Gjærbakst

Foccaciabrød til grillmat og kvelds og litt Marshmallows

 

Her hjemme er vi veldig glad i hjemmelaget foccaciabrød :)
Så en av tilbehørene til grilmaten vår i dag var foccaciabrød. Jeg har laget det noen ganger nå, men første gang jeg lagde foccacia ble den helt fiasko. Inntil jeg fikk en ny oppskrift.
Denne oppskrifte var enkel og kjempegod, er vel egentlig ganske så lik alle de andre oppskriftene.

Deigen:
1 kg hvetemel
1 pakke gjær, jeg bruker tørrgjær
Salt
9 dl vann
2 ss olivenolje
3 ss sukker

Oljeblandingen med krydder:
1 1/2 dl olivenolje
1 1/2 ts timian
1 1/2 ts oregano
1 1/2 ts basilikum
1 1/2 ts hvitløkspulver (kan også bruke fedd)

Grovt kvernsalt



Bland sammen gjær, vann, salt, olivenolje og sukker. Rør så inn litt og litt av hvetemelet til alt er godt blandet.
Deigen er nå klissete og det er helt riktig, slik skal den være.

Sett til heving i ca 1 time. Jeg bruker folie innsmurt med litt olje (for at deigen ikke skal henge seg fast i folien) så legger jeg oppå et kjøkkenhåndkle.

 


Hell så røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
Så skal den etterheves i 30 min. Den kan etterheves under plast innsmurt med olje. Men jeg bruker en langpanne som jeg snur opp-ned og legger den over som et lokk. Lanpannen som jeg bruker som lokk har jeg forhåndsvarmet inni ovnen på svak varme noen minutter.
Så setter jeg hele greien til heving inni ovnen som har hatt en liten lunk, men ovnen må jo ikke stå på.

Når denne står på heving, så lag til oljeblandingen.
Mål opp olivenoljen og rør inn timian, oregano, basilikum, hvitløk. La dette stå til deigen er ferdig å heve.




Ta frem deigen som er ferdig etterhevet. Ta litt olje på fingen og trykk noen groper lett rundt på deigen.
Oljeblandingen tømmes forsiktig rundt på hele deigen i en tynn stråle. Strø til slutt over litt grovsalt.

Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i 30-40 min. OBS stekes på nest nederste rille.



Dra foccaciaen etter bakepapiret og over på rist, må avkjøles på rist.

Denne hadde vi som tilbehør til grillmaten :)

 



 

Når vi kom til kvelden, ja da var vi klar for mer fuccaciabrød.
Da skjærte jeg den opp i tynne skiver, tok på litt kyllingsalat, kyllingpålegg/skinke, hvitost, agurk og litt gullerot (tomat er også godt, men det hadde jeg ikke)
Brukte det jeg hadde i hus :)




Og etter grillmaten må vi jo bare ha en grillet sukkerbombe Marshmallows

 

 

Og her ligger Kaysa og nøyer seg med å spise gress til dessert






#oppskrift



 

Laget kvelds: Herlige horn med melkesjokolade, kanel og sukker. Egen oppskrift

Blandingen av sjokolade, kanel og sukker er kjempegodt. Disse hornene er familiens favoritt innen gjærbakst.
Dette er noe jeg selv fant på for lenge siden og har siden den gang blitt en fast gjærbakst hos oss.

Oppskrift under bilde



Ca 25 Sjokoladehorn

900 gr. hvetemel
120 gr. Smør
50 gr. Gjær
5 dl Melk
150 gr. Sukker
1 egg

1 egg til pensling

Fyll:
150-200 gr. Melkesjokolade
Sukker
Kanel
Melange romtemperert

Smelt smøret og varm melken til litt under "fingervarm". Ha melken og det smeltede smøret i bakebollen, tilsett egget og alt det tørre. Ikke ta alt melet oppi på en gang, juster etter hvert til passe deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40-50 min.

Del deigen opp i 3 emner og kjevle ut til runde leiver. Smør på litt melange, strø så litt sukker og kanel på. Ta så melkesjokoladen og kutt den opp i små biter og strø dette utover.
Del den så opp i 8 deler, lettest med pizza-kutter. Se bilde under
Rull sammen.

Etterhev under klede i ca 20 min. Pensle med et sammenvispet egg rett før steking.

Stekes ved 220°C i ca. 10 min til bollene er gjennomstekte og har fin, gyllen farge.

 

#oppskrift


 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits