe bollen.

Form to store kakedeler med ca. 20 cm i diameter på et bakepapir, ved hjelp av en sprøytepose med en stor, rund tyll.

La dem tørke 30 min i romtemperatur og stek dem deretter på 160 grader i ca 12-15 min.


Vaniljekrem:
1 vaniljestang
4 dl melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1-2 ss maisenna

eventuelt pisket krem

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

Trekk kjelen av dersom kremen begynner å koke. Sett den tilbake på platen for å tykne videre under omrøring. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremfløte.

Montering:

Legg den ene makronhalvdelen med den flate siden opp. Smør på et tynt lag vaniljekrem.
Legg jordbær rundt hele kanten og oppå kremen.
Legg på vaniljekrem
Plasser den andre halvdelen av makronen oppå.

 

 



 

Om du ønsker, kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #makron #kaker #kake #makronbunn #makronkake #kaffe #kaffemat #diy #bake #jordbær #krem #vaniljekrem #krem

 

Brownies med Cappuccinokrem


Kjempegodt. Oppskrift på Brownies, der har jeg brukt min egne gamle oppskrift som er en supergod og saftig Brownies.
Oppskriften finner du her: Brownies



Oppskrift Cappuccinokrem:

 

200 g kremost vanilje
3 dl kremfløte
2 ss espressopulver
2 dl melis


Til cappuccinokremen piskes først 2 1/2 dl kremfløte til krem. Ta kremen over i bakebolle.

 

Pisk så 1/2 dl kremfløte, espressopulver og kremost vanilje lett sammen.

 

Bland så alt sammen og piskes let.

 

Cappuccinokrem ferdig til å tas på browniesen

 

 



Om du ønsker, kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #Brownies #kaker #kake #cappuccinokrem #cappuccino #kaffe #kaffemat #diy #bake #sjokoladekake #krem

 

 

 

 

 

Lisbeth`s Lakriskake


Her får du oppskriften på Lisbeth`s Lakriskake.Denne lakriskaken er min egen selvkomponerte kake.
Ideen med å komponere en lakriskake kom av at min mor er så kjempeglad i lakris. Hun kjøper ofte Freia sin flytende lakris og heller den over det meste.

Kaken ble kjempegod, og dette er snop for de som liker lakris. Bunnen er av kjeks og peanøtter.

Dette trenger du:
Bunn
140 g smør
20 digistive kjeks

Mellomlag
salte peanøtter

Lakrisformasj
7 Plater gelatin
8 ss Salt Lakrissaus. Freia ferdiglaget, som jeg kjøpte på Meny.
5 ss vann
1/2 ts maldonsalt (kan sløyfes)
3 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl fløte

Topping
Jordbær (du kan også bruke blåbær eller andre frukter)
Litt salte peanøtter og litt lakrissaus

Da var det å lage kaken:

Bunn

Knus kjeksene ved å legge de oppi en liten pose, bruk så kjevle til å rulle over kjeksene.
Smelt smøret, og bland de knuste kjeksene inn i smøret.
Ta av ringen på en rund kakeform og legg ringen rett på kakefatet (uten bunnen)
Strø kjeksblandingen ned i ringen, fordel den utover og trykk lett ned over det hele.
Avkjøles i kjøleskapet.

Mellomlag

Ønsket mengde salte peanøtter, hakkes i biter og strø de oppå bunnen.

Lakrisformasj

Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
Pisk eggehvite og sukker stivt. La eggehviten piskes noen runder før du tilsetter sukkeret litt og litt.
Pisk kremfløten
Kok opp 5 ss vann, trekk pannen til side, løs opp gelatinen ved å røre det inn i vannet til alt er oppløst. Tøm det over i en bakebolle. Rør så inn 8-9 ss salt lakrissaus. Rør hele tiden til dette er helt avkjølt.
Hell så lakris blandingen over i kremen, blandes forsiktig med en slikkepott.
Bland så inn eggehviten til slutt.

Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, la den stå i kjøleskap i ca. 2 timer, eller til moussen er fast.

Kaken kan også lages dagen før.

Topping
Rett før servering legger du oppå Jordbær og salte peanøtter. Så toppes dette med lakrissaus.

Her er kakebunn med lakrisfromasjen oppå, og klar for noen timer i kjøleskapet





Om du liker lakris, så er det bare å bake :)

 

 

 

#oppskrift #kake #lakris #diy #cake

Tiramisu - kake uten steking

 

Tiramisu kake er en kjempegod kake som ikke trenger steking og rask å lage.
Er en Italiensk dessert som er utrolig populær over hele verden.
Tiramisu betyr: "plukk meg opp"/"ta meg opp"

 



3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone (myk italiensk ost. Som jeg kjøpte på Meny)
3 eggehviter
1 liten klype salt
1 pakke fingerkjeks (denne kjøpte jeg på Meny)
3 dl kald sterk kaffe
Kakao eller raspet kokesjokolade til å drysse over

Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av et serveringsfat.
Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen.
Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.

Avkjøl minst 1 time før servering.

Dryss raspet kokesjokolade på toppen

Lag gjerne kaken dagen før







#kake #cake #tiramisu #oppskrift #bake

Kake med mandelbunn, fylt med sjokolade og banan


Dette har lenge vært vår favorittkake. Blandingen av mandelbunn fylt med sjokolade og banan, er kjempegodt. Så toppet det hele med pisket krem.

 



Her er oppskriften.
Denne kaken er aller best om den lages dagen i forveien.
Da lager du kun bunn og sjokoladekremen som smøres på, la stå til dagen etter. Så tar du bananene og kremen på.

Mandelbunn:

200 g sukker
5 eggehviter (eggeplommene skal brukes i sjokoladekremen)
250g mandler (eller mandelmel)
1 ts bakepulver

Eggehvitene stivpiskes sammen med sukkeret. Pisk eggehviten litt før du tilsetter sukkeret, ellers er det vanskelig å få den stiv.

Mandlene finmales, eller du kan bruke mandelmel. Bland inn bakepulveret.

Mandelmelet vendes forsiktig inn i eggehviten.

Ta røren over i rund kakeform 24-26 cm. Dekk kakeformen med bakepapir eller ta litt smør i formen så et tynt lag med hvetemel som du "dunker" rundt oppi formen.

Stekes på 170 grader i ca 30 min. Avkjøles på rist.

Sjokoladefyll:

100 g kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Ha alt opp i en kjele. Varmes under stadig omrøring til sjokoladen har smeltet og den er blitt litt tykk. MÅ IKKE KOKE.
Avkjøl.

2 dl kremfløte
2 ts sukker

Kremfløte og sukker stivpiskes

2-3 bananer

Ta den kalde mandelbunnen og legg over på et kakefat.
Smør sjokoladekremen over.
Kutt bananene i skiver, legges tett i tett oppå sjokoladekremen.
Den stivpiskede kremen "klattes" ugjenvt over bananene.
Rasp litt kokesjokolade over det hele.

Denne kaken er aller best om den lages dagen i forveien.
Da lager du kun bunn og sjokoladekremen som smøres på, la stå til dagen etter. Så tar du bananene og kremen på.

 

Instagram: Lisbeth_pede

 

#kake #oppskrift #diy #banan #sjokolade

Bananer innbakt i pannekaker og lønnesirup til dessert i helgen?

 

Nam nam, dette er bare supergodt. Passer til både dessert og kaffemat

 



En skikkelig god og saftig dessert

Oppskriften finner du her: Banan, pannekake og lønnesirup

Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Jeg er også på Instragram: Lisbeth_pede

 

#oppskrift #diy #pannekake #lønnesirup #sirup #banan #dessert #kaffemat

Brownies med hjemmelaget Bringebærmousse og sjokolade-karamell- flak på toppen.


Dette er min favorittkake, kjempegodt.
Blandingen med brownies og litt syrlig bringebær, smakte bare helt nydelig. Oppskriften lenger ned på siden.


Først laget jeg Brownie i lanpanne. Her er min oppskrift på brownie: BROWNIES

Avkjøl kaken. Brownien lagde jeg noen dager i forveien, bare la den i frysen. Tok den ut av frysen samtidig som jeg skulle bruke den.
Så brukte jeg en utstikker som passet til at brownies stykkene gikk oppi formen. Denne formen kjøpte jeg på Ikea.
Klippet ut i matpapir, passe størrelse til bunnen av formen, så klippet jeg ut remser til sideveggene. Dette for at Mousseen skal være lettere å få ut av formen etterpå.

 



Først laget jeg Bringebærpurre:

600 g fryste bringebær
150 g sukker
1 sitron (saften)

Legg alt i en kjele, inkl presset saft av en sitron.
Kok dette i ca 5 min.
Press det gjennom en sil for å fjerne mest mulig steiner.
Avkjøl.
Dette kan oppbevares i kjøleskap i minst 10 dager.

Bringebærmousse:

Nok til 24 stk. Som er 2 stk av den formen på bildet over.

430 g bringebærpurre
5 dl kremfløte
6 gelatinplater
300 g philadelphiaost
1 1/2  dl sukker

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min.
Varm opp bringebærpureen.
Klem vannet godt ut av gelatinen, rør den inn i den varme bringebærpureen.
Miks philadelphiaost sammen med halvparten av bringebærpureen. OBS bringebærpureen må være kald.
Miks dette lett, tilsett så resten av pureen.
Visp sammen fløte og sukker til lett krem, hell kremen oppi purreblandingen og rør dette godt sammen så det blir skikkelig blandet.

Sammensetning:
Ta brownies i passe stykker oppi formen, fyll så resten av formen med bringebærmousse.

Du kan også skjære opp, tilpasse, brownien til vanlig rund kakeform, så fylle på med bringebærmousse.
Dekk med plast
Sett kaldt i 4-5 timer. Lages gjerne dagen før.

På bildet under så kan du se at jeg glemte å dekke til med plast. Dermed ble de litt skorpete. Dette finskjærte jeg etter å ha tatt av matpapiret.
Med matpapir i bunnen og rundt kanten, så var det kjempeenkelt å løsne fra formen, bare å trekke de rett opp.




 

Sjokolade-karamell-flak:



100 g smør
110 g sukker
2 ss honning
0,5 dl H-melk
120 g hakket mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 grader

Smelt smør og sukker i en kasserolle. Tilsett honning, melk og sjokoladen, kok i ett minutt.
Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
Stekes i ovnen på 180 grader i 10 min.

Avkjøles i romtemperatur, ikke kjøleskap.
Knekk i biter. Oppbevares i en skål i romteperatur.

 



Har du lyst å like siden min på facebook, kan du gjøre det her: VESKEKLATTEN

#oppskrift #bake #kake

 

 

Ostekake med Baileys og sjokolade


Jeg er veldig glad i ostekake, og elsker å prøve den i forskjellige varianter.
Hva med en herlig blanding av Philadelphiaost, Baileys, mørk og hvit sjokolade, kjempegodt.

 



 

Baileys ostekake (24 cm Ø)

Bunn:

250 g Digestive kjeks, smuldret
130 g smeltet smør


Kremen:
600 g kremost naturell, romtemperert
0,5 dl Baileys
½ ts Irish Whiskey (kan sløyfes)
100 g melis, siktet
3 dl kremfløte, romtemperert
5 plater gelatin
2 ss kokende vann

Pynt:
Raspet mørk sjokolade inni stjernen og hvit sjokolade rundt stjernen

 

Smuldre kjeksen, jeg pleier å ha kjeksen i en brødpose og knuse den  med kjevle.
Smelt smør og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i en rund form (24 cm Ø) og press lett ned med baksiden av en skje.

Sett kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

 

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 min.
Kremosten piskes myk.
Tilsett Baileys,
Irish Whiskey og siktet melis rør godt sammen med osten.
Rør gelatinen godt ut i det varme vannet, rør mens det avkjøles, så bland det godt inn i osterøren.
Stivpisk kremfløten og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Fordel osteblandingen jevnt på den avkjølte kjeksbunnen.

Dekorering: her har jeg klippet ut en stjerne i papp slik at den passer nedi formen.  
Legges så oppå kaken, rasp mørk sjokolade i sternen.
Fjern stjernepappen, rasp hvit sjokolade i område rundt stjernen.
En kan også bare raspe mørk sjokolade på hele kaken.

Dekk kaken med plast og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet i 3-4 timer.
Lag gjerne kaken en dag i forveien.




 

Har du lyst å like siden min på facebook, så kan du gjøre det her:  VESKEKLATTEN
Instagram: lisbeth_pede

#kake #ostekake #oppskrift #bake #diy

 


 

Julekubbe Oppskrift

 

En kjempegod julekubbe som kan lages nå og fryses ned til jul. Ta ut av frys og tines kvelden før.
Men dette var så godt at min julekubbe rekker dessverre ikke å komme i fryseboksen.

En flere hundre år gammel fransk skikk, dateres til før 1800-tallet, som besto i å få en vedkubbe til å brenne fra julekvelden og langsomt gjennom flere døgn, angivelig for å holde hekser og onde makter unna.
I 1940 fant en konditor på å bake en kubbe i stede for å brenne. Nå går det sport i å lage mest mulig originale julekubber blant franske konditorer, og flere land følger etter.
Variantene er uendelige; sukkerbrødsruller fylt med smørkrem med smak av sjokolade, syltetøy, vanilje, kaffe, pistasj...osv.

Jeg har på denne valgt å bruke Baileys å dynke med og i smørkremen

 





 

Rullekake:

150 g sukker
6 egg
150 g hvetemel

Pisk sukker og egg til eggedosis. Tilsett hvetemel forsiktig.
Ha / smør deigen utover et bakepapir, ca 1 cm tykt lag.
Stek på 180 grader i ca 15 min, til den er blitt lysebrun.

 

Sukkerlake:

Her kan du dynke med den smaken du ønsker.
Jeg har brukt Baileys. Tatt litt Baileys over i et glass, så brukt pensel til å dryppe rundt på kaken.

Eller du kan lage sukkerlake:

100 g vann
20 g sukker
1 ss pulverkaffe (eller o`boy pulver)

Kok opp vann og sukker, tilsett pulverkaffe og rør godt.
Dette er bare et forslag. Sukkerlaken er til å «dynke» kaken med. Så dette kan byttes ut med hva du ønsker å dynke med, Sjokolade,
Baileys, Cognac, syltetøy?osv.

 


Smørkrem:

 

220 g smør, romtemperatur
6-8 ss melk, Jeg brukte Baileys?.
10 dl melis
1 ss o`boy
2 ts vaniljesukker

 

Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker. Kjør på høy hastighet og tilsett melken litt og litt til passe tykt smør, mens maskinen går.
Pisk til en luftigere krem

 





Sett sammen kaken:

  • Dynk kakebunnen med sukkerlake eller ønsket lake, ved bruk av pensel.
  • Smør utover t tynt lag med smørkrem.
  • Rull den tett og stramt sammen ved hjelp av bakepapir
  • Smør smørkrem over det hele. Kutt av endene, disse kan du bruke til pynt på kaken.
  • Lag mønster over hele kaken med en gaffel, så det ser ut som treverk. Dypp gaffelen i varmt vann mellom hver gang, så slepper du gris.
  • Pynt gjerne med en liten julenisse, juletre, og strø litt kakaopulver og melis over.



 



 

 



 

#kake #cake #julekake #oppskrift #diy #jul #nisse

 



Kake / Konfektkake med masse godt

 

Å jeg er glad i snop. Her har jeg laget en kake som inneholder noen av mine favoritt kakefyll.
Bunnen har jeg laget av Bixit kjeks med sjokolade og salte peanøtter. Oppå bunnen så har jeg først et lag med hjemmelaget salt karamell, så et lag med hjemmelaget sjokoladekrem, og oppå der et lag med bananer for å så toppet det hele med pisket krem. Pyntet med salte peanøtter og salt karamell.

 






Ingredienser

Bunn

1 pakke Bixit kjeks med sjokolade
100 gram salte peanøtter
110 gram smør

Knus kjeksen i en pose, knus peanøttene og ha dette oppi en bakebolle.
Smelt smøret, tøm det over kjeksen og peanøttene og bland godt.
Fordel dette utover i en rund kakeform med bakepapir i bunnen.

Settes kaldt.

 

Salt Karamell

1,8 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 gram maldonsalt
130 gram sukker
45 gram smør

Lag karamell av sukkeret, smeltes i en tykkbunnet panne. Forsiktig dette er veldig varmt.
Tilsett oppvarmet kremfløte og vaniljesukker. Rør inn litt og litt i en tynn stråle.
Avkjøles litt, så rør inn smør og havsalt. Avkjøl og sett i kjøleskapet til den er tyknet.

 

Sjokoladekrem


100 gram mørk kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Varm alt i en panne, må IKKE koke da skiler den seg. Varmes til den tykner.
Avkjøl og sett den i kjøleskapet til den tykner enda mer.

 

Sett sammen kaken

Ta den stivnede bunnen over på et kakefat

Smør karamellen over kjeks-nøtte bunnen, la stå litt kaldt. La det være ca 2 ss karamell igjen til pynten.
Så smøres sjokoladekremen oppå.
3 bananer kuttes i passe biter og legges over sjokoladen.
3 dl pisket krem fordeles litt "klattete" utover kaken
Pyntes med peanøtter og karamell. Karamellen tar du bare over i en liten pose, klipper hull i tuppen.

 

 





 

 

#oppskrift #kake #mat #konfekt #sjokolade #karamell

 



 

Pavlova marengskake - oppskrift

 

Å hvor jeg er glad i kaker og andre søtsaker :)
Pavlova marengskake har jeg nå laget for første gang. Og det var ikke så vanskelig som jeg trodde, bunnen ble sprø og kjempegod. Denne kommer jeg garantert til å lage flere ganger.

 

 

Her har jeg laget den i en langpanne. Det ble litt for mye, så jeg delte den i 2. Så da kan du enten ha marengsbunnen oppå hverandre eller lage to kaker.

Bunn til langpanne:

6 eggehviter
4 dl sukker
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 250 grader

Pisk eggehvitene stive, men når du ser at eggehviten begynner å tykne, så heller du oppi sukkeret iblandet bakepulver, samtidig som mikseren går.
Pisk videre til marengsen er helst stiv.

Fordel marengsen utover en langpanne med bakepapir i bunnen.

Sett marengsen på midterste rille i ovenen som nå er blitt 250 grader, samtidig skrur du ned ovnen til 160 grader.

Stekes midt i ovnen i 1 time, så flytter du marengsen ned på nederste rille og steker ytterlige 1 time. = 2 timer steketid.

 

På bildet under er marengsen før steking. Hahaha :) lure meg, som ikke var så lur likevel, tok O`Boy i litt av marengsen for å få noen sjokoladetopper. Men da falt deigen/sjokoladetoppene sammen.



Så er marengsen ferdig. Så sprø og kjempegod. Den ser ganske så brun ut oppå, men var ikke brent.
Denne kommer jeg garantert til å lage flere ganger

 



Oppbevaring av maregnsbunn. Er viktig og oppbevare maregnsbunn riktig. Må ikke ligge i plast.

Avkjøles på rist og oppbevares tørt. Fjern bakepapiret snarest, og legg marengsen direkte ned på risten.
På bildet under ser du sikkert hva jeg har gjort, OBS dette er gjort når marengsen er blitt KALD:  På bakebordet og under risten med marengsen på, la jeg først 2 lag med tørkerull, så rist med kake oppå tørkerullen, så to lag med tørkerull oppå marengsen igjen. Dette for at tørkerull trekker til seg av fuktighet.

 

 

 

Sånn, her lot jeg marengsen ligge til jeg skulle bruke den dagen etter. Sto slik i over ett døgn og var likevel kjempesprø og god.

 




Så var det frukten:



Først delte jeg marengsen i 2, en langpannestørrelse var jo selvfølgelig for stor til å få over på et kakefat. Jeg delte den over der du ser de sjokoladetoppene er.

Dette brukte jeg til den ene halvparten:

1 pakke ferdig vaniljekrem som jeg smurte forsiktig over bunnen
Jordbær kuttet i passe biter
Bananer kuttet i biter
Cantaloupe melon
Blåbær



Instagram: Lisbeth_pede

 



#oppskrift
#marengsbunn
#pavlova
#kake


Karamell slice - oppskrift

Herlige karamell slicer. 
Underste laget er en tynn bunn som inneholder litt kokos, så et herlig lag med karamell for å så toppe det hele med mørk sjokolade
Kaken er faktisk bedre om den lages dagen før servering, da får alle smakene sette seg.

 

 

Oppskriften fant jeg hos Passion4baking.com
Jeg har ikke følgt oppskriften helt, for jeg har en egen oppskrift på sjokolade som jeg liker veldig godt, så dermed valgte jeg å bruke den sjokoladen

 

Bunnen:

Sett ovnen på 180 grader.

125 g hvetemel
50 g kokos
100 g brunt sukker
125 g smeltet smør
1/2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene sammen med det smeltede smøret. Press det hele i kakeformen, men legg først bakepapir i bunnen. Jeg brukte en rund kakeform på 22 cm i diameter, en kan også bruke firkantet kakeform på 20*30 cm.

Stekes på 180 grader i 15-18 min.

 

 

Når bunnen steker lages karamellen.

Karamell:

80 ml gylden sirup
125 g smaltet smør
2 x 400 g søt kondensert melk. Jeg brukte den av merket Nestle, IKKE bruk Viking melk.

Ha alle ingediensene i en kjele. Rør det godt sammen på middels varme i 7 minutter.
Etter 7 minutter helles karamelle over den varme bunnen som har stått i ovnen

 



Karamellen er nå tømt over på bunnen
Sett det hele inn igjen i ovnen, stekes videre i ytterlige 20 min, eller til du ser den er gylden og karamellfargen har kommet frem.

 



Ferdig

Avkjøles så oppbevar den i kjøleskapet til den er helt kald før en tar sjokoladen over.

 Sjokolade:

1 kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Ha alle ingrediensene oppi en kjele
Varmes opp mot kokepunktet, må ikke koke da skiller eggeplommene seg. Varmes til den tykner



 


Nå har sjokoladen fått en kremaktig tykkelse, avkjøles litt.


Ta så karamellen ut av kjøleskapet og hell over sjokoladen

 



Smør sjokoladen godt utover. Bruk gjerne baksiden av en brødkniv som er skyldt i varmt vann. Tørk av vannet først.
Sette inn igjen i kjøleskapet, bør stå der min 3 timer før servering. Oppbevares i kjøleskap.

Kaken er faktisk bedre om den lages dagen før servering, da får alle smakene sette seg.

 

 Skjær kaken opp i passende biter før servering

 Nam nam :)

 





#oppskrift
#karamell
#dessert
#konfekt
#kake


 

Eplekake pyntet med Eple-Svane

 

Eplekake er enkelt å lage og finnes i mange varianter.
Her har jeg pyntet min med en eple-svanen som jeg har tidligere lagt ut HER
I eplakerøren tilsatte jeg Mors hjemmelagde kakefyll med vaniljesmak og litt creme fraiche.

 


Hvordan du lager eple-svanen, det finner du en bilde-forklaring på HER på mitt tidligere innlegg 

 

Eplekake:

3 epler
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl creme fraiche
1 pose Idun Mors hjemmelagde kakefyll med vaniljesmak

Sukker og malt kanel til eplene og til toppen av kaken

Sett ovnen på 200C.

 

Skrell eplene og del de i skiver. Så legger jeg de i en pose, strør oppi sukker og kanel og blander godt. Legg posen til side.

Her er Mors hjemmelagde kakefyll med vaniljesmak som jeg brukte




 

  • Visp eggedosis av egg og sukker.
  • Ha oppi creme fraiche og hele posen med Mors hjemmelagde kakefyll med vaniljesmak, visp sammen.
  • Bland vaniljesukker og bakepulver inn i hvetemelet, og ha de oppi røren.
  • Hell røren over i rund form 24 cm
  • Legg i eplene og strø over sukker og kanel
  • Sett kaken på midterste rille i ovnen og stekes i på oppvarmet ovn 200C i ca 30-40 min. Avkjøl på rist

 

 

 

 

 

#oppskrift
#kake
#mat
#eplekake
#is





Karamellkake

 

Dette var en kjempegod kake :) Anbefales.
En god og annerledes kake




På oppskriften er det ikke sjokoladepynt på toppen som her på min kake.

Oppskriften fant jeg inne hos Villa Perlesukker HER

Her har jeg smeltet mørk kokesjokolade over vannbad.
Tok bakepapir oppå et fat som hadde ca samme størrelse som bunnen på kakeformen, og brettet papiret under fatet.
Ha den smeltete sjokoladen over i "sprutepose" med tynn spiss. Lag et ønsket mønster på papiret og sett fatet i kjøleskapet.
La sjokoladen stivne en stund. Så er det bare å løfte sjokoladen over på kaken. Bildet viser sjokoladen oppå bakepapiret.

Her har jeg litt karamellsaus på fatet, er ikke saus som renner ut av kaken.
På oppskriften står det at du skal bruke pensel og ta på karamellen med. Jeg begynte med pensel og så fort at dette var for lite karamell, tok ekstra.
Nå vi serverte kaken i selskap ser jeg at det fortsatt kunne vært mer karamell inni, noe gjestene var enige med.
Så anbefaler å ta rikelig med karamell på kaken når du setter den sammen.

Om du vil lage denne kaken, så gå inn her: http://villaperlesukker.no/2013/05/24/karamellkake/
Der inne kan du også se hvor flott hun har pyntet kaken.

Skulle gjerne lagt inn oppskriften på dette innlegget, men er usikker på om jeg har lov å kopiere hennes oppskrifter inn på min blogg, til tross for at jeg skriver hvor jeg fant den ???

Men uansett, kaken var kjempegod

 

#kake
#oppskrift

 

 

 

Saftig Brownie med kokesjokolade

 

Vår fredagskake saftig Brownie. Denne brownien har vi hatt som fredagskake over lengre tid, kjempegod.
Kan serveres som den er uten noe tilbehør, men er også veldig godt å serveres sammen med pisket krem eller is, og bær.



Ingredienser:

6 dl sukker
350g margarin/melange
6 stk egg
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 plater mørk kokesjokolade ( tot 300 gr)
4,5 dl hvetemel

Sett ovnen på 175 grader. Stekes i ca 20 min.

 

 



Knekk opp kokesjokoladen i biter. Ha sjokoladen og smøret i en tykkbunnet panne. Varm opp på svak varme under omrøring til alt er smeltet.
Sett pannen til side.

 



 

Visp sammen egg og sukker. MEN stopp før det blir til eggedosis

 

 




Bland så hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle.

Rør så inn vekselsvis hvetemel og den smeltede sjokoladen.
Brownie røren kan være ganske så flytende før steiking. Blir den for tykk, blir det en tørr kake.

 

 




Sett den på midterste rille i ovnen. Stekes på 175 grader i ca 20 min.
Pass tiden, må ikke stå for lenge, da blir den tørr.

Jeg har en lang strikkepinne som har blitt min faste "kaketester" Stikker den ned i kaken for å se om den er ferdig. Brownien er ferdig når det henger litt deig igjen på pinnen.
Du kan se på bildet under. Der ser du "hullene" etter strikkepinnen og du ser at det fortsatt er litt "ustekt røre" 2 litt større mørke prikker/hull

 

 

Da er det bare å nyte Brownien:)

Håper den faller i smak

 

 

 

 

 

Følg meg gjerne på Instagram Lisbeth_pede

 #oppskrift

 




 

17.Mai kake

 

Har i dag laget 17.mai kake, som jeg kaller den, men oppskiften på kaken heter Jordbærkake

Er jo ikke 17.mai ennå, men vi tar kaken på forskudd i dag:

For på torsdag reiser min yngste sønn Adrian til London sammen med fetter, kusine, tante og onkel. Adrian fikk denne turen i bursdag gave fra tante og onkel.
I London skal han opp i London Eye, han skal på musicalen We Will Rock You, og diverse andre opplevelser.

Så derfor blir det 17.mai kake i dag
 

 




Uff dette ble et blått bilde. Jeg holder fortsatt på å bruke Mac i påvente på min pc som er på reperasjon. Håper at pc-en er ferdig denne uken.

Denne kaken som heter Jordbærkake er etter oppskriften til Pascal Dupuy. Bunner er sukkerbrød som var en enkel og vellykket oppskift. Kaken delte jeg i 2 og fylte dn med hjemmelaget eggekrem og litt jordbær. Så er det eggekrem på toppen. Pyntet med jørdbær og raspet kokesjokolade med litt melisstrø på.

Jeg har kokeboken hans og har bakt kaker fra den boken før her  http://lisbethpedersen.blogg.no/1361109635_hvit_sjokoladekake.html  

Men denne Jordbærkaken har Pascal lagt ut på internett, så vil du ha oppskriften finner du den her  http://mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/pascals-knallgode-fraisier

Og her inne finner du resten av kake oppskriftene på kakene som ble bakt i tv programmet Hele Norge Baker: http://mat.tv3.no/recipes

Nå gleder jeg meg til å smake på kaken i kveld :)

 

 

Wow for en sjokoladekake - hvertfall om du sjekker originalen

 

Tror jeg har tøffet meg litt med å begi meg ut på sjokoladekaken til Villa Perlesukker

Jeg måtte bare prøve å lage hennes sjokoladekake. Med denne sjokoladekake-oppskriften vant Villa Perlesukker temarunden: Sjokolade, i Hele Norge Baker.
Hun er en fantastisk dyktig kondittor, jeg er imponert over hva denne damen klarer å bake, de flotteste kunstverk.

Hihi her er min utgave. Jeg hadde litt for mye mørk sjokolade på kantene, skal være litt rennemerker men her ble det kanskje litt for mye. Den er nok langt fra originalen, men kjempegod på smak.

 



Denne må dere prøve, oppskriften finner du her 
http://villaperlesukker.no/2013/04/11/perfekt-sjokoladekake/

Jeg har også vært inne å likt facebooksiden til Villa Perlesukker, anbefaler alle bakeglade til å gjøre det samme. Da får dere sprettene inn masse fantastikse flotte og gode oppskrifter og baketips. Er ikke første gangen jeg prøver hennes kaker.

Her er linken til hennes facebook
http://www.facebook.com/pages/Villa-Perlesukker/154213101286319

og her er til blogg/hjemmesiden hennes
http://villaperlesukker.no/

og hennes nettbutikk
http://cakeshop.villaperlesukker.no/

Villa Perlesukker er også på Instagram, og jeg følger henne selvfølgelig der også :)

 

 

 

 

 

Hvit sjokoladekake

denne kaken er etter oppskriften i boken Pascal. Konditor Pascal Dupuy regnes som en av verdens beste konditorer.
Kaken min ble langt fra så fin som hannes kake er på bildet i boken. Boken inneholder masse lekre oppskrifter.

Denne som jeg har laget her har Pascal kaldt for Valentineskake.

Her er bilde av mitt resultat.

 



Kaken er laget av mandelbunn, så hvit sjokolade med gelatin og pisket krem, inni er den fylt med pasjonsfruktgele med bringebær. Til slutt har jeg tatt et tynt lag med melisglasur som jeg laget av stivpisket eggehvite og melis.

Kaken skal jeg nå ha med meg i middagsbesøk sammen med min familie. Så dette får bli deres valentineskake fra meg :)

jeg er veldig spent på hvordan den smaker når vi skal ha den til dessert.

Så nå må jeg gå i middagsbesøk.

Ha en fortsatt strålende søndag :)

Alle Ungdomsskoler, sånne lekser vil vi mødre ha mer ut av :)

Min yngste sønn, som går i 10.klasse, kom hjem og sa at han hadde fått en litt anderledes lekse. Han skulle bake en kake, og han valgte å lage sin favoritt Oreo-kake.

Jaja tenkte jeg, nå skal jammen lærerne kose seg på lunsjrommet med kaker fra 30 elever.
Men nei, de skulle ikke ta kaken med på skolen.
Han hadde fått med seg hjem et skjema fra skolen som foreldre skulle krysse av og gi karakterer etter å ha smakt på kaken.

Dette var jo kjempe herlig. Sitte på stuen og ikke gjøre noe, mens ungdommen min baker og serverer oss kake :-) Herlig :-)

Sånne lekser kunne det vært mer av.

 

Her er kaken, laget av min sønn Adrian på 15 år

 



Jeg gir han topp karakter, for kaken var vellykket og kjempegod.

Han er ikke redd for å ta et tak på kjøkkenet, så middagen lager han gjerne :)

 

 

 

Vaffelrøre med vaniljesaus - oppskrift

I går, som mange andre kvelder lagde jeg vafler til kvelds. Disse lager jeg med Piano Vaniljesaus, kjempegodt.

Her er min oppskrift:

3 egg
3 ss sukker
5 dl Piano vaniljesaus
2 dl lett melk (evt rester av fløte)
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
Hvetemel til passe tykk røre
3 ss smeltet smør

Pisk sammen egg og sukker, bland så i alt det tørre.
La røren svelle ca 20 min
Rør så forsiktig inn smeltet smør
Stek vaflene og server dem gjerne varme.
Under stekingen pleier jeg å legge litt aluminiumsfolie over vaflene, så holder de seg litt varm

 

#oppskrift

 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits