Blogg

Historien om den Verdens kjente katten Kjell

Her får du livs historien til katten Kjell som ble verdenskjent. Når Kjell ble kidnappet og så etterlyst fikk den store oppslag i media.

Da vi var på Dagali Hotel, kom kattens matfar og sa at jeg kunne få hele kattens historie og legge den ut her på bloggen. Kjell sin matmor og matfar er eiere av Dagali Hotel, så der bor katten, på hotellet, heldiggrisen Kjell, for på det hotellet får du verdens beste skikkelige hjemmelagde mat. 

De har hatt folk som har kjørt helt fra Oslo og andre steder bare for å ta bilder av katten, for å så kjøre tilbake til Oslo.

Kjell er utrolige 18 år gammel :-)

nederst på innlegget finner du linken til de forskjellige nettsidene som har skrevet om Kjell

Her er historien om Kjell, skrevet at kattens matmor Kirsten Halland 

 

Kjell

Ikke bare en katt

 

En dag i juli. Året er 1998.

Oppi en pappeske ligger 4 små kattunger og klynger. Redde! Kattemor Mulder, i Hol har fått kattunger og disse skal avlives.

Det har seg slik at en av de ansatte hos oss ønsker å få seg en katt, og kanskje skal hennes mor også ha en katt.

Vår datter Randi, blir sendt av sted for å hente to kattunger. Hvem skal hun velge ut? Alle er jo like søte. Skal hun velge hun hvem som skal få den tragiske skjebnen, - ikke få lov å fortsette livet? Dette er for vanskelig. Derfor kommer de hjem til oss, alle fire, to svarte og hvite gutter, nesten identisk like og to trefargede jenter.

Vår medarbeider velger ut sin, en av de trefargede jentene og det blir bare med den. Min søster Eva med familie, tar til seg en av de svarte og hvite. Han får navnet Kjell. Den andre gutten er også heldig og får et nytt hjem. Det siste veske nøstet blir værende hos oss og får seinere navnet Pricilla, eller Pisa som vi bruker til daglig.

Tiden går, Året er 2005.

Eva og ektefellen beslutter at de skal flytte til Vestfold. Yngste datter skal fortsatt bo i huset i Dagali og ha omsorg for Kjell.

Men samme høst reiser hun til Finnmark for å gå på skole. Kjell skal omplasseres for en periode og blir flyttet til Uvdal. Kjell fant seg nok ikke til rette med dette og forsvant fra sitt nye hjem ganske fort.

Hvor er han?

Over 3 år går!

Det er november 2008 og bitende kaldt. Ungene på en gård ca 2 ? 3 km unna der Kjell var plassert, får øye på en katt som sitter under stabburet og fryser.

Den blir redd, men maten de frister med på trappa får han snart til å komme bort. Han får komme inn hos disse snille folkene, som egentlig ikke hadde noe ønske om å ha katt.

Pus pleide ikke å gå med halsbånd, men det ble fortalt at før han forsvant fra sin nye pleiemor i Uvdal, hadde han et rødt halsbånd på.

Når han kom til sine nye hjelpere, etter 3 ½ år på loffen, så hadde han et grønt halsbånd på. Hvor og med hvem han har vært, vites ikke.

Kjell er langhåret og har en pels som lett blir flokete. Hans nye hjelpere forteller at kroppen hans var full av store vonde floker og halsbåndet var helt innfiltret i pelsen. Han ble tatt med til veterinær, der ble han bedøvet og frigjort for disse plagene. Kjell får så lov å være hos familien.

Det går mot vår, det er snart april.

De prøver å spore opp hans eier ved å legge opplysninger inn på en dyreside på nettet. De har også hørt om noen i bygden som har mistet en katt og ringer dit.

Skjebne ville det slik at de treffer den som skulle ha passet Kjell og får således navnet på den riktige eieren. Det ble et lykkelig møte mellom Siri og Kjell. Endelig har de funnet hverandre igjen og Kjell får flytte med til Hønefoss, hvor Siri er nå.

Men historien om katten Kjell slutter ikke der.

 


 

Sommeren 2009.

Siri skal jobbe hos oss på Dagali Hotel i sommersesongen. Hun driver også med hundekjøring og har trekkhunder. Med på flyttelasset følger et par hunder og noen ganske små nyfødte valper hun må passe på. Og Kjell, han liker ikke hunder!

For å tilpasse seg sitt nye bosted så må Kjell holdes inne en periode, men på ett eller annet vis så har han kommet seg ut og bort. Kjell er på loffen igjen.

Kanskje ikke så langt vekk denne gang, han er til tider observert hos naboen. Men han vil ikke tilbake til disse firbeinte.

Sommeren går, og september og høsten kommer.

Siri er ferdig med jobben og skal flytte tilbake. Kjell er borte og Siri reiser.

Det går mot vinter. Det er november og det blir hustrete og kaldt.

Plutselig en morgen får vi øye på en svart katt oppe i bakken bak huset.

Det må være Kjell!

Igjen må matfristelsene frem. Jeg tar med en skål og går mot han. Kjell er usikker og trekker seg litt inn i buskene, men du verden så matskålen fristet. Vi blir fort venner. Neste trekk blir å sette maten nærmere huset.

Kontakten er knyttet og Kjell tør å komme inn. Det rare er, han går direkte til døra inn til vår private stue og ber om å få komme inn. Han har vært der før, når han var noen måneder gammel. Da var det et lite opphold mens eieren var borte.

Vi tar bilder hvor Kjell og Pisa ligger og koser seg sammen på gulvet, dette må ligge i hans minne.

Vel inne i stuen hopper han rett opp i sofaen og legger seg. Kjell har valgt seg et nytt hjem. Dette er noe han bestemmer selv, vi tvinger han ikke, men lar han få bli en av oss.

Kjell er en forunderlig katt, snill og folkekjær, og vil helst være der vi er. Han har et blikk så direkte, med mange forskjellige og til tider rare utrykk. De gule øynene hans ser rett inn i dine, lenge, uten å vike, han prater.

Kjell er ikke ute om natten, går ingen steder, bare bort til låven som ligger et steinkast unna. Mest sitter han utenfor døren og venter på å komme inn igjen. Ut og inn. Men det er bare når været er bra, regner det så snur han i døren og går tilbake. For og ikke snakke om vinter og snø, huttetu! Dette har han prøvd nok av. Aller helst vil han ligge på kontorpulten, tett inntil datamaskinen med halen over tastaturet. Da har han kontakt. Kjenne hånden til Ole ruske litt i hale-hårene. Der er han trygg! Kanskje bli klødd litt på magen i ny og ne. Her er nesten bestandig folk og går de vekk, så vet han at de alltid kommer tilbake.

Slik går dagene, ukene og årene. Vi knyttes sterkt sammen, blir en familie både folk og dyr. Kjell går ingen steder, han er alltid her.

Vi er kommet frem til våren 2014. Det er fredag og slutten på juni.

Ole og Randi kommer tilbake denne dagen etter et besøk hos familien i Amerika. De har vært borte i 10 dager. Kjell er tydelig glad for at mat-far er tilbake. Ringen er igjen sluttet.

Så kom lørdag 17.juni, en dato vi kommer til å huske.

Kjell ønsker å gå ut om morgenen. Jeg slepper han ut ca kl 07:30. Han setter seg utenfor å trappen og ser seg omkring som han pleier.

Vi venter inn en busslast med gjester fra Korea denne ettermiddagen. Alle er opptatt med sine gjøremål. Vi tenker ikke så nøye over Kjell før vi har ettermiddagskaffe og Kjell ikke er til stede.

Hvor er han? Har han vært inne i dag? Nei, ingen har hatt kontakt med ham. Ligger han og sover på en av de plassene han pleier å ligge? Nei!

Bussen er kommet. Kanskje han er i låven og ikke tør å komme frem. Bussgjestene er rundt og fotograferer og snakker et rart språk. Vi er ute og roper på Kjell, både utenfor og inne i låven. Han har blitt litt tunghørt sist vinter, men han pleier da og komme på tilkalling. Vi roper hele kvelden, men ingen katt kommer. Dette er merkelig og ikke helt uvanlig. Kjell er heller ikke tilstede neste morgenen. Det leites igjen i låven, under låven og i garasjen, her er mye han kan gjemme seg bort i. Vi roper navnet hans. Kan han ha vært syk uten at vi har greid å registrere det? Har han gjem seg bort? Kan han være tatt av rev? Vi leiter i skogen rundt huset om det kan finnes spor, uten resultat.

Vi leiter slik i to dager.

Tredje dag begynner Ole å ringe til de gjestene som var her natten mellom fredag og lørdag. Bare for å høre om de har sett Kjell lørdag morgenen.

Først bare negative svar, men så får vi et svar som snur opp ned på det meste.

To av våre gjester som bodde slik til at de så rett ut på parkeringsplassen foran huset forteller: Det kom kjørende en bil opp foran hotellet, bilen gjør en u-sving og ut kommer en mann og en dame. Damen roper på katten, men den kommer ikke. Så går mannen bort og løfter opp katten, bærer den på strake armer og lemper den inn i baksetet på bilen. Katten prøver å komme ut, men blir tvungen tilbake. Så setter de seg inn og kjører av sted.

Dette var ca kl 08:00 om morgenen før gjestene gikk for å spise frokost. De reagerte ikke spesielt på episoden. Derfor fortalte de det ikke til oss da. De trodde det var en katt fra nabolaget som var ute på tur og som ble hentet inn av eiere. Av den grunn ble ikke bilmerke eller bilnummer registrert. Det de reagerte litt på, var måten katten ble båret på. Et dyr man er glad i, holder man vanligvis inntil seg. De to gjestene som så hendelsen er voksne og seriøse mennesker. Vi tror fult og fast på deres utsagn.

Hva gjør vi? En fortvilet situasjon! Kjell som vi er så glade i! Hvilken retning kan bilen ha kjørt? Her er flere muligheter.

Kjell liker ikke bil. Han blir stresset, kan bli bilsyk, tisse og få magesjau. I dette tilfellet blir han sikkert kjempestresset. Fremmede mennesker, bil, redd, hva skjer og hvor er min familie?

Mine venner! Hjelp??

Hva kan vi gjøre for å finne han igjen? Hvem stjeler en katt? Hva er meningen bak dette? Vi finner ingen svar på det.

Fra denne dag startet en leiteprosess som tar all den tid vi har mulighet til å bruke.

Vi prøver riksmedia, lokalavis, sosiale medium, synske og dyretolker.

Saken slåes stor opp. VG nett og VG papirutgave, facebook, og folk ringer og gir tips om hva vi kan gjøre. Vi får mange svar og familien leiter i områder vi mener det er sannsynlighet for at han kan være lempet ut av bilen. Både på anvisninger etter dyretolker og etter eget hode. Vi henger opp plakater, deler ut til gjester som bor på hotellet. Ingenting gir resultat. Vi er fortvilet. Noen (få) mener dette bare er en bløff.

Hva slags tanker sirkulerer i hode til katten ved en slik hendelse? Blir de like fortvilet som vi villa ha blitt i en lignende situasjon?

En dyretolk som «pratet» med Kjell fortalte: katten: jeg vil hjem, til familien, til jobben min.

Alle dyr, fugler, og ikke minst katter, er så mye klokere enn mange tror. Det er mange historier om katter som har flyttet til nye bosteder, men som forsvinner og etter lang tid kommer tilbake til der de bodde før.

Har de innebygd rader? Trekkfuglene som flyr enorme distanser og kommer tilbake til samme steder de har vært før.

Vår kjære katt Kjell er borte. Forbindelsen med dyretolker fører oss blant annet til vestlandsfjordene. Innover fjorden, mørkt, varmt, snø på fjellet. Vi velger og kjøre til Hol Aurland. Lærdal, Årdal, Øvre Årdal. Plakater om Kjell blir slått opp.

Turen tilbake er uten Kjell. Noen dager seinere ringer en dame fra Åmot. Hun skulle hjem til Sogn og så en plakat om Kjell, som var slått opp på Lærdal. De siste dagene hadde hun hatt en slik katt gående i hagen, hjemme på Åmot. Katten var lik den på plakaten. Da gikk turen til Åmot. Vi leita og snakket med mange, jo da, de hadde sett en slik katt. Til slutt fant vi den. Men dessverre, vi reiste tomhendt hjem.

Slik har ukene og månedene gått. Vi utlover stor dusør til den som kan bidra til at Kjell kommer hjem i live.

12.september, seint om kvelden kommer det inn en melding på mobilen. En katt lik Kjell er sett i billyset ca en mils vei nord for oss, Nedenfor (storsvingen). Dagen etter sjekker vi ut hyttene og skogområdene blir gjennomsøkt, uten resultat. Det pussige er at samme dag, har det kommet email fra en av dyretolkene, om at katten er på vei hjem og er ca en mil unna. Han har vondt i høyre skulder, sitat: - det går bedre nå, bare gi meg litt mer tid - - sitat slutt.

Vi har jort mange søk, leiting i hytteområdene, også på sporsnø. Telefoner med tips er sjekket ut. Mange til forveksling veldig lik Kjell, men det er ikke ham.

Høsten har vært mild og fin, men vinteren kommer krypende, litt snøfall som blir borte igjen. Mer snø og kaldere, ned til -10 grader en natt. Kan vi håpe lengre. Ja, vi kan ikke gi opp, men nå må vi bare vente og håpe at Kjell klarer å finne veien hjem igjen selv.

7.november. godt og vel 4 måneder, i alt 132 dager, ved 12 tiden på formiddagen.

Randi får en telefon fra en venninne. Hun kom kjørende og så en katt som lignet, ca 1 km fra oss, men hadde ikke anledning til å stoppe og undersøke. Da det har gått en lignende katt i området, kom de frem til at det måtte være denne.

Kl er ca 16:30. da kommer naboen vår kjørende på samme vei og er ca 250 meter fra huset vårt. Det sitter en katt i veikanten og spiser på en mus. Han syntes det ligner svært på den vi savner, han kjenner den godt fra før. Han stopper og går ut, kaller på katten ved navn. Den svarer og kommer! Han ringer oss, venter, og etter 5 minutter er vi der. Det er jo Kjell! For en glede, ikke bare for oss men for katten også. Han ble båret hjem de siste 250 meterne. Desperat sulten. Han er nesten bare skinn og bein med masse pjuskete, flokete og skitten pels. Kroppsvekten er omtrent halvert.

Men så lykkelig, vi er alle lykkelige. Han kommer inn, blir satt ned på gulvet, ser rundt seg i alle retninger og mjauer høyt og skjærende som om han ville si: jeg er jo hjemme.Hvor han har vært, hvor han har ått, hvor langt, hva han har opplevd, ja det er det nok bare han som vet. Men ringen er igjen sluttet. Kjell har hatt et bestemt mål, - finne veien hjem. Han har brukt sine siste krefter og han greide det, før det var for seint. Hans dårlige hørsel kan ha vært en medvirkende årsak til hans magre kropp. Han har rett og slett ikke hørt musene.

Nå kan han ligge i den gode sengen sin, hvile, spise og samle krefter. Snart er han tilbake på «jobb» Familien er igjen samlet.

Etter alle disse ukene med tanker og bekymringer, leiting i terrenget, og leiting på nett etter dyr som er funnet og savnet, skjønner vi hvor mange dyreglade mennesker som befinner seg der ute. Men det er også mange dyr som ikke har det godt, nettopp fordi eieren ikke tar oppgaven med å ha et dyr på alvor.

Skaffe seg et kjæledyr er en lett sak og kattunger er jo så søte, men det følger et stort ansvar. Det blir ofte tatt for lett på akkurat det, «det er jo bare en katt»

Kjell sine historier har alle endt lykkelige. Vi håper han fremdeles kan ha mange pensjonistår sammen med oss.

En stor takk til alle som har bidratt med tips, omtanke og informasjon. Ikke minst tusen takk for all glede som har strømmet inn i heimen etter at det ble kjent at Kjell var kommet hjem. Han er en skikkelig tøffing!

Dusør er utbetalt selv om Kjell nesten fant veien hjem selv.

Skrevet av matmor:

Kirsten Halland

Dagali Hotel

fra media finner du her:

Katten Kjell på facebook

Tidligere etterforsker: Tror ikke katten er tatt ut av landet

Utlover dusør for katten Kjell

Katten Kjell funnet etter 123 dager hjemmefra

Vår Mustang tur på Dagali Hotel

  

 

#katt #husdyr #kjell #pus 

Kan du lage ny header til min blogg?

 

Vil så gjerne ha ny header, men har ikke peiling på hva og hvordan.

Bildet under viser headeren jeg har nå.

Hva jeg ønsker meg? Har ikke peiling, det er der du kommer inn.
Jeg vet hva jeg ikke vil ha, og det er det bilde som jeg har nå, der jeg stadig må endre og lage ny header.

Headingen må på et vis med fortelle hva min blogg inneholder, hva jeg blogger om.

Og det er:

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. 
Og, siden min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min en god del.

Så har jeg en facebooksiden hvor jeg selger vekene mine: Veskeklatten

 

 

Kan du hjelpe meg med heading? Kanskje du finner ut bedre enn meg, på hvordan jeg vil ha den?

Ideer mottas med glede :-)

Du kan kontakte meg enten via min facebookside: Veskeklatten

Eller sende meg en mail  på: lisbethpedersen17@gmail.com

 

#data #pc #header #blogg #design

Verdens beste bloggvenn har Bursdag

 

Dette må være blogg.no sin mest omtenksomme blogger. Hun lager bursdagshilsen til alle sine bloggvenner.
Der vi får vår egen Frodith-hilsen med både kaker, ballonger.
Ja du vet sikkert hvem jeg snakker om.

Frodith selvfølgelig  

Gratulerer så masse med dagen Frodith <3 Ønsker deg en strålende dag. Klemmer i bøtter og spann

Hekledronningen FrodithI anledningen Frodith sin bursdag, planla jeg og bloggeren Kjersti å møtes.

Så her sitter vi da, og feirer Frodith sin bursdag, og det uten at Frodith er med.
En stor hilsen fra oss til Verdens Beste Bloggvenn Frodith <3

Vi møttes på Baker Brun. Ja som du ser, vi hadde medbrakt kjeks på kafé.  
Kjeksen er selvfølgelig laget av Kjersti, ikke noe Baker Brun her i gården.
Vi hadde hvertfall en koselig lunsj sammen, med masse mat-prat.
Blir koselig å treffes igjen, kanskje Frodith også kommer til Bergen da :)

Ha en strålende dag Frodith <3

Masse klemmer på vei

 

Skal du kjøpe deg en brukt symaskin, jeg selger min trofaste Janome DC2030


Å neida, skal ikke slutte å sy, har bare kjøpt meg en ny og større symaskin. Selger derfor min trofaste Janome DC2030.
Har bare brukt den siden september 2012, ca 1 1/2 år.
Min Janome er en kjempegod symaskin, men jeg måtte ha en større maskin.

Ny pris kr 3495,- jeg selger min for kr 2000,- Kvittering og garanti medfølger.
Den har 5 års garanti fra jeg kjøpte den, så garantien gjelder noen år ennå.

Symaskinen kan hentes hos meg i Ytre Arna, Bergen.

 
Her kan lese mer om symaskinen JANOME DC2030 ellers finner du det meste av info på nettet.

* 29 sømmer

* Standard trykkfot med sort knapp

* Overlockfot

* Glidelåsfot

* Applikasjonfot

* Blindstingsfot

* Automatisk 7mm bred knapphullsfot

Standard tilbehør

A-Sik-sakfot (montert på maskinen)

C-Overlockfot

E-Glidelåsfot

F-Applikasjonsfot

G-Blindstingsfot

R-Knapphullsfot (1-trinns helautomatisk)

Spoler 4 stk

Snellestopper (stor)

Snellestopper (liten)

Trådsnellebase (til ekstra snellepinne)

Ekstra snellepinne

Filt (til ekstra snellepinne)

Skryverktøy

Lobørste

Sprettekniv

Strømledning

Fotpedal

Myk støvhette

Instruksjonsbok (norsk)

 

Da får jeg se om jeg klarer å sette meg inn i min nye symaskin. Den har litt mange dippedutter og greier, men må vel få det til.
Men det blir ikke før på søndag, for å reiser vi straks i Myrkdalen og blir der noen dager.

Ønsker dere en strålende helg :)

 

#sy #søm #hobby #diy #quilt #quilting #janome #symaskin


 

Gruppeblogg - Vinogkaffe


Har du fått med deg at Blogg.no har kommet med en ny funksjon: Gruppeblogg ?
Jeg har prøvd å se litt på dette, men la det til side. Inntil Ideatroll skrev et innlegg om dette HER som du kan gå inn å lese hvordan dette fungerer.

Ideatroll har selv benyttet seg av denne nye funksjonen og opprettet gruppebloggen: Vinogkaffe 
Gå gjerne inn å les, se om dette er gruppebloggen for deg, send gruppebloggen en vennerforespørsel.

Jeg er nå med i denne gruppen, og er ikke sein med å legge ut mine innlegg der. Til dere andre som allerede er med i gruppen, få innleggene deres inn da vel :)

Bildet under har jeg lånt hos gruppebloggen Vinogkaffe

 #gruppeblogg #vinogkaffe

 

Elfenben eller kopi ?

 

Er dette ekte elfenben eller kopi? Denne blomsterpotten har jeg stående langt inn i kjellerboden, for er det ekte elfenben så er det ikke kjekt å ha det i hus i det hele tatt.

Denne har jeg arvet for lenge siden. Det sies at den skal være i ekte elfenben, noe jeg ikke tror det er. Men vet ikke hvordan jeg finner ut av det, kanskje like greit.
Den ble kjøpt i utlandet da vedkommende reiste til sjøs, antar at det var rundt 1930-1940.

 


Den er ganske så tung, veier 8,5 kg.

 


Syntes ikke den er noe å ha stående på pynt, tok den fram fra kjelleren nå for å ta bilder og kanskje finne mer ut av det.

 


Forskjellig mønster på 2 siderOppi er den blitt ganske fæl, og litt knuste kanter

 

 


En eller annen tekst eller tegn under på bunnen. Som du ser så regnet det ute når jeg tok bilderElfenben liker jeg IKKE

 

 

 

 

Gave i posten


I posten i dag fikk jeg en pakke med denne herlige teksten bakpå <3
Så utrolig koselig skrevet

 Pakken kom fra fineste Englavenn med bloggen sin HEROg inni pakken lå denne flotte hjertesteinen, en takknemlighetssteinHva en takknemlighetssteinen er, og hvorfor jeg og 4 andre har vunnet denne steinen kan du lese om inne hos Engla HER

Tusen takk snille Engla <3

 


 

Giveaway

 

Ja selvfølgelig liker vi giveaway :)
Inne på Eglas blogg HER er det giveaway av en nydelige og unik engel i bergkrystall og dekalen med teksten "Be an angel, practice random acts of kindness"

Englas blogg er virkelig verdt et besøk, hun hekler og lager de flotteste tingene, massevis av ideer / DIY.
Og skjønne Engla hadde 40 års dag 14/7-13 og har dermed kommet inn på topplisten for oss på 40+ :)

 Gå inn å besøk Engla på http://englas.blogg.no/

 

Sommergjest kom via postkassen

 

I postkassen vår, lå det en hvit pakke adressert til meg :) Hmm spennende. Min nyskjerrighet snudde fort pakken og leste avsenderens navn: Kjersti Sandnes, da fikk jeg en "liten" misstanke om hva pakken inneholdt.
Haha :) herlig. Pakken inneholdt rotten VaniljeogPepper som eies av bloggeren Frodith, og som hun har sendt på sommerferie rundtom i Norge blant gode bloggvenner.

Så nå er VaniljeogPepper kommet til meg for overnatting før den reiser videre.

 

Her fikk VaniljeogPepper først hilse på Kaysa og hennes svarte rotte. Rottene ble fort venner

 
Kaysa måtte snuse litt på VaniljeogPepper..ojj...her kjente Kaysa lukten av Kjersti (forrige blogger besøk)sine herlige franske makroner.
Men heeeei, der måtte jeg ta Kaysa vekk, hun trodde at VaniljeogPepper var en makron-rotte hun kunne få spise.

 Men Kaysa ble litt utrygg på sommergjesten og ville flytte sin rotte trygt og forsiktig vekk

 

 

 Men VaniljeogPepper var ikke så farlig likevel. Så de to nye bestevennene fikk ligge i fred å nyte solen i BergenKaysa sin rotte følger VaniljeogPepper ut porten. Klar for å reise til neste bloggvenn :)

 

Takk for besøket og God tur videre

 

 

 


 

 

 

Fått premier i posten i dag + vant på Flaxlodd

 

Jeg var jo så heldig å vinne i 2 konkurranser HER, og det på èn og samme dag :) heldiggrisen meg.
Siden jeg er en som aldri vinner noe, og plutselig vinner 2 koknurranser på en dag, så ble jeg enig med noen av mine lesere om at jeg skulle kjøpe flaxlodd og Lotto.

Etter at jeg i dag var ferdig å handle/shoppe, så måtte jeg stoppe i tippekøen. Jada, jeg måtte jo kjøpe et Flaxlodd og en Lottokupong.
Skrev vist èn Lottokupong, men med min vinnerinbilskhet, så kjøpte jeg vel egentlig 4 Lotto.

Satt meg i bilen og kjørte spent hjem, gledet meg til å skrape Flaxlodd. Lottoen må jeg nok vente noen timer til med.
På vei ned innkjørselen til huset stoppet vi ved postkassen. Min mann gikk i posten og kom inn igjen i bilen, ehh her er det to pakker til deg sa han.
Jeg måtte jo bare sikre han med at jeg IKKE hadde bestilt noen mer metervarer på internett, begynner å få litt metervarer i hyllene mine, rester.

Inn i huset med alle varer, som jeg selvfølgelig bare satte fra meg i gangen. Jeg var nemmelig klar for å først åpne pakkene jeg fikk i posten.

Her er gaven jeg vant inne hos Frodith, en herlig liten minipompadur som hun har heklet i en herlig farge. Denne kan jeg nå bruke til lommeboken og mobilen min.
Tusen tusen takk for denne flotte gaven fra deg Frodith <3Den andre konkurransen jeg vant, var inne hos Hanne/Wotka. Her vant jeg en flott veske som hun har heklet i flotte farger.
Tusen takk Hanne <3


FLAX lodd

Ja Flaxloddet var jeg også heldig med. Vant ikke store premien da, men fikk hvertfall tilbakebetalt for loddet :)
Flaxloddet inneholdt 2 vinnersjanser. Og jammen meg vant jeg på begge stedene på ett lodd.
Ehh men var ikke mer en kr 25 * 2

 

 

 

Så nå får jeg vente i spenning på Lottoen i kveld.
Men hallo, der kommer jo ikke jeg til å vinne en 50-øring en gang. Har tippet Lotto et par ganger, men ikke noen gevinst på meg nei.
Vet, 50-øringene er jo ikke lengre, men kommer ikke til å vinne en krone da.

Men Lykke til, til meg og min Lotto i kveld

Og masse lykke til, til alle dere andre som venter på å rette Lottoen. La oss ikke bli for mangen om å dele de 7 rette da :)

Ha en strålende lørdag. Det skal jeg, nå er jeg klar for vår herlige hjemmelagde pizza, etterfulgt av en skål full av sjokolade og sure tær

 

  


 

 

HURRA jeg har vunnet i konkurranser

 

Ja tenk jeg har vunnet i dag, og 2 konkurranser :)
Jeg som kun har vunnet 1 gang, og det var på tivoli med mine barn for mange år siden. Men når jeg først vant noe den dagen, ja da måtte jo premien ta hele baksetet i bilen. Vant en Ole Brumm bamse som var større en ungene mine.

Men endelig, heldiggrisen meg, nå var det min tur å vinne her inne :)

Konkurransene jeg var på med var her:

 

Hos Frodith

http://frodith.blogg.no/1372182498_25062013.html?c=1372189817201

 

og inne hos Hanne

http://wotka.blogg.no/1372169389_25062013.html?c=1372189881043

 

Heldige meg som vinner sånne flotte håndlagde premier :)

Gleder meg masse :)

Klem

Hvilke stoffer skal jeg velge til veske

Ja nå er jeg sy-desperat :) Finner ikke noe særlig med kraftige veskestoffer. Så har nå gått over til tynnere quiltestoffer. For å kunne sy vesker med disse stoffene må jeg bruke både vatt og vliselin, dette gjør da disse tynne stoffene stødigere. 
Som denne vesken: http://lisbethpedersen.blogg.no/1366921959_skulderveske_grbrun_m.html

Fordelen ved å bruke dette stoffet er at utvalget på stoff og farger er mye større. Men vesken blir selvsagt mye dyrere å sy.
Vil sy flere vesker, men klarer ikke å bestemme meg for hvilke farger og mønstre jeg skal velge. Ikke alltid like lett å bestemme seg når jeg kun ser stoffet på internett, og da er det heller ikke lett å se for seg det ferdige veskeresultatet.

Hvilke farger og mønstre skal jeg velge?
Har du sett andre fine stoffer som passer til veske, så mottas ideer med takk :)

4270-55 Tried & True Blå/grønne                  


    Blå-grønn 1510 13 Sort skrift på     Gråbrun

Noteworthy - Nydelig lys blått med medaljonger  Lysblå

          

 

 

 

 

 

 

 

 Fiolblå

 

 14107 Brune blomster på  eller mer farge og mønster

The Ghastlies A Ghastlie  Lilla mønstret

4514-507 Grå rundinger på  Lilla med snurringer

4513 422 Mørk lilla tekst på  Lilla med tekst

Poppy Lane avisstoff Avisstoff

 

 

 

 

 

 

 

 Eller dette mønsterstoffet her, sammen med en ensfarget grå bunn?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eller rutemønster, ligner nesten på brostein :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Eller en av disse to med rundinger?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kunne lagt inn uendelig med stoffer.

Har du sett fine stoffer til veske, så gi meg gjerne beskjed.

 

 

 

GIVEAWAY - hos Engla


VIL DU VINNE DETTE: For mer info gå inn her http://englas.blogg.no/1364625755_giveaway.html

Tynn, selvheftende veggdekor for enkelt å live opp en vegg eller møbel for den saks skyld.
Den er enkel å feste på alle rene, tørre og plane flater.
St. 27,3x58,4 cm...

 

 

 

For å være med på konkurransen, gå inn på bloggen til Engla her http://englas.blogg.no/1364625755_giveaway.html

TREKNING 1.MAI

 

 

Vinn et deilig PEACE sjal - flere vinner muligheter

 

Bloggdamer40+ søker Gjesteskribenter

Tema og skrivestil er valgfritt. Du trenger ikke å være medlem på Bloggedamer 40+, men innlegget må være relevant for voksne damer.

For å få en kick-start, blir de to første gjesteskribentene premiert med et luftig sommerlig tubesjal med Peacemønster!

Innlegget må ikke ha vært publisert tidligere.

 

 

Ikke skrivekløe? Du kan likevel vinne et sjal!
Alle som reklamerer for dette på blogg med link til Bloggedamer 40+, bli med i trekning av et sjal!

Skriver du i tillegg et innlegg om dette, dobler du sjansene dine!
Skriv i kommentarfeltet inne på bloggsiden til Bloggdamer40+ om hva du har bidratt med.

For å komme til konkurransen må du gå inn her:

http://bloggedamer40pluss.blogspot.no/2013/03/premie-til-gjesteskribenter-og-de-som.htmlBloggdamer 40+ gleder seg til å se om vi sammen skaper en fast spalte èn gang i uken

Bloggdamer 40+ gleder seg til å se om vi sammen skaper en fast spalte èn gang i uken!

http://bloggedamer40pluss.blogspot.no/2013/03/premie-til-gjesteskribenter-og-de-som.html 

Bloggdamer 40+

 

For en stund siden meldte jeg meg inn i gjengen for bloggdamer 40+ 
De ønsket bilder og info om mine vesker, og dette mailet jeg straks tilbake. Så fikk jeg mail i dag om at i deres neste blogg innlegg skulle skrive om veskene mine :)
Noe jeg selvfølgelig syntes var veldig kjekt.

Ser noen av mine flotte bloggvenner og lesere allerede er medlem i gjengen. Til dere andre bloggdamer 40+ bli med i gjengen da vel :)

Under ser dere hvilke knapper vi kan velge å legge inn på bloggen vår, med link til bloggdamer 40+
Jeg får bare kopiert bilde, klarer ikke å legge inn linken med logoen på min blogg på høyre side. Skal nok få min datter til å hjelpe meg, så håper linken snart er på plass.

Her er linken til Bloggdamer 40+ http://bloggedamer40pluss.blogspot.no/

 

                                    

Bildene/logoene her er fra bloggdamer40+

 

Ellers er det veldig kjekt å se at jeg har lesere på bloggen min hver dag :) til tross for at jeg ikke er så flink å skrive innlegg. Blir mest om mine håndsydde vesker.
Ikke det at jeg ikke vil skrive, men er bare ikke flink til å komme opp med ideer til innlegg :)

Ønsker dere alle en fortsatt strålende helg :)

Lisbeth

 

 


 

Sytråd i bomull eller polyester?

 

Blir aldri enig med meg selv. Hvilken sydtråd er best av bomull og polyester?
Spørs vel hva en skal sy, jeg skal selvfølgelig sy vesker og vil bruke den som er mest slitesterk og tåler litt.
Når jeg prøver å finne ut av dette på google får jeg bare opp en jungel av svar som jeg ikke blir noe glupere av.

Når jeg er inne på Stoff og Stil på nettet, ser jeg at det er absolutt mest fargevalg av polyester sytråder. Kanskje for at polyester er best å bruke?

Jeg var innom på stoff og stil sin butikk i Bergen og spurte en av de ansatte hvilken sytråd som var best å bruke, da svarte hun: vet ikke jeg. Trodde de som jobbet der skulle ha litt peiling på dette.

Har du noen gode råd eller erfaring med dette?

Ha en fortsatt fin lørdags kveld :)

 

Lisbeth

 

 

 

Her synger min datter

 

Min datter Jeanette har bachelorgrad i musikkteknologi. Var ferdig fra University of Glamorgan i Cardiff juni 2012.
Hun har siden den gang spilt inn og laget masse fin musikk.

Her er en av de sangene hun synger og spiller. Hun har her covret Ed Sheeran sin A-Team og spilt inn med sin iPhonen!

 

https://soundcloud.com/poetryseven/a-team-ed-sheeran-cover-live

 

Håper linken virker, jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg legger inn denne type linker.

Så da er det bare å høre på henne, jeg syntes hvertfall hun er flink :)

 Er så kjekt nå ungdommen liker å synge. Min sønn på 19 år har absolutt ingen interesse annet enn å høre på andres musikk. Men yngstemann på snart 16 år elsker å synge. Han bruker mye av fritiden sin med å synge og spille gitar, akkurat som store søster :)

 

 

Hurra for Kaysa

Hunden vår Kaysa, en Border Terrier, er 5 år i dag. Grattis med dagen til henne. Familiens beste venn :)

 

Ikke gamle tispen her nei. Kaysa sitt første år hos oss

                   

 

Snø er gøy, og veeeldig godt :) Hun stopper ikke å spise snø uten at vi stopper henne. Hun spiser så hun skjelver av frost.

       

Gøy med hunde besøk av en av bestevennene. Her har Kaysa fått besøk av Fluffy, som er en blanding av flat coated retriever og noe annet fint :)
Kaysa er minst av både alder og vekst, men stakker Fluffy som stadig blir overfalt.

 

       

 


Vi har fotball frelste folk her hjemme, men desverre så holder de med forskjellige lag.
Så Kaysa vet ikke hvem hun skal heie på :)

Bergens laget Brann er jo veldig greit, for de holder hele familien med.
Men det store spørsmålet er:
Holde med eldste jenten og Manchester?
Eller med yngste mann og Barcelona? Hmmm

        

 

Her storkoser Kaysa seg med andre Border Terrier. Kaysa i midten

 

Sommertid og blomster jenten vår :) Å gleder meg til sommeren.

                  

GRATULERER MED 5 ÅRS DAGEN KAYSA :)

 

 


 

Stoff metervare på nett fra utlandet

Er på jakt etter mer og nye stoffer. Jeg har bestilt masse fra nettbutikker i Norge, men aldri fra utlandet.

Har noen her erfaring fra stoff metervare nettbutikker fra utlandet?

Noen butikker å foreslå? Er veldig takknemlig for forslag :)

På dette område å bestille metervare fra utlandet har jeg nok vært litt for skeptisk. Liker best å ta på, og se på stoffene i virkeligheten.
Var en tur på Stoff og Stil i går, og der er jeg ofte, men fant ikke noe. De har nok sikkert masse fint. Men jeg er på jakt etter stoff til vesker, og det stoffet må være kraftig bomull lignende kanvas stoff.

Ellers kan jeg anbefale en nettbutikk her som jeg har bestilt masse fra.
Disse er ikke så dyre og de tar kun kr 50,- i porto. De har også masse forskjellige salg og ukestilbud:  http://www.lappelaaven.no/
Denne er litt dyrere enn den over, men de er utrolig raske med leveringen. Og du får faktura med i pakken http://shop.polarquilt.no/ehandel/

 

I dag blir en lang dag, veeeeldig lang

Ja i dag er vi kommet til en spennende dag for oss.

Jeg skrev her tidligere om at vi lenge har ønsket oss veteranbilen 1969 mod Mustang Mach 1.

Og endelig, nå er vi så nær så nær :) Min mann har fått kontakt med en som skal selge sin Mustang, og selgeren bor i Oslo. Vi fikk da selgeren til å sende div bil info og bilder til oss på mail, så vi kunne se og lese. Bildene av bilen var så flotte.

Selgeren er en pensjonert bilmekaniker som har 2 amcar og har derfor ikke tid til sin Mustang. Han har lovet oss at bilen er i tipp topp stand. Så derfor sa vi på telefon at om bilen er i den stand han sier, ja da kjøper vi den :)

Men vi tør ikke ta bilen helt usett.

Så i dag tidlig tok min mann og vår yngste sønnen flyet til Oslo for å se på bilen. Flyet gikk kl 08:00 fra Bergen. De er i Oslo ca kl 09:00 Derfra må de videre 3 timer med tog.

Antar at de er framme der Mustangen står parkert ca kl 13:30 Da skal min mann se på bilen.
Dette er virkelig en guttedrøm for min mann og sønn. Etter å ha snakket med selger regner de med å komme til en rustfri og fin bil.
Så om de kommer til en bil full av rust og mangler, ja da vet jeg ikke hva jeg skal si og gjøre.

Så nå er så spent på svar fra de.

Jeg kommer tilbake til dette når jeg har hørt noe fra gutta mine.

Så da sitter jeg her da, full av spenning og drikker kaffe i laaaange baner :-)

Lisbeth 

 

Morsdag og flytte-sjau

Dette blir en merkelig dag :) Min eldste datter som er 24 år skal flytte hjemmefra. Veldig rart men sånn er det, en ny epoke i livet.

Har egentlig fått en liten forsmak på at hun flytter. Hun kom hjem for ett år siden etter å ha bodd og studert i Cardiff. Der tok hun Bachelorgrad i Musikkteknologi.
Så nå har hun spilt inn masse fin musikk som hun selv har laget og synger. Når hun flyttet til Cardiff, var det mye verre enn når hun flytter i dag. Og heldigvis hadde vi scype. Cardiff var så langt unna. Tanken hennes den gang var å bli boende noen år i Cardiff, hun likte seg veldig godt. Og jeg må innrømme at jeg var redd hun skulle finne seg en Engelskmann og bli værende :) Men heldigvis, savnet av familien, venner og Bergen ble så stort at hun flyttet hjem etter endt studietid og bestått Bachelorgrad.

Nå skal hun kun flytte inn til Bergen sentrum, ca 15 min med bil hjemmefra, så da er hun ikke langt unna. Og mye lettere for henne å komme seg til jobben, som hun får gangavstand til. Vi bor litt på landet, så når hun skulle ta bussen på jobb til kl 7, måtte hun stå opp kl 04:45.

Sånn er livet. Barna våre vokser fort opp og skal stå på egne bein. Nå er det kun jeg, mannen og vår yngste sønn på 15 år og hunden vår Kaysa igjen her hjemme.

 

Måtte bare legge ut et bilde av min datter Jeanette :)   

 

 

Offentlig facebookside Veskeklatten

Ja, endelig :-) Ville bare si at nå har jeg fått åpnet meg en offentlig facebook side Veskeklatten. http://www.facebook.com/Veskeklatten#!/Veskeklatten

På denne siden kan de som ønsker gå inn og trykke liker og gjerne dele  :-) Den kommer selvfølgelig til å dreie seg om veske, div søm og litt mat.

Men for å komme inn, så tror jeg en må ha egen facebook side.

Benytter også anledningen til å gratulere Maria Gangdal Gunnarskog som i dag gikk videre i Idol. Grattis Maria, klem fra meg

Jeg har her tidligere skrevet om Maria Gangdal Gunnarskog

Ønsker dere en strålende helg :)

Hunden vår Kaysa passer på vår influensasyke ungdom

Hunden vår Kaysa har fått en uvanlig oppførsel, hun nekter å forlate sofaen hun ligger i sammen med vår influensasyke ungdom. Kaysa vet at hun ikke har lov å ligge i denne sofaen. Når jeg tar Kayse ned, sitter hun på gulvet foran den syke og griner. Hun vill oppi og passe på ungdommen.

 

 

Kaysa er en Border Terrier - tispe på snart 5 år. En hunderase som er lett å lære og som forstår veldig mye.
Men det vaktinstinktet hun nå har ovenfor den influensasyke ungdommen, er nytt for meg.
Ja ja er jo koselig og se da, hunden skjønner meget godt at ungdommen er syk.

Kaysa elsker å leke i snøen. Men hun blir fort kald og vil inn, for hun spiser snø hele tiden.
 

En artig opplevelse i livet

Amanda fra Haugesund - min oldemor.

Da jeg begynte med slektsgransking for noen år siden, viste jeg at Amanda fra Haugesund var min oldemor. Men underveis oppdaget jeg noe jeg ikke viste om, og det var at Haugesund Teater holdt på å lage en musikalsk forestilling om Amanda fra Haugesund. Musikalen skulle hete: «Den (halv) sanne historien om Amanda fra Haugesund» og skulle bli høstens storsatsing på Tønneloftet og blant hovedrollene var Jon Eikemo, Linn Løvvik, Solveig Andsnes og Jørgen Langhelle.
Musikalen hadde premiere 19. oktober 2012 klokken 19:00, på Staalehuset.

Min oldemor Amanda Sofie Stangeland Lura satt igjen som enke og alene med fem barn da hennes mann døde. Løsningen for henne var å bli spritlanger.
Hun var en av byens største og mest respekterte gauker, men levde hele tiden med frykten for å havne i fengsel. Men hun hadde ikke andre valg. Dette for å klare å overleve sammen med sine egne barn, og hun tok også i mot andre trengende sultne barn.Brudebilde av min oldemor Amanda Sofie Stangeland og Anders Bertin Stangeland 18/10 1914

 

Bilde av Amanda Sofie Stangeland                                                                                                            Bilde av Amanda sine 5 døtre.

Haugesund teater skriver dette om Amanda og forestillingen:

Amanda Sofie Stangeland var en mektig skikkelse i Haugesund på 20-tallet. På folkemunne ble hun kalt Amanda fra Haugesund. Noen mener hun var en simpel gledespike. Andre sier hun var en engel. Sannheten ligger kanskje et sted midt i mellom. Det vi i alle fall vet, er at hun var en beintøff alenemor som benyttet alle lovlige og ulovlige midler for å få endene til å møtes, for seg selv og sine fem døtre i Haugesunds aller fattigste periode.

http://www.haugesund-teater.no/amanda-fra-haugesund-den-halvsanne-historien/

Når jeg fikk greie på at Haugesund Teater skulle det lage teaterstykke av min oldemor, tok jeg straks kontakt med teateret. Det viste seg at de ikke hadde fått kontakt med så mange slektninger etter Amanda. De hadde kun fått kontakt med ett av hennes barnebarn, men ble glad da vi også dukket opp.
Så jeg, min mann, barn og min mor (som er Amanda sitt barnebarn) ble invitert til Haugesund for å se premieren av den oppsatte musikalen.

Klart vi ville komme.

Vi reiste til Haugesund 18.oktober 2011 og bodde 2 dager på Rica Maritim Hotell.

Når vi kom frem fikk vi kontakt med andre personer som var lengre bak i slekten, men som bodde i Haugesund. Vi fikk også gått på graven til Amanda.
Dagen etter var det klart for premiere av musikalen: Amanda fra Haugesund ? den (halv)sanne historien. Om jeg skulle sitte og tenke på at dette er fra min slektshistorie, så ble det hele egentlig en rar og uvirkelig opplevelse.
Det var reservert plass til oss slektninger av Amanda på teaterets fremste rad. Å sitte her å se en teaterforestilling om min oldemor Amanda, og der en av hennes døtre Anna er min mormor, ja dette ble egentlig litt uvirkelig og heller som å se en vanlig forestilling. Etter forestillingen fikk vi utdelt hver vår rose. Flott musikal og meget dyktige folk.
Videre direkte fra premieren gikk turen vår til premierefesten som vi ble invitert på. Premierefesten ble holdt på Rica Maritim Hotell som vi bodde på. Her fikk vi være sammen med alle skuespillerne og resten av teamet som var med på å sette sammen denne musikalen. Vi fikk også snakket med Hanne Krogh, som var en utrolig hyggelig dame.

Men vi hadde noen kjempefine dager i Haugesund. En fin liten by som vi garantert kommer til å besøke flere ganger. Har allerede vært der en gang til etter teaterforestillingen.

 

Bilde av min yngste sønn Adrian sammen med Hanne Krogh på premierefesten

 Og bilde av Adrian sammen med Jon Eikemo på premierefesten

 

 

I august 2012 fikk jeg 2 billetter til Amandaprisutdelingen i Haugesund. Jeg takket ja til billettene. Men jeg selv følte ikke behov for å få med meg denne festen, så jeg ga billettene til min mor og hennes kusine, som begge er barnebarn av Amanda.

 Her er litt info om Amanda fra Haugesund:

Amanda Sofie Stangeland Lura

Født 09-07-1894 på Steinsnes, Skåre, Haugesund, Rogaland.
Døpt 12-08-1894 i Skåre, Rogaland.
Konfirmert 11-10-1908 i Skåre Kirke.
Død 22-10-1947 på Rogaland sykehus, Stavanger, gravlagt 28-10-1947 på Udland gravlund, Haugesund.
Hun giftet seg med Anders Bertin Stangeland, lysning 11-10-1914 i Haugesund, gift 18-10-1914 i Johanneskirken Bergen. Anders: født 23-07-1891 i Ølen, Hordaland (sønn av Sjur Andersen og Brita Stensdatter), døpt 16-08-1891 i Ølen, Hordaland, konfirmert 21-10-1906 i Ølen, død 14-11-1922 i Haugesund, Rogaland, gravlagt 21-11-1922 på Udland gravlund Haugesund, yrke bøkker.
14-06-1941 giftet hun seg med på Sven Lura, i Bergen. Sven Lura: født 24-05-1899 i Lura, Rogaland, dåp 11-06-1899 i Høyland, Rogaland, død i Haugesund, Rogaland.

Barn med Anders Bertin Stangeland:

Sigrun Beate Stangeland født 17-05-1915.
Malene Stangeland født 14-08-1916.
Anna Stangeland født 26-10-1917. ( Dette er min mormor)
Magda Lovise Stangeland, født 12-03-1919 hun ble bare 12 år gammel. Døde 19-04-1931 i Trafikkulykke påkjørt av bil i Strangta Haugesund.
Ruth Stangeland født 03-12-1920.

 

Metervare stoff Halvpanama 100% bomull???

Noen som vet hvordan stoff i Halvpanama 100% bomull er? Jeg skal sy vesker og er ute etter et kraftigere stoff (som Canvas). Fant et tilbud på internett på Halvpanama, men har ikke peiling på hvordan dette stoffet er. Er dette et kraftig stoff som egner det seg til vesker?

Her er bilde av Halvpanama, men syntes det er vanskelig å vurdere stoffet ut fra et bilde. ser kraftig ut.

 
Min ynste sønn drømmer om å bli flyger - da leide vi et småfly til bursdagen hansTil min yngste sønn sin 15 års dag, var vi ikke i tvil om hva han skulle få i bursdaggave :-)
Vi ville leie et småfly. Da var det å begynne å planlegge dette, han skulle jo ikke vite noe. I tillegg fikk vi beskjed fra fly-klubben om at det burde være blå himmel og ingen vind.

Vi bestilte time til en lørdag. Da skulle min sønn Adrian, får være pilot i 1 time.

Lørdagen kom, solen skinte og helt vindstille, og vi sa til Adrian: nå må du være med oss ut, vi skal kjøre på en blåtur. Adrian ble selvfølgelig med, uten noen misstanke. Vi kjørte mot flesland. Da vi kom opp og skulle parkere på flesland hviste ikke Adrian hva han skulle tro. Han hviste at vi ikke skulle på ferie med fly (for jeg har jo flyskrekk oppi det hele)

Vi fortalte hva han skulle da vi gikk mot miniflyet: nå Adrian skal du få drømmen din oppfylt, være pilot i 1 time. Han jublet samtidig som han var kjempenervøs. Dette var gøy. Adrian gikk ombord i småflyet sammen med sin far og søster og en pilotinstruktør. Jeg stod med begge beina godt plantet på bakken.

 

 

Adrian stolt pilot

Adrian kjørte flyet selv med en ekspert på passasjersetet. Han fikk fly over huset vårt og andre familie og venners hus.

Dette var en opplevelse. Adrian sa at dette var verdens beste bursdagsgave. Adrian er nå klar for å ta fly-sertifikatet, som han kan ta når han er 17 år.

Merkelig, kan kjøre fly når du er 17 år men ikke bil.

 

En pilotinstruktør ved sin side


       Flytur over huset vår 

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits