Kaker

Hvit sjokolademousse kake med appelsingele


Denne kaken er bare s god. Har n laget den en gang til, men denne gang for en bekjent.

Siden jeg skulle pynte med marsipan p toppen, s valgte jeg i tillegg legge p en marsipanlokk p toppen. Var bare kjevle ut marsipanen, s brukte jeg bunnen p kakeformen som ml, la den opp marsipanen ogskar forsiktig rundt med en kniv.

Blomster og blader har jeg laget av marsipan blandet med konditorfarge



Oppskriften p kaken finner du her: Hvit sjokolademoussekake

Bildet under viser kaken inni, litt drlig bilde



#oppskrift #bake #kake #sjokolade #sjokolademousse #hvit #appelsin #appelsingele #diy #roser #marsipan #rose #krem

Pskekake?


Den ser hvert fall litt pskete ut. Men dette er en kake en selvflgeligkan lage hele ret.

Bunnen er laget av Kvikk Lunsj og Oreo kjeks. S er det et lag med sitronfromasj og p toppen et lag med sitrongele.

Oppskriften fant jeg her: Pskekake


Jeg fulgte oppskriften til Freia p denne kaken. Bunnen str 200 g smr. Ja da blandet jeg 200 g smr i Kvikk Lunsjen og Kjeksen, men det ble suppe. S jeg mtte knuse opp 1 1/2 pk Oreo Kjeks og blandet dette inn. S bunnen ble jo veldig tykk.

N skal jeg ha kaken med meg til min mor. S da gjenstr det og se om det er en god kake :)

nsker dere en fortsatt strlende pske :)

Bunn

4 pk Freia Kvikk Lunsj
1 pk Freia Oreo strssel, Her brukte jeg heller 1 1/2 pakke Oreo kjeks
200 gr smr

Fromasj
Freia Sitronfromasj
Gel
Freia Sitrongel

Pynt
frisk frukt /br
Non Stop
1 pose Freia Pskekos

Bunn

Kjr Oreokjeks og sjokolade i hurtigmikser. Smelt og avkjl smret, bland dette sammen.

Fordel massen i en springform, ca. 26 cm, men la det vre igjen ca. 1 cm. til kanten. Sett kaldt.

Fromasj
Lag fromasj etter anvisning p pakken og fordel den over bunnen. Sett pskekaken i kjleskap. (Skal kaken st til dagen etter, br det tilsettes 3 plater gelatin).

Gel

Lag gelen etter anvisning p pakken, men reduser vannmengden fra 5 til 4 dl. Avkjles p benken fr den helles over kaken. Avkjl kaken i minimum 2 timer fr servering.

Pynt

Legg pskekaken over p et fat ved servering, og pynt med frisk frukt, br, Non Stop og Freia Pskekos.

Pskekaken p bildet er pyntet med mini lime, kumquat, papaya, Freia Non Stop og Freia Pskekosbiter.



#pske #pskekake #oppskrift #diy #sjokolade #sitron #fromasj #gele #sitronfromasj #oreokake #oreokjeks #oreo

Hvit Sjokolademousse kake med appelsingele

Oppskrift p Hvit sjokolademoussekake med hjemmelaget appelsingele, kjempegodt.



Mandelbunn

200g mandler malte, eller mandelmel
200g melis
4stk eggehvite, stivpisket
2 ss hvetemel

Begynn med lage mandelbunn.
Mal mandlene og bland med hvetemel og melis.
Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de inn i mandelblandingen.
Fyll i en smurt form, 22/24 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
Stek kaken 160 C i ca 30-35 min.
Avkjl

Appelsingele

125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjuice
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin

Legg gelatinplatene i blt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 10 minutter.
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er opplst.
Tilsett appelsinjusen i kjelen.
Klem vannet ut av gelatinen og rr det inn i blandingen.
Helles i en form / former og settes kjlig/fryseren 2-3 timer.

Hvit Sjokolademousse

2 dl melk
360 g hvit sjokolade
6 gelatinplater

4 dl pisket krem


Kok opp melken. Tilsett gelatin som har vrt bltlagt i vann i minst 15 min. Hell den varme melken over sjokoladen.

Rr til sjokoladen smelter.
Avkjl litt og tilsett pisket krem.

Pskepynt grnt gress, ostekrem

150 g smr
300 g melis
300 g philadelfiaost
2 ss vaniljesukker
Grnn konditorfarge

Miks smr, vaniljesukker og melis hvitt. Dette tar ca. 15 minutter.
Ta osten over i en bakebolle og rr inn hele flasken med den grnne kondittorfargen.
Bland s alt forsiktig sammen.
Settes kaldt i 30 min.
Pynt ferdige sjokolade pskeegg

Sett sammen kaken:

Legg mandel bunnen p et kakefat, og sett ringen p kakeformen p.
Legg p halvparten av sjokolademoussen opp bunnen.
S deler du opp appelsingeleen og legger opp der igjen til all mousseen er dekket
Legg s resten av sjokolademoussen opp geleen.
Settes kaldt ca 1 time.
Lag melisglasur og smr et tynt lag opp og rundt hele kaken.
S tar du ostekremen og lager gress-rede. Til dette brukte jeg en hvitlkspresse.
S noen marsipan egg opp der og litt rundt. Marsipanegg kjpte jeg en liten pose ferdiglaget.

Lik gjerne siden min p facebook: Veskeklatten

Instagram: Lisbeth_pede

#oppskrift #bake #kake #sjokolade #sjokolademousse #hvit #appelsin #appelsingele #diy #konkurranse #vesker #mote #fashion #ugle #owl

Smash kake

Smash kake med kjeksbunn (Ritz) og hjemmelaget vaniljekrem

Kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz

Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smr
200 g kokesjokolade
1/2 dl melk

Fyll:
vaniljekrem ferdiglaget eller hjemmelaget vaniljekrem
1/2 stor poseSmash

Pynt:
3 dl kremflte
1/2 stor poseSmash

Fremgangsmte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.

Ha bakepapir i bunnen p to runde former (24 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene (bruk alternativt stor langpanne) Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175C i ca 25 min. Avkjl til bunnene er helt kalde fr de tas ut av formene.

Til sjokoladekremen smelter du frst smret i en liten kjele.
Tilsett sjokolade oppdelt i biter, eggeplommer sukker og melk.La den smelte p svak varme til alt har ftt en pass tykkelse. M IKKE koke.
Ta kjelen av platen og rrkraftig med en stlvisp til du fr en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri.
Avkjl kremen til den har passe smrekonsistens og smr den s p toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjlig i ca 1 time til sjokoladekremen har stivnet litt.

Legg den ene kakebunnen p et fat. Fordel over vaniljekremen og str grovt hakket Smash! over. Legg p den andre kakebunnen, s litt vaniljekrem, litt smash.
Pisk kremflten til krem og ha opp kaken. Pynt med mer hakket Smash! Oppbevar kaken kjlig frem til servering.

Du kan ogs lage kaken I en langpanne, I stede for 2 kakeformer


Denne smash kaken og mange andre gode oppskrifter finner du p: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smashkake



Denne smash kaken og mange andre gode oppskrifter finner du p: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smashkake

Om du nsker, kan du like siden min p facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

#oppskrift #smash #kaker #kake#ritz #kaffe #kaffemat #diy #bake #sjokoladekake #krem #vaniljekrem

Makronkake med jordbr og hjemmelaget vaniljekrem

Nam nam sommer, jordbr og hjemmelaget vaniljekrem, herlig.
Til denne oppskriften kan du egentlig bruke hvilken som helst frukt, og kanskje du heller vil blande litt frukter inni her.


Ideen til denne kaken har jeg hentet fra konditorenPascal
Han bruker bringebr og en smrkrem. Jeg valgte hellerjordbr og hjemmelaget vaniljekrem.

Makronbunner:

140g mandelmel
185g melis

4 stk eggehvite (marengs)
60g sukker

Bland mandelmel og melis, sikt det deretter for f en fin blanding. Kast klumper.

Pisk opp eggehviten sakte, tilsett litt og litt sukker til blandingen er glatt og blank.

Bland mandelmelet og melisen sammen med marengsen, massen skal bli blank og slippe bollen.

Form to store kakedeler med ca. 20 cm i diameter p et bakepapir, ved hjelp av en sprytepose med en stor, rund tyll.

La dem trke 30 min i romtemperatur og stek dem deretter p 160 grader i ca 12-15min.


Vaniljekrem:
1 vaniljestang
4 dl melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1-2 ss maisenna

eventuelt pisket krem

Splitt vaniljestangen og skrap ut frene. Spar gjerne stengene og lag ditt eget vaniljesukker.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrring, til kremen begynner tykne fra bunnen. Senk varmen, kremen skal ikke boblekoke.

Trekk kjelen av dersom kremen begynner koke. Sett den tilbake p platen for tykne videre under omrring. Avkjl sausen i en kum med kaldt vann. Vend eventuelt inn stivpisket kremflte.

Montering:

Legg den ene makronhalvdelen med den flate siden opp. Smr p et tynt lag vaniljekrem.
Legg jordbr rundt hele kanten og opp kremen.
Legg p vaniljekrem
Plasser den andre halvdelen av makronen opp.



Om du nsker, kan du like siden min p facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

#oppskrift #makron #kaker #kake #makronbunn #makronkake #kaffe #kaffemat #diy #bake #jordbr #krem#vaniljekrem #krem

Brownies med Cappuccinokrem


Kjempegodt. Oppskrift p Brownies, der har jeg brukt min egne gamle oppskrift som er en supergod og saftig Brownies.
Oppskriften finner du her: Brownies



Oppskrift Cappuccinokrem:

200 g kremost vanilje
3 dl kremflte
2 ss espressopulver
2 dl melis


Til cappuccinokremen piskes frst 2 1/2dl kremflte til krem. Ta kremen overi bakebolle.

Pisk s 1/2 dl kremflte, espressopulverogkremost vanilje lett sammen.

Bland s alt sammen og piskes let.

Cappuccinokrem ferdig til tas p browniesen



Om du nsker, kan du like siden min p facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

#oppskrift #Brownies #kaker #kake #cappuccinokrem #cappuccino #kaffe #kaffemat #diy #bake #sjokoladekake #krem

Lisbeth`s Lakriskake


Her fr du oppskriften p Lisbeth`s Lakriskake.Denne lakriskaken er min egen selvkomponerte kake.
Ideen med komponere en lakriskake kom av at min mor er s kjempeglad i lakris. Hun kjper ofte Freia sin flytende lakris og heller den over det meste.

Kaken ble kjempegod, og dette er snop for de som liker lakris. Bunnen er av kjeks og peantter.

Dette trenger du:
Bunn
140 g smr
20 digistive kjeks

Mellomlag
salte peantter

Lakrisformasj
7 Plater gelatin
8 ss Salt Lakrissaus. Freia ferdiglaget, som jeg kjpte p Meny.
5 ss vann
1/2 ts maldonsalt (kan slyfes)
3 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl flte

Topping
Jordbr (du kan ogs bruke blbr eller andre frukter)
Litt salte peantter og litt lakrissaus

Da var det lage kaken:

Bunn

Knus kjeksene ved legge de oppi en liten pose, bruk s kjevle til rulle over kjeksene.
Smelt smret, og bland de knuste kjeksene inn i smret.
Ta av ringen p en rund kakeform og legg ringen rett p kakefatet (uten bunnen)
Str kjeksblandingen ned i ringen, fordel den utover og trykk lett ned over det hele.
Avkjles i kjleskapet.

Mellomlag

nsket mengde salte peantter, hakkes i biter og str de opp bunnen.

Lakrisformasj

Legg gelatin i blt i kaldt vann.
Pisk eggehvite og sukker stivt. La eggehviten piskes noen runder fr du tilsetter sukkeret litt og litt.
Pisk kremflten
Kok opp 5 ss vann, trekk pannen til side, ls opp gelatinen ved rre det inn i vannet til alt er opplst. Tm det over i en bakebolle. Rr s inn 8-9 ss salt lakrissaus. Rr hele tiden til dette er helt avkjlt.
Hell s lakris blandingen over i kremen, blandes forsiktig med en slikkepott.
Bland s inn eggehviten til slutt.

Hell blandingen over den avkjlte kakebunnen, la den st i kjleskap i ca. 2 timer, eller til moussen er fast.

Kaken kan ogs lages dagen fr.

Topping
Rett fr servering legger du opp Jordbr og salte peantter. S toppes dette med lakrissaus.

Her er kakebunn med lakrisfromasjen opp, og klar for noen timer i kjleskapet





Om du liker lakris, s er det bare bake :)

#oppskrift #kake #lakris #diy #cake

Tiramisu - kake uten steking

Tiramisu kake er en kjempegod kake som ikke trenger steking ogrask lage.
Er en Italiensk dessert som er utrolig populr over hele verden.
Tiramisu betyr: "plukk meg opp"/"ta meg opp"



3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone (myk italiensk ost. Som jeg kjpte p Meny)
3 eggehviter
1 liten klype salt
1 pakke fingerkjeks (denne kjpte jeg p Meny)
3 dl kald sterk kaffe
Kakao eller raspet kokesjokolade til drysse over

Start med lage kaffen frst. Den skal vre kald nr du dypper den i kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rr glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av et serveringsfat.
Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem p kremen.
Legg et nytt lag med krem, kjeks opp og avslutt med et lag krem.

Avkjl minst 1 time fr servering.

Dryss raspet kokesjokolade p toppen

Lag gjerne kaken dagen fr







#kake #cake #tiramisu #oppskrift #bake

Kake med mandelbunn, fylt med sjokolade og banan


Dette har lenge vrt vr favorittkake. Blandingen av mandelbunn fylt med sjokolade og banan, er kjempegodt. S toppet det hele med pisket krem.



Her er oppskriften.
Denne kaken er aller best om den lages dagen i forveien.
Da lager du kun bunn og sjokoladekremen som smres p, la st til dagen etter.S tar du bananene og kremen p.

Mandelbunn:

200 g sukker
5 eggehviter (eggeplommene skal brukes i sjokoladekremen)
250g mandler (eller mandelmel)
1 ts bakepulver

Eggehvitene stivpiskes sammen med sukkeret. Pisk eggehviten litt fr du tilsetter sukkeret, ellers er det vanskelig f den stiv.

Mandlene finmales, eller du kan bruke mandelmel. Bland inn bakepulveret.

Mandelmelet vendes forsiktig inn i eggehviten.

Ta rren over i rund kakeform 24-26 cm. Dekk kakeformen med bakepapir eller ta litt smr i formen s et tynt lag med hvetemel som du "dunker" rundt oppi formen.

Stekes p 170 grader i ca 30 min. Avkjles p rist.

Sjokoladefyll:

100 g kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Ha alt opp i en kjele. Varmes under stadig omrring til sjokoladen har smeltet og den er blitt litt tykk. M IKKE KOKE.
Avkjl.

2 dl kremflte
2 ts sukker

Kremflte og sukker stivpiskes

2-3 bananer

Ta den kalde mandelbunnen og legg over p et kakefat.
Smr sjokoladekremen over.
Kutt bananene i skiver, legges tett i tett opp sjokoladekremen.
Den stivpiskede kremen "klattes" ugjenvt over bananene.
Rasp litt kokesjokolade over det hele.

Denne kaken er aller best om den lages dagen i forveien.
Da lager du kun bunn og sjokoladekremen som smres p, la st til dagen etter.S tar du bananene og kremen p.

Instagram: Lisbeth_pede

#kake #oppskrift #diy #banan #sjokolade

Bananer innbakt i pannekaker og lnnesirup til dessert i helgen?

Nam nam, dette er bare supergodt. Passer til bde dessert og kaffemat



En skikkelig god og saftig dessert

Oppskriften finner du her: Banan, pannekake og lnnesirup

Om du nsker kan du like siden min p facebook: Veskeklatten
Jeg er ogs p Instragram: Lisbeth_pede

#oppskrift #diy #pannekake #lnnesirup #sirup #banan #dessert #kaffemat

Brownies med hjemmelaget Bringebrmousse og sjokolade-karamell- flak p toppen.


Dette er min favorittkake, kjempegodt.
Blandingen med brownies og litt syrlig bringebr, smakte bare helt nydelig. Oppskriften lenger ned p siden.


Frst laget jeg Brownie i lanpanne. Her er min oppskrift p brownie: BROWNIES

Avkjl kaken. Brownien lagde jeg noen dager i forveien, bare la den i frysen. Tok den ut av frysen samtidig som jeg skulle bruke den.
S brukte jeg en utstikker som passet til at brownies stykkene gikk oppi formen. Denne formen kjpte jeg p Ikea.
Klippet ut i matpapir, passe strrelse til bunnen av formen, s klippet jeg ut remser til sideveggene. Dette for at Mousseen skal vre lettere f ut av formen etterp.



Frst laget jeg Bringebrpurre:

600 g fryste bringebr
150 g sukker
1 sitron (saften)

Legg alt i en kjele, inkl presset saft av en sitron.
Kok dette i ca 5 min.
Press det gjennom en sil for fjerne mest mulig steiner.
Avkjl.
Dette kan oppbevares i kjleskap i minst 10 dager.

Bringebrmousse:

Nok til 24 stk. Som er 2 stk av den formen p bildet over.

430 g bringebrpurre
5 dl kremflte
6 gelatinplater
300 g philadelphiaost
1 1/2 dl sukker

Bltlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min.
Varm opp bringebrpureen.
Klem vannet godt ut av gelatinen, rr den inn i den varme bringebrpureen.
Miks philadelphiaost sammen med halvparten av bringebrpureen. OBS bringebrpureen m vre kald.
Miks dette lett, tilsett s resten av pureen.
Visp sammen flte og sukker til lett krem, hell kremen oppi purreblandingen og rr dette godt sammen s det blir skikkelig blandet.

Sammensetning:
Ta brownies i passe stykker oppi formen, fyll s resten av formen med bringebrmousse.

Du kan ogs skjre opp, tilpasse,brownien til vanlig rund kakeform, s fylle p med bringebrmousse.
Dekk med plast
Sett kaldt i 4-5 timer. Lages gjerne dagen fr.

P bildet under s kan du se at jeg glemte dekke til med plast. Dermed ble de litt skorpete. Dette finskjrte jeg etter ha tatt av matpapiret.
Med matpapir i bunnen og rundt kanten, s var det kjempeenkelt lsne fra formen, bare trekke de rett opp.




Sjokolade-karamell-flak:



100 g smr
110 g sukker
2 ss honning
0,5 dl H-melk
120 g hakket mrk sjokolade

Sett ovnen p 180 grader

Smelt smr og sukker i en kasserolle. Tilsett honning, melk og sjokoladen, kok i ett minutt.
Hell rren over i en langpanne dekket med bakepapir.
Stekes i ovnen p 180 grader i 10 min.

Avkjles i romtemperatur, ikke kjleskap.
Knekk i biter. Oppbevares i en skl i romteperatur.



Har du lyst like siden min p facebook, kan du gjre det her: VESKEKLATTEN

#oppskrift #bake #kake

Ostekake med Baileys og sjokolade


Jeg er veldig glad i ostekake, og elsker prve den i forskjellige varianter.
Hva med en herlig blanding av Philadelphiaost, Baileys,mrk og hvit sjokolade, kjempegodt.



Baileys ostekake (24 cm )

Bunn:

250 g Digestive kjeks, smuldret
130 g smeltet smr


Kremen:
600 g kremost naturell, romtemperert
0,5 dl Baileys
ts Irish Whiskey (kan slyfes)
100 g melis, siktet
3 dl kremflte, romtemperert
5 plater gelatin
2 ss kokende vann

Pynt:
Raspet mrk sjokolade inni stjernen og hvit sjokolade rundt stjernen

Smuldre kjeksen, jeg pleier ha kjeksen i en brdpose og knuse den med kjevle.
Smelt smr og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i en rund form (24 cm ) og press lett ned med baksiden av en skje.

Sett kjeksbunnen i kjleskapet mens du lager ostekremen.

Legg gelatinen i blt i kaldt vann i 5 min.
Kremosten piskes myk.
Tilsett Baileys,
Irish Whiskey og siktet melis rr godt sammen med osten.
Rr gelatinen godt ut i det varme vannet, rr mens det avkjles, s bland det godt inn i osterren.
Stivpisk kremflten og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Fordel osteblandingen jevnt p den avkjlte kjeksbunnen.

Dekorering: her har jeg klippet ut en stjerne i papp slik at den passer nedi formen.
Legges s opp kaken, rasp mrk sjokolade i sternen.
Fjern stjernepappen, rasp hvit sjokolade i omrde rundt stjernen.
En kan ogs bare raspe mrk sjokolade p hele kaken.

Dekk kaken med plast og sett kaken til avkjling i kjleskapet i 3-4 timer.
Lag gjerne kaken en dag i forveien.




Har du lyst like siden min p facebook, s kan du gjre det her: VESKEKLATTEN
Instagram: lisbeth_pede

#kake #ostekake #oppskrift #bake #diy


Julekubbe Oppskrift

En kjempegod julekubbe som kan lages n og fryses ned til jul. Ta ut av frys og tines kvelden fr.
Men dette var s godt at min julekubbe rekker dessverre ikke komme i fryseboksen.

En flere hundre r gammel fransk skikk, dateres til fr 1800-tallet, som besto i f en vedkubbe til brenne fra julekvelden og langsomt gjennom flere dgn, angivelig for holde hekser og onde makter unna.
I 1940 fant en konditor p bake en kubbe i stede for brenne. N gr det sport i lage mest mulig originale julekubber blant franske konditorer, og flere land flger etter.
Variantene er uendelige; sukkerbrdsruller fylt med smrkrem med smak av sjokolade, syltety, vanilje, kaffe, pistasj...osv.

Jeg har p denne valgt bruke Baileys dynke med ogi smrkremen





Rullekake:

150 g sukker
6 egg
150 g hvetemel

Pisk sukker og egg til eggedosis. Tilsett hvetemel forsiktig.
Ha / smr deigen utover et bakepapir, ca 1 cm tykt lag.
Stek p 180 grader i ca 15 min, til den er blitt lysebrun.

Sukkerlake:

Her kan du dynke med den smaken du nsker.
Jeg har brukt Baileys. Tatt litt Baileys over i et glass, s brukt pensel til dryppe rundt p kaken.

Eller du kan lage sukkerlake:

100 g vann
20 g sukker
1 ss pulverkaffe (eller o`boy pulver)

Kok opp vann og sukker, tilsett pulverkaffe og rr godt.
Dette er bare et forslag. Sukkerlaken er til dynke kaken med. S dette kan byttes ut med hva du nsker dynke med, Sjokolade,
Baileys, Cognac, syltety?osv.


Smrkrem:

220 g smr, romtemperatur
6-8ss melk,Jeg brukteBaileys?.
10 dl melis
1 ss o`boy
2 ts vaniljesukker

Visp sammen mykt smr, melis og vaniljesukker. Kjr p hy hastighet og tilsett melken litt og litt til passe tykt smr, mens maskinen gr.
Pisk til en luftigere krem





Sett sammen kaken:

  • Dynk kakebunnen med sukkerlake eller nsket lake, ved bruk av pensel.
  • Smr utover t tynt lag med smrkrem.
  • Rull den tett og stramt sammen ved hjelp av bakepapir
  • Smr smrkrem over det hele. Kutt av endene, disse kan du bruke til pynt p kaken.
  • Lag mnster over hele kaken med en gaffel, s det ser ut som treverk. Dypp gaffelen i varmt vann mellom hver gang, s slepper du gris.
  • Pynt gjerne med en liten julenisse, juletre, og str litt kakaopulver og melis over.







#kake #cake #julekake #oppskrift #diy #jul #nisse



Kake / Konfektkake med masse godt

jeg er glad i snop. Her har jeg laget en kake som inneholder noen av mine favoritt kakefyll.
Bunnen har jeg laget av Bixit kjeks med sjokolade og salte peantter. Opp bunnen s har jeg frst et lag med hjemmelaget salt karamell, s et lag med hjemmelaget sjokoladekrem, og opp der et lag med bananerfor s toppet det hele med pisket krem. Pyntet med salte peantter og salt karamell.






Ingredienser

Bunn

1 pakke Bixit kjeks med sjokolade
100 gram salte peantter
110 gram smr

Knus kjeksen i en pose, knus peanttene og ha dette oppi en bakebolle.
Smelt smret, tm det over kjeksen og peanttene og bland godt.
Fordel dette utover i en rund kakeform med bakepapir i bunnen.

Settes kaldt.

Salt Karamell

1,8 dl kremflte
2 ts vaniljesukker
3 gram maldonsalt
130 gram sukker
45 gram smr

Lag karamell av sukkeret, smeltes i en tykkbunnet panne. Forsiktig dette er veldig varmt.
Tilsett oppvarmet kremflte og vaniljesukker. Rr inn litt og litt i en tynn strle.
Avkjles litt, s rr inn smr og havsalt. Avkjl og sett i kjleskapet til den er tyknet.

Sjokoladekrem


100 gram mrk kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Varm alt i en panne, m IKKE koke da skiler den seg. Varmes til den tykner.
Avkjl og sett den i kjleskapet til den tykner enda mer.

Sett sammen kaken

Ta den stivnede bunnen over p et kakefat

Smr karamellen over kjeks-ntte bunnen, la st litt kaldt. La det vre ca 2 ss karamell igjen til pynten.
S smres sjokoladekremen opp.
3 bananer kuttes i passe biter og legges over sjokoladen.
3 dl pisket krem fordeles litt "klattete" utover kaken
Pyntes med peantter og karamell. Karamellen tar du bare over i en liten pose, klipper hull i tuppen.





#oppskrift #kake #mat #konfekt #sjokolade #karamell



Pavlova marengskake - oppskrift

hvor jeg er glad i kaker og andre stsaker :)
Pavlova marengskake har jeg n laget for frste gang. Og det var ikke s vanskelig som jeg trodde, bunnen ble spr og kjempegod. Denne kommer jeg garantert til lage flere ganger.

Her har jeg laget den i en langpanne. Det ble litt for mye, s jeg delte den i 2. S da kan du enten ha marengsbunnen opp hverandre eller lage to kaker.

Bunn til langpanne:

6 eggehviter
4 dl sukker
1 ts bakepulver

Sett ovnen p 250 grader

Pisk eggehvitene stive, men nr du ser at eggehviten begynner tykne, s heller du oppi sukkeret iblandet bakepulver, samtidig som mikseren gr.
Pisk videre til marengsen er helst stiv.

Fordel marengsen utover en langpanne med bakepapir i bunnen.

Settmarengsenp midtersterille i ovenen som n er blitt 250 grader, samtidig skrur du ned ovnen til 160 grader.

Stekes midt i ovnen i 1 time, s flytter du marengsen ned p nederste rille og steker ytterlige 1 time. = 2 timer steketid.

P bildet under er marengsen fr steking. Hahaha :) lure meg, som ikke var s lur likevel, tok O`Boy i litt av marengsen for f noen sjokoladetopper. Men da falt deigen/sjokoladetoppene sammen.



S er marengsen ferdig. S spr og kjempegod. Den ser ganske s brun ut opp, men var ikke brent.
Denne kommer jeg garantert til lage flere ganger



Oppbevaring av maregnsbunn. Er viktig og oppbevare maregnsbunn riktig. M ikke ligge i plast.

Avkjles p rist og oppbevares trt. Fjern bakepapiret snarest, og legg marengsen direkte ned p risten.
P bildet under ser du sikkert hva jeg har gjort, OBS dette er gjort nr marengsen er blitt KALD: P bakebordet og under risten med marengsen p, la jeg frst 2 lag med trkerull, s rist med kake opp trkerullen, s to lag med trkerull opp marengsen igjen. Dette for at trkerull trekker til seg av fuktighet.

Snn, her lot jeg marengsen ligge til jeg skulle bruke den dagen etter. Sto slik i over ett dgn og var likevel kjempespr og god.




S var det frukten:



Frst delte jeg marengsen i 2, en langpannestrrelse var jo selvflgelig for stor til f over p et kakefat. Jeg delte den over der du ser de sjokoladetoppene er.

Dette brukte jeg til den ene halvparten:

1 pakke ferdig vaniljekrem som jeg smurte forsiktig over bunnen
Jordbr kuttet i passe biter
Bananer kuttet i biter
Cantaloupe melon
Blbr



Instagram: Lisbeth_pede



#oppskrift
#marengsbunn
#pavlova
#kake


Karamell slice - oppskrift

Herlige karamell slicer.
Underste laget eren tynn bunn som inneholder litt kokos, s et herlig lag med karamell for s toppe det hele med mrk sjokolade
Kaken er faktisk bedre om den lages dagen fr servering, da fr alle smakene sette seg.

Oppskriften fant jeg hos Passion4baking.com
Jeg har ikke flgt oppskriften helt, for jeg har en egen oppskrift p sjokolade som jeg liker veldig godt, s dermed valgte jeg bruke den sjokoladen

Bunnen:

Sett ovnen p 180 grader.

125 g hvetemel
50 g kokos
100 g brunt sukker
125 g smeltet smr
1/2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene sammen med det smeltede smret. Press det hele i kakeformen, men legg frst bakepapir i bunnen. Jeg brukte en rund kakeform p 22 cm i diameter, en kan ogs bruke firkantet kakeform p 20*30 cm.

Stekes p 180 grader i 15-18 min.

Nr bunnen steker lages karamellen.

Karamell:

80 ml gylden sirup
125 g smaltet smr
2 x 400 g st kondensert melk. Jeg brukte den av merket Nestle, IKKE bruk Viking melk.

Ha alle ingediensene i en kjele. Rr det godt sammen p middels varme i 7 minutter.
Etter 7 minutter helles karamelle over den varme bunnen som har sttt i ovnen



Karamellen er n tmt over p bunnen
Sett det hele inn igjen i ovnen, stekes videre i ytterlige 20 min, eller til du ser den er gylden og karamellfargen har kommet frem.



Ferdig

Avkjles s oppbevar den i kjleskapet til den er helt kald fr en tar sjokoladen over.

Sjokolade:

1 kokesjokolade
5 eggeplommer
1 dl melk
3 ss sukker

Ha alle ingrediensene oppi en kjele
Varmes opp mot kokepunktet, m ikke koke da skiller eggeplommene seg. Varmes til den tykner




N har sjokoladen ftt en kremaktig tykkelse, avkjles litt.


Ta s karamellen ut av kjleskapet og hell over sjokoladen



Smr sjokoladen godt utover. Bruk gjerne baksiden av en brdkniv som er skyldt i varmt vann. Trk av vannet frst.
Sette inn igjen i kjleskapet, br st der min 3 timer fr servering. Oppbevares i kjleskap.

Kaken er faktisk bedre om den lages dagen fr servering, da fr alle smakene sette seg.

Skjr kaken opp i passende biter fr servering

Nam nam :)





#oppskrift
#karamell
#dessert
#konfekt
#kake


Eplekake pyntet med Eple-Svane

Eplekake er enkelt lage og finnes i mange varianter.
Her har jeg pyntet minmed en eple-svanen som jeg har tidligere lagt ut HER
I eplakerrentilsatte jeg Mors hjemmelagde kakefyll med vaniljesmak og litt creme fraiche.


Hvordan du lager eple-svanen, detfinner du en bilde-forklaring pHER p mitt tidligere innlegg

Eplekake:

3 epler
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2,5ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl creme fraiche
1 pose Idun Mors hjemmelagde kakefyll medvaniljesmak

Sukker og malt kanel til eplene og til toppen av kaken

Sett ovnen p 200C.

Skrell eplene og del de i skiver. S legger jeg de i en pose, strr oppi sukker og kanel og blander godt. Legg posen til side.

Her er Mors hjemmelagde kakefyll medvaniljesmak som jeg brukte




  • Visp eggedosis av egg og sukker.
  • Ha oppi creme fraiche og hele posen med Mors hjemmelagde kakefyll medvaniljesmak, visp sammen.
  • Bland vaniljesukker og bakepulverinn ihvetemelet, og ha de oppi rren.
  • Hell rren over i rund form 24 cm
  • Legg i eplene og str over sukker og kanel
  • Sett kaken p midterste rille i ovnen og stekes ip oppvarmet ovn 200C i ca 30-40 min.Avkjl p rist

#oppskrift
#kake
#mat
#eplekake
#is





Karamellkake

Dette var en kjempegod kake :) Anbefales.
En god og annerledes kake




P oppskriften er det ikke sjokoladepynt p toppen som her p min kake.

Oppskriften fant jeg inne hos Villa Perlesukker HER

Her har jeg smeltet mrk kokesjokolade over vannbad.
Tok bakepapir opp et fat som hadde ca samme strrelse som bunnen p kakeformen, og brettet papiret under fatet.
Ha den smeltete sjokoladen over i "sprutepose" med tynn spiss. Lag et nsket mnster p papiret og sett fatet i kjleskapet.
La sjokoladen stivne en stund. S er det bare lfte sjokoladen over p kaken. Bildet viser sjokoladen opp bakepapiret.

Her har jeg litt karamellsaus p fatet, er ikke saus som renner ut av kaken.
P oppskriften str det at du skal bruke pensel og ta p karamellen med. Jeg begynte med pensel og s fort at dette var for lite karamell, tok ekstra.
N vi serverte kaken i selskap ser jeg at det fortsatt kunne vrt mer karamell inni, noe gjestene var enige med.
S anbefaler ta rikelig med karamell p kaken nr du setter den sammen.

Om du vil lage denne kaken, s g inn her: http://villaperlesukker.no/2013/05/24/karamellkake/
Der inne kan du ogs se hvor flott hun har pyntet kaken.

Skulle gjerne lagt inn oppskriften p dette innlegget, men er usikker p om jeg har lov kopiere hennes oppskrifter inn p min blogg, til tross for at jeg skriver hvor jeg fant den ???

Men uansett, kaken var kjempegod

#kake
#oppskrift

Saftig Brownie med kokesjokolade

Vr fredagskake saftig Brownie. Denne brownien har vi hatt som fredagskake over lengre tid, kjempegod.
Kan serveres som den er uten noe tilbehr, men er ogs veldig godt serveres sammen med pisket krem eller is, og br.



Ingredienser:

6 dl sukker
350g margarin/melange
6 stk egg
3ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 plater mrk kokesjokolade ( tot 300 gr)
4,5 dl hvetemel

Sett ovnen p 175 grader. Stekes i ca 20 min.



Knekk opp kokesjokoladen i biter. Ha sjokoladen og smret i en tykkbunnet panne. Varm opp p svak varme under omrringtil alt er smeltet.
Settpannen til side.



Visp sammen egg og sukker. MEN stopp fr det blir til eggedosis




Bland s hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle.

Rr s inn vekselsvis hvetemel og den smeltede sjokoladen.
Brownie rren kan vre ganske s flytende fr steiking. Blir den for tykk, blir det en trr kake.




Sett den p midterste rille i ovnen. Stekes p 175 grader i ca 20 min.
Pass tiden, m ikke st for lenge, da blir den trr.

Jeg har en lang strikkepinne som har blitt min faste "kaketester" Stikker den ned i kaken for se om den er ferdig. Brownien er ferdig nr det henger litt deig igjen p pinnen.
Du kan se p bildet under. Der ser du "hullene" etter strikkepinnen og du ser at det fortsatt er litt "ustekt rre" 2 litt strre mrke prikker/hull

Da er det bare nyte Brownien:)

Hper den faller i smak

Flg meg gjerne p Instagram Lisbeth_pede

#oppskrift




17.Mai kake

Har i dag laget 17.mai kake, som jeg kaller den, men oppskiften p kaken heter Jordbrkake

Er jo ikke 17.mai enn, men vi tar kaken p forskudd i dag:

For p torsdag reiser min yngste snn Adrian til London sammen med fetter, kusine, tante og onkel. Adrian fikk denne turen i bursdag gave fra tante og onkel.
I London skal han opp i London Eye, han skal p musicalen We Will Rock You, og diverse andre opplevelser.

S derfor blir det 17.mai kake i dag




Uff dette ble et bltt bilde. Jeg holder fortsatt p bruke Mac i pvente p min pc som er p reperasjon. Hper at pc-en er ferdig denne uken.

Denne kaken som heter Jordbrkake er etter oppskriften til Pascal Dupuy. Bunner er sukkerbrd som var en enkel og vellykket oppskift. Kaken delte jeg i 2 og fylte dn med hjemmelaget eggekrem og litt jordbr. S er det eggekrem p toppen. Pyntet med jrdbr og raspet kokesjokolade med litt melisstr p.

Jeg har kokeboken hans og har bakt kaker fra den boken fr her http://lisbethpedersen.blogg.no/1361109635_hvit_sjokoladekake.html

Men denne Jordbrkaken har Pascal lagt ut p internett, s vil du ha oppskriften finner du den her http://mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/pascals-knallgode-fraisier

Og her inne finner du resten av kake oppskriftene p kakene som ble bakt i tv programmet Hele Norge Baker: http://mat.tv3.no/recipes

N gleder jeg meg til smake p kaken i kveld :)

Wow for en sjokoladekake - hvertfall om du sjekker originalen

Tror jeg har tffet meg litt med begi meg ut p sjokoladekaken til Villa Perlesukker

Jeg mtte bare prve lage hennes sjokoladekake.Med dennesjokoladekake-oppskriften vantVilla Perlesukkertemarunden: Sjokolade, i Hele Norge Baker.
Hun er en fantastisk dyktig kondittor, jeg er imponert over hva denne damen klarer bake, de flotteste kunstverk.

Hihi her er min utgave. Jeg hadde litt for mye mrk sjokolade p kantene, skal vre litt rennemerker men her ble det kanskjelitt for mye.Den er nok langtfra originalen, men kjempegod p smak.



Denne m dere prve,oppskriften finner du her
http://villaperlesukker.no/2013/04/11/perfekt-sjokoladekake/

Jeg har ogs vrt inne likt facebooksiden til Villa Perlesukker, anbefaler alle bakeglade til gjre det samme. Da fr dere sprettene inn masse fantastikse flotte og gode oppskrifter og baketips. Er ikke frste gangen jeg prver hennes kaker.

Her er linken til hennes facebook
http://www.facebook.com/pages/Villa-Perlesukker/154213101286319

og her er til blogg/hjemmesiden hennes
http://villaperlesukker.no/

og hennes nettbutikk
http://cakeshop.villaperlesukker.no/

Villa Perlesukker er ogs p Instagram, og jeg flger henne selvflgelig der ogs :)

Hvit sjokoladekake

denne kaken er etter oppskriften i boken Pascal. Konditor Pascal Dupuy regnes som en av verdens beste konditorer.
Kaken min ble langt fra s fin som hannes kake er p bildet i boken. Boken inneholder masse lekre oppskrifter.

Denne som jeg har laget her har Pascal kaldt for Valentineskake.

Her er bilde av mitt resultat.



Kaken er laget av mandelbunn, s hvit sjokolade med gelatin og pisket krem, inni er den fylt med pasjonsfruktgele med bringebr. Til slutt har jeg tatt et tynt lag med melisglasur som jeg laget av stivpisket eggehvite og melis.

Kaken skal jeg n ha med meg i middagsbesk sammen med min familie. S dette fr bli deres valentineskake fra meg :)

jeg er veldig spent p hvordan den smaker nr vi skal ha den til dessert.

S n m jeg g i middagsbesk.

Ha en fortsatt strlende sndag :)

Alle Ungdomsskoler, snne lekser vil vi mdre ha mer ut av :)

Min yngste snn, som gr i 10.klasse, kom hjem og sa at han hadde ftt en litt anderledes lekse. Han skulle bake en kake, og han valgte lage sin favoritt Oreo-kake.

Jaja tenkte jeg, n skal jammen lrerne kose seg p lunsjrommet med kaker fra 30 elever.
Men nei, de skulle ikke ta kaken med p skolen.
Han hadde ftt med seg hjem et skjema fra skolen som foreldre skulle krysse av og gi karakterer etter ha smakt p kaken.

Dette var jo kjempe herlig. Sitte p stuen og ikke gjre noe, mens ungdommen min baker og serverer oss kake :-) Herlig :-)

Snne lekser kunne det vrt mer av.

Her er kaken, laget av min snn Adrian p 15 r



Jeg gir han topp karakter, for kaken var vellykket og kjempegod.

Han er ikke redd for ta et tak p kjkkenet, s middagen lager han gjerne :)

Vaffelrre med vaniljesaus - oppskrift

I gr, som mange andre kvelderlagde jeg vafler til kvelds.Disse lager jeg med Piano Vaniljesaus, kjempegodt.

Her er min oppskrift:

3 egg
3 ss sukker
5 dl Piano vaniljesaus
2 dl lett melk (evt rester av flte)
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
Hvetemel til passe tykk rre
3 ss smeltet smr

Pisk sammen egg og sukker, bland s i alt det trre.
La rren svelle ca 20 min
Rr s forsiktig inn smeltet smr
Stek vaflene og server dem gjerne varme.
Under stekingen pleier jeg legge litt aluminiumsfolie over vaflene, s holder de seglitt varm

#oppskrift

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine hndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, s vil vre Amcar turer og treff ogs prege bloggen min. nsker du kjpe en av mine vesker, s kontakt meg gjerne p mail lisbethpedersen17(alfakrll)gmail.com eller p facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits