hits

Jul

Håndsydde nisseputer

Da ble det jul på syrommet, og der blir det alltid tidlig jul. Tar tid å sy og da må jeg starte lenge før jul.

Disse putene har jeg sydd i bursdagsgave

Pynteputene er i str 50 * 50 cm

Disse har jeg sydd etter et mønster av AnnAKa design.
Men nissemor var ikke med i mønsteret,
da tok jeg nissefar mønsteret og tegnet på nissemor-klær og hår

 

#annaka  #christmaspillow #handmade by me #quilt #quilting #patchwork #patchworkbag #fabric #søm #sy #håndlaget #sew #dillapahandlaget #bergen #norway #christmas #christmasquilt #fabric #santa #inspiration #diy #interiør #interior #husoghjem #juletid #julepynt #syglede #christmasdecoration #santaclaus

Sy Julegave-poser

 

Her har jeg sydd noen julegaveposer. Har du symaskin og kan sy rett frem, så er disse veldig enkel og fort å sy. Har du noen utslitte juleduker, da kan du bruke de eller selvfølgelig kjøpe julestoffer. Her er muligheter for gjenbruk. Gaveposene kan jo også brukes hele året ved å sy de i andre stoffer, gamle duker, sengetøy.......

Mønster under bildene.

Til og fra lappene som jeg har brukt her, har jeg kjøpt hos Kirkens Bymisjon. 

Kirkens Bymisjon driver kafeer for mennesker i rus- og gatemiljøene i mange norske byer. Gjennom advent og julehøytiden, som resten av året, serverer de varme måltider til mennesker som strever med rus.
For 5 stk pakkelapper betalte jeg kr 200,- dette gir en julemiddag til 5 personer i rus- og gatemiljøet. Dette er virkelig noe jeg syntes er verdt å støtte. 

Gled en som gruer seg til jul. Pakkelappene får du kjøpt her: Kirkens Bymisjon Pakkelapper 

Og nei, dette er ikke sponset reklame, dette er faktisk noe jeg syntes er verdt å støtte. Du kan selvfølgelig bruke egne pakkelapper.Julegave-posene på bildet under sydde jeg i fjor. Applikasjonene / figurene har jeg klippet ut i stoff ved hjelp av VlisofixMønster forklaring:

Størrelsen på gaveposen klipper du etter eget ønske, etter hvor stor / liten gaven er. Jeg bruker skjærelinjal til stort sett alt jeg syr, da er det kjempeenkelt å kutte rette firkanter. 

Klipp ut etter ønsket størrelse: 2 stk utenpå hoved stoff, 2 stk innside stoff. Alle disse fire stoff delene skal være like stor.
Lomme: Klipp ut i samme som bredden på posen, høyden klippes dobbel så dyp som du ønsker for denne skal brettes når den syes sammen. Lommen kan sløyfes.
Så lager du 2 stk skråbånd / pyntebånd på ca 70 cm lang som skal brukes til å stramme posen med. Skråbånd / pyntebånd og dekorasjons merker kan du kjøpe ferdig på Stoff og Stil

 

Brett lommen rett mot rett og at bredden er like bred som stoffet til posen. Sy sammen på ene siden, la stå åpen på de to andre sidene. Ønsker du å sy på noe "bilde" så må dette gjøres før lommen syes sammen.Vreng lommen med rettsiden ut og sy en stikning oppe og nede. Legg lommen oppå forstykket til posen, ca 7 cm fra bunnen på min små pose. Sy fast langs kortsiden og bunnen på lommen.


Legg forstykkene rett mot rett, sy sammen som tegninger under viser, sy også sammen i bunnen. De 2 cm som står ikke sy, er til å tre snoren igjennom.

Innerstoffet som her er rødt, syes sammen i sidene og i bunnen. OBS la stå åpent ca 5 cm i ene langsiden som er til å vrenge posen gjennom.

Klipp til bunn ca 2,5 * 2,5 cm, dette justeres etter størrelsen på din pose. Jeg bruker skjære linjal, det gjør jobben mye lettere.


Her ser du bunnen ferdig klippet. Sy den sammen i hjørnene slik jeg har gjort på den hvite delen.

Her er åpningen min på innerstoffet. 


Ta ytterste delen på posen, la den være på vrangen, så legger du innerposen oppi rett mot rett. Sy delene fast hele veien rundt oppe. 


Trekk foret og pose fra en annen, som på bildet under. Stryk sømmen i åpningen til båndet som bildet viser.


Vreng posen gjennom åpningen i foretSy en søm rundt hele først over bånd åpningen, så en søm under bånd åpningen.Lag bånd, eller kjøp ferdig sydd. 

Tre bånd / sløyfe gjennom. Ta først det ene båndet, trekk det gjennom ved hjelp av en sikkerhetsnål, trekk det gjennom hele veien rundt. Det andre båndet gjør du det samme med, MEN dette trekker du hele veien gjennom ved å starte fra andre siden.

FERDIG


Inne på min facebook side finner du flere gratis mønstre og der ligger jeg ut for salg mine håndsydde vesker. 

Facebook siden min finner du her: VESKEKLATTEN

 

 

 
 

 

#diy #oppskrift #interiør#hobby #sy #søm #hobby #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #christmas 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann #kirkensbymisjon #håndarbeid #julegaver #julegavepose #gaver #innpakning #gjenbruk #redesign

Hjemmelaget eggelikør i julegave

 

Hjemmelaget eggelikør er utrolig godt, og veldig enkelt å lage. Jeg kommer nok til å lage denne i år også, både til oss selv og i julegaver.

Som julegave kan du også sy en vinflaske-pose å ha flasken oppi. Se bildet lenger ned på siden.


 

 

7 dl Matfløte  (eller blande 4 dl kremfløte med 3 dl H-Melk) 

400 g sukker
8  eggeplommer
1 ½ ss vaniljesukker

5 dl Vodka ( eller Konjakk) 

Denne oppskriften gir ca. 1 ½ liter eggelikør.

Kok opp fløte og sukker.
Visp eggeplommene og vaniljesukkeret til eggedosis. Tilsett litt etter litt av den varme fløten i eggeblandingen under omrøring.

Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner, må IKKE koke.
Sil blandingen før den avkjøles. Avkjøles ved å sette pannen forsiktig i vasken med kaldt vann, rør men den kjøler seg ned for å unngå snerke. 

Ha i spriten når blandingen er avkjølt.

Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står. Du bør snu litt på flasken før servering.

La eggelikøren stå kaldt ca 3-4 dager før du drikker den, så smakene får sette seg, men snu og vend litt på de innimellom.

Eggelikøren er holdbar i 4 uker i kjøleskapet. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge i ro. Snu derfor flasken på hode et par ganger før servering.

 

Vil du sy vinflaske-poser til, se mønster under bildet:

 

Mønster vinflaske-pose:

Jeg klippet 2 firkanter på hver 35 * 35 cm, 2 rundinger på hver 10,5 cm i diameter.
2 deler av hver, da det ene settet er ytterstoffet og det andre settet er foret.

Dette sys sammen på slik jeg sydde sammen en kurv jeg la ut her tidligere.
Du finner det her: SY VINFLASKE-POSEN SAMMEN

 

Sy nisseluetrekk til stolene, mønster finner du her: Nisseluetrekk

På min facebook side legger jeg ut diverse gratis mønstre og så legger jeg ut mine håndsydde vesker for salg.

Du finner facebook siden min her: VESKEKLATTEN

Instagram: Lisbeth_pede


 

 

 

 

#oppskrift #diy #eggelikør #likør #jul #christmas #eggliqueur #quilt #sy #hobby #diy #oppskrift #interiør #sy #søm #quilting   
#patchwork #sew #håndlaget 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

Sy Nisseluetrekk til stolene - mønster

 

Her får du et enkelt mønster av meg til å sy disse Nisseluetrekkene til stol. Disse Nisseluetrekkene blogget jeg i fjor jul, men legger det nå ut igjen i år også. Reprisen på dette innlegget skyldes mange hyggelige forespørsler på om jeg kan sy disse på bestilling, men jeg har dessverre ikke tid til å ta i mot flere bestillinger på noe før jul.

Så har du symaskin, er disse veldig enkel å sy selv. Kun enkle rettsømmer.

Mønster følger under bildet

   

Se bildet under som tilhører forklaringen

1. Ta mål av stolryggens bredde og høyde + legg til 0,5 cm sømrom per side, husk også å legge til sidestykke på stolen. 
Legg til lengden du vil ha på luen nedover stolryggen.
Klipp ut 2 stk like store deler, en foran og en bak. Sy den sammen kun på langsidene.

2 - 3. Klipp ut spissen på luen i ønsket størrelse. Regn deg ut på midten så den ikke blir skeiv. Sy sammen de to spisse sidene også.

4. Klipp vekk overflødig stoff i spissen. Dette blir penere når luen vrenges over på rettsiden.

5. Mål opp vatten i ønsket lengde og bredde. OBS denne skal brettes for å få en tykkere look, så mål dobbel bredde. Jeg hadde 13 cm. Brett den til ca 6,5 cm * luens lengde rundt nede. Sy sammen vatten ytterst langs kanten. (ikke på huen ennå) Ta så den ferdigsydde vatten, snu sømmen slik at den kommer på baksiden/undersiden, stryk. Sy den så fast langs luekanten nede, legg vatten litt nedforbi kanten så luen ikke kommer fram. Sy også fast den andre kanten på vatten også.

6. Klipp ut slimser av vatten til å lage dusk. Knyt sammen med et sterkt bomullsgarn. Ta så ene enden på bomullsgarnet inn i spissen fra luens rettside, ta så den andre enden av bomullsgarnet inn rett ved siden av den første. Knyt så sammen disse trådene på vrangsiden til en knute.

7. Brett hetten på luen beint over der skråklippen begynner, stryk godt med strykejern, dette lager en sylinje. Sy sammen så langt ut på kanten som du kan. Denne sømmen skal ligge ned på stolryggen slik at den ikke er synlig. Men sømmen lager en finere overgang på stolryggen.

 

 Julestoffet på bildet under, hadde også vært flott til disse stolene. Du finner de her Stoff og Stil

og her Stoff og Stil

 

 

Om du ønsker kan du like siden min på facebook; VESKEKLATTEN 

Instagram: Lisbeth_pede 

  

#diy #oppskrift #interiør #hobby #sy #søm #hobby #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #christmas 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

Sy Nisseluetrekk til stolene - mønster


Her får du et enkelt mønster av meg til å sy disse Nisseluetrekkene til stol. Disse Nisseluetrekkene blogget jeg i fjor jul, men legger det nå ut igjen i år også. Reprisen på dette innlegget skyldes mange hyggelige forespørsler på om jeg kan sy disse på bestilling, men jeg har dessverre ikke tid til å ta i mot flere bestillinger på noe før jul.

Så har du symaskin, er disse veldig enkel å sy selv. Kun enkle rettsømmer.

Mønster følger under bildet 

Se bildet under som tilhører forklaringen

1. Ta mål av stolryggens bredde og høyde + legg til 0,5 cm sømrom per side, husk også å legge til sidestykke på stolen. 
Legg til lengden du vil ha på luen nedover stolryggen.
Klipp ut 2 stk like store deler, en foran og en bak. Sy den sammen kun på langsidene.

2 - 3. Klipp ut spissen på luen i ønsket størrelse. Regn deg ut på midten så den ikke blir skeiv. Sy sammen de to spisse sidene også.

4. Klipp vekk overflødig stoff i spissen. Dette blir penere når luen vrenges over på rettsiden.

5. Mål opp vatten i ønsket lengde og bredde. OBS denne skal brettes for å få en tykkere look, så mål dobbel bredde. Jeg hadde 13 cm. Brett den til ca 6,5 cm * luens lengde rundt nede. Sy sammen vatten ytterst langs kanten. (ikke på huen ennå) Ta så den ferdigsydde vatten, snu sømmen slik at den kommer på baksiden/undersiden, stryk. Sy den så fast langs luekanten nede, legg vatten litt nedforbi kanten så luen ikke kommer fram. Sy også fast den andre kanten på vatten også.

6. Klipp ut slimser av vatten til å lage dusk. Knyt sammen med et sterkt bomullsgarn. Ta så ene enden på bomullsgarnet inn i spissen fra luens rettside, ta så den andre enden av bomullsgarnet inn rett ved siden av den første. Knyt så sammen disse trådene på vrangsiden til en knute.

7. Brett hetten på luen beint over der skråklippen begynner, stryk godt med strykejern, dette lager en sylinje. Sy sammen så langt ut på kanten som du kan. Denne sømmen skal ligge ned på stolryggen slik at den ikke er synlig. Men sømmen lager en finere overgang på stolryggen.

 

 

Julestoffet på bildet under, hadde også vært flott til disse stolene.
Stoff og Stil Julestoff vare nr 852087 Du kan også bruke dette stoffet på bildet under, som er litt tykkere med linlook: Stoff og Stil Linlook nr 515617

 
Flere mønstre finner du her: JUL og her: MØNSTER

Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten

Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede

 
 

#diy #oppskrift #interiør #hobby #sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #Christmas #fabric #Christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk#glitter  #fabric#julepynt#ornaments #ornament #sy #løper# tablerunner  #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

 

Bordbrikke med snømann


Ja da ble det en bordbrikke med snømann :) Eller en mindre bord duk.

Her har jeg kuttet opp strimler og sydd sammen i ønsket størrelse, så et lag med vatt, og på baksiden er det et lag med fòr. Snømannen har jeg tegnet, så klippet ut del for del i stoffer. For å lage snømannen, så har jeg brukt vlisofix, fremgangsmåten er den samme som ser du her: Vlisofix

Sømmen rundt snømannen har jeg sydd dekor søm tett inntil klippekantene. Se nederste bilde


Denne duken måler 44,5 cm * 30,5 cm

 

Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten

Jeg er også på Instagram: Lisbeth_pede
 

#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #Christmas #fabric #Christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk#glitter  #fabric#julepynt#ornaments #ornament #sy #løper# tablerunner #duk  #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann

 

 

 

Julekule uten søm - Mønster (video)

 

Denne julekulen kan lages av både små og store. Er kjempeenkelt og krever ingen symaskin. Du trenger stoff / restestoff, knappenåler og isoporball. Isoporballen kjøpte jeg på Panduro hobby.

Så da er det bare å pynte juletreet eller vinuet :-)

Mønster og arbeidsbeskrivelse fant jeg på Google.

En enkel forklaring med video på You Tube: Fabric balls

 Alt jeg syr og lager blir også lagt ut på min Instagram: Lisbeth_pede
og på facebook: Veskeklatten

Liker du å lage julepynt?
Det er jo så masse flott å lage enten en klipper og limer, syr, hekler......bare fantasien som setter grenser

 

#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #håndlaget #vinskjuler #vinflaskepose #vinpose #vin #winebag #deer #hjort #jul #Christmas  #engler #wine #angles #fabric #Christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa  #glassbrikker #interiør #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments #ornament

Sy juletreduk


Gøy å sy når det kan gjøres så enkelt som dette.
Var på tide å bytte ut min gamle juletre-duk, tror jeg har hatt den siden ungdomstiden.

Duken jeg nå har sydd, gjorde jeg det så enkelt:

  • Kjøpte 2,5 m julestoff, stoffet bør ha en bredde på min 140 cm.
  • Fant frem en gammel juletreduk i ønsket størrelse, la denne duken oppå det nye julestoffet og klippet rundt
  • Så sydde jeg på et kantbånd. Ferdig

Duken på bildet under viser at jeg ikke har tatt frem strykejernet etter å ha sydd. Jaja duken skal jo brettes sammen og pakkes vekk igjen litt til. 

Stoffet jeg har brukt på denne duken kjøpte jeg på Stoff og Stil: Juletreduk

Kanskje litt tidlig med julepynt nå. Men skal jeg rekke å sy til jul, så må jeg begynne nå.

Er du begynt på juleforberedelser?

Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Og Instagram: Lisbeth_pede

 

Her finner du mer jule-ting: Glassbrikker

og Vinflaskeposer

 

 

 

#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #håndlaget #vinskjuler #vinflaskepose #vinpose #vin#winebag #deer #hjort #jul#Christmas  #engler#wine#angles #fabric#Christmasquilt#thanksgiving#inspirasjon#diy#hohoho#santa  #glassbrikker#interiør#interior #juletre #duk #juletreduk

Glassbrikker til julebesøket

 

Her har jeg sydd noen glassbrikker i julestoffer. Stoffene går i fargene gråbrunt og gul-gull, mål ca 10 * 10,5 cm.
De er sydd med ett julestoff øverst, så ett lag med vatt, så fòr underst. Vaskes på finvask 40 grader med lav sentrifugering, etter vask stryk lett over de på begge sidene.

Selges 6 stk kr 180,- Ønsker du å kjøpe kan du sende meg en mail eller gå inn på Veskeklatten

Liker du å sy selv? Lenger nede på innlegget har jeg beskrevet hvordan jeg har sydd disse glassbrikkene.

  

 Sy de selv?

På bildet under ser du hvordan stoffet er før jeg begynte å skjære i det. Jeg kuttet først ut ruter på ca 10 * 10,5 cm, som passet inn til de ferdig trykte mønsterrutene på stoffet. Er masse flotte julestoffer som en kan bruke, trenger ikke være ferdigtrykte ruter som jeg har kjøpt her.

Her er ferdige ruter som blir opp siden av glassbrikkene.

Som du ser på bildet under, så må du kutte ett lag med vatt og ett lag med fòr underst. 
Legg disse tre lagene oppå en annen, quilt (sy) gjennom alle lagene.
Når de henger sammen, kutt et kantbånd på lengde * 3 cm.
Hvordan sy kantbåndet på finner du på denne oppskriften: Mappe til makeup børster

Har også sydd vinflaskeposer i julestoffer. Disse har jeg ikke så mange igjen av, supert til julegaver.

Flere av disse finner du her inne på bloggen min her: Vinflaskeposer

Ønsker du å kjøpe kan du sende meg en mail eller gå inn på: Veskeklatten


Om du ønsker kan du like siden min på facebook: Veskeklatten

Instagram: Lisbeth_pede

 

#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #håndlaget #vinskjuler #vinflaskepose #vinpose #vin#winebag #deer #hjort #jul#Christmas  #engler#wine#angles #fabric #Christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa  #glassbrikker #interiør #interior

Vinflaskeposer i julegaver

 

Etter at jeg la ut innlegget Sy Vinflaskeposer, så fikk jeg mange som ville bestille disse ferdig sydd, og ha de i julegaver.

Så nå har jeg sydd opp noen flere.
Vinflaskeposene: ytterstoffet har jeg sydd på vatt, så er det ett lag med fòr på innsiden.

Ønsker du å kjøpe vinposer av meg, så send meg en melding her på bloggen eller på facebook: Veskeklatten

Vinflaskeposene koster kr 200,- per stk, MEN ved kjøp av 3 stk eller flere kr 160,- per stk
Porto kommer i tillegg etter posten sine satser. Bor du i Bergen kan de hentes hos meg.

Her følger noen bilder av de jeg har sydd:

Stoff med engler og noter, og bånd med tekst God Jul. Sydd 3 stk av denne

 


Alt blir lagt ut for salg på Veskeklatten
Om du ønsker, kan du like siden min på facebook: Veskeklatten
Instagram: Lisbeth_pede

 
 

#sy #søm #hobby #veske #mote #fashion #quilt #quilting #patchwork #bag #sew #håndlaget #hobby
#vinskjuler #vinflaskepose #vinpose #vin #winebag #deer #hjort  #jul #christmas #engler #wine #angles

 

Hjemmelaget Eggelikør


Da har jeg laget julens eggelikør i heimen. Så enkelt og så godt.
Noe til oss selv, og noe i gave.  

7 dl Matfløte (eller blande 4 dl kremfløte med 3 dl H-Melk) 

400 g sukker
8  eggeplommer
1 ½ ss vaniljesukker

5 dl Vodka ( eller Konjakk) 

Denne oppskriften gir ca. 1 ½ liter eggelikør.

Kok opp fløte og sukker.
Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt av den varme fløten i eggeblandingen under omrøring.

Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner, må ikke koke.
Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er avkjølt.

Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står. Du bør riste flasken før servering.

Eggelikøren er holdbar minst en måned i kjøleskapet. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge i ro. Snu derfor flasken på hode et par ganger før servering.

 

Om du ønsker så kan du like siden min på facebook: VESKEKLATTEN

Instagram: lisbeth_pede

 

Liker du å sy ? Under her finner du mønster på nisseluetrekk til stoler:

 

NISSELUETREKK GLASSBRIKKER TIL JULEBESØKET

 SY VINFLASKE POSER

  

 

 

#oppskrift #diy #eggelikør #likør #jul #christmas #eggliqueur #quilt #sy #hobby 

 

Berlinerkranser


Dette er min favorittsort som jeg baker hvert år. De fikk en artig form, men er kjempegod uansett.3 kokte eggeplommer
3 rå eggeplommer
185 g sukker
450 g hvetemel
375 g melange (må ikke smeltes)
1 ts vaniljesukker
Eggehvite til pensling
Perlesukker

175 grader i ca 10-12 min.

Kok eggene i 8 minutter. Gni ut de kokte eggeplommene, bland inn de rå. Visp egg og sukker godt sammen.
Tilsett hvetemel, vaniljesukker og mykt smør vekselsvis. OBS smøret må ikke smeltes.
Avkjøl deigen.
Trill tunne pølser og form som kranser.
Legg de på en langpanne kledd med bakepapir.
Pensles med eggehvite, dryss på perlesukker.
Avkjøles på rist.

 
Om du vil følge med på facebook kan du gå inn her på VESKEKLATTEN

Jeg er også på instagram: lisbeth_pede

 

#jul #oppskrift #bake #berlinerkranser #kake #julekake

 

Julefavoritter


Her er noen av mine julefavoritter. Disse var blant de første innleggene jeg hadde på min blogg i oppstarten november 2011.

 

 

 

Disse brownie nisseluene finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1356439705_brownie_nisseluer.html

 

 

 Hvit sjokoladekonfekt. Denne finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354821609_hjemmelaget_iskonfekt.html

 

 

Herlig hjemmelaget gele-konfekt. Oppskrift her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354792158_hjemmelaget_gelkonfek.html

 

Oreokonfekt var bare kjempegodt, anbefales. Oppskriften her http://lisbethpedersen.blogg.no/1355064775_oreo_konfekt_kjempego.html 

Nam Nam Føtetrøffel med Cognac, oppskrift her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1354874537_mer_sjokoladekonfekt_.html 

Mandelmakronene finner du her: http://lisbethpedersen.blogg.no/1355065361_mandelmakroner.html
Om du ønsker så kan du følge meg på facebook: VESKEKLATTEN

Instagram: lisbeth_pede

 

#jul #konfekt #sjokolade #gele #oppskrift #diy

 

Bergensk Julevørterbrød


Hvert år kjøper jeg julevørterbrød. Men i år ville jeg pøve å bake de selv.

I denne oppskriften har jeg brukt stjerneanis istede for vørterøl. Kjempegodt.

 


Bergensk julevørterbrød

2 store brød

5 dl vann
75 gr gjær
175 gr mørk sirup
80 gr sukker
500 gr siktet rugmel
500 gr hvetemel
1 ts salt
1 ts malt nellik
2 1/2 ts malt stjerneanis
300 gr rosiner

 

Varm vannet fingervarmt. Rør ut gjæren. Bland i sirup, sukker, rugmelet, halvparten av hvetemelet, krydder og salt. Elt alt godt sammen til en jevn deig.

Dekk bollen med plast og klede og la deigen heve 30-40 min.

Elt rosiner og mer av melet i. Deigen skal være ganske fast, men det er ikke sikkert du trenger alt melet. Eltes godt. Jo bedre deigen blir eltet, jo bedre blir brødet.

Ta deigen på bordet, del den i to og trill til lange brød. Legg dem på plate dekket med bakepapir, eller legg dem i en smurt brødform med bakepapir i bunnen. Etterheves i ca 1 time under plast og klede.

Pensle med en gang med sammenvispet egg og vann.
Stek julevørterbrødene ved 200 C i 40-45 minutter.

Vørterbrød blir fort brune. Så når ca halve tiden er gått, demp overvarmen ved og enten sette en stekeplate på øverste rille, eller legg bakepapir over brødene,
og skru gjerne ovnsvarmen ned til 180 C.
Brødene må bli skikkelig gjennomstekte uten å bli brent.
Deigen til vørterbrød er en litt klissete deig, og kan derfor være vanskelig å få ut av formen om du bare legger brøddeigen rett nedi.
Her har jeg først smurt formen med melange, så har jeg drysset/dunket litt hvetemel over. Da datt brødet ut med en gang jeg snudde formen opp-ned.

 

For å få en jevn fordeling på rosinene, så kjevler jeg det på deigen.
Om du vil følge med på facebook kan du gå inn her på VESKEKLATTEN
Jeg er også på instagram: lisbeth_pede

 

#jul #julevørterbrød #vørterbrød #julebrød #oppskrift

 

Syr votter til Jul i Blåfjell

 

Da skal jeg i gang med å sy votter til Bergen Musikkteater 
Fikk alle fleece stoffene hjem til meg i går. Siden jeg liker å sy, så er det bare kjekt å kunne hjelpe teateret.

Her er fleece stoffene jeg skal bruke

 
Jeg skal sy totalt 18 par votter.

Vottene jeg syr ser du på bildet under.

Men Bergen Musikkteater skal ikke ha fòr i vottene og heller ikke pyntebånd, blir da en enklere utgave.Søndag 29.september så skal jeg være med teateret på øving for å ta bilder. Kommer til å legge ut bildene på bloggen.

Bor du i Bergen, eller andre steder, og vil komme å se Bergen Musikkteater sin oppsetning av Jul i Blåfjell?

så kan du lese mer her: https://www.facebook.com/events/484878498260009/

 

Da får jeg sette i gang å sy votter :)

  

Julestrømpe

Julestrømpe "Trollskog"

Har nå sydd meg en julestrømpe. Jeg ville ha strømpen litt større enn den på mønsteret, så

derfor ble den litt anderledes.

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede