Sy Julegave-poser

 

Her har jeg sydd noen julegaveposer. Har du symaskin og kan sy rett frem, så er disse veldig enkel og fort å sy. Har du noen utslitte juleduker, da kan du bruke de eller selvfølgelig kjøpe julestoffer. Her er muligheter for gjenbruk. Gaveposene kan jo også brukes hele året ved å sy de i andre stoffer, gamle duker, sengetøy.......

Mønster under bildene.

Til og fra lappene som jeg har brukt her, har jeg kjøpt hos Kirkens Bymisjon. 

Kirkens Bymisjon driver kafeer for mennesker i rus- og gatemiljøene i mange norske byer. Gjennom advent og julehøytiden, som resten av året, serverer de varme måltider til mennesker som strever med rus.
For 5 stk pakkelapper betalte jeg kr 200,- dette gir en julemiddag til 5 personer i rus- og gatemiljøet. Dette er virkelig noe jeg syntes er verdt å støtte. 

Gled en som gruer seg til jul. Pakkelappene får du kjøpt her: Kirkens Bymisjon Pakkelapper 

Og nei, dette er ikke sponset reklame, dette er faktisk noe jeg syntes er verdt å støtte. Du kan selvfølgelig bruke egne pakkelapper.Julegave-posene på bildet under sydde jeg i fjor. Applikasjonene / figurene har jeg klippet ut i stoff ved hjelp av VlisofixMønster forklaring:

Størrelsen på gaveposen klipper du etter eget ønske, etter hvor stor / liten gaven er. Jeg bruker skjærelinjal til stort sett alt jeg syr, da er det kjempeenkelt å kutte rette firkanter. 

Klipp ut etter ønsket størrelse: 2 stk utenpå hoved stoff, 2 stk innside stoff. Alle disse fire stoff delene skal være like stor.
Lomme: Klipp ut i samme som bredden på posen, høyden klippes dobbel så dyp som du ønsker for denne skal brettes når den syes sammen. Lommen kan sløyfes.
Så lager du 2 stk skråbånd / pyntebånd på ca 70 cm lang som skal brukes til å stramme posen med. Skråbånd / pyntebånd og dekorasjons merker kan du kjøpe ferdig på Stoff og Stil

 

Brett lommen rett mot rett og at bredden er like bred som stoffet til posen. Sy sammen på ene siden, la stå åpen på de to andre sidene. Ønsker du å sy på noe "bilde" så må dette gjøres før lommen syes sammen.Vreng lommen med rettsiden ut og sy en stikning oppe og nede. Legg lommen oppå forstykket til posen, ca 7 cm fra bunnen på min små pose. Sy fast langs kortsiden og bunnen på lommen.


Legg forstykkene rett mot rett, sy sammen som tegninger under viser, sy også sammen i bunnen. De 2 cm som står ikke sy, er til å tre snoren igjennom.

Innerstoffet som her er rødt, syes sammen i sidene og i bunnen. OBS la stå åpent ca 5 cm i ene langsiden som er til å vrenge posen gjennom.

Klipp til bunn ca 2,5 * 2,5 cm, dette justeres etter størrelsen på din pose. Jeg bruker skjære linjal, det gjør jobben mye lettere.


Her ser du bunnen ferdig klippet. Sy den sammen i hjørnene slik jeg har gjort på den hvite delen.

Her er åpningen min på innerstoffet. 


Ta ytterste delen på posen, la den være på vrangen, så legger du innerposen oppi rett mot rett. Sy delene fast hele veien rundt oppe. 


Trekk foret og pose fra en annen, som på bildet under. Stryk sømmen i åpningen til båndet som bildet viser.


Vreng posen gjennom åpningen i foretSy en søm rundt hele først over bånd åpningen, så en søm under bånd åpningen.Lag bånd, eller kjøp ferdig sydd. 

Tre bånd / sløyfe gjennom. Ta først det ene båndet, trekk det gjennom ved hjelp av en sikkerhetsnål, trekk det gjennom hele veien rundt. Det andre båndet gjør du det samme med, MEN dette trekker du hele veien gjennom ved å starte fra andre siden.

FERDIG


Inne på min facebook side finner du flere gratis mønstre og der ligger jeg ut for salg mine håndsydde vesker. 

Facebook siden min finner du her: VESKEKLATTEN

 

 

 
 

 

#diy #oppskrift #interiør#hobby #sy #søm #hobby #quilt #quilting #patchwork #sew #håndlaget  #jul #christmas 
#fabric #christmasquilt #thanksgiving #inspirasjon #diy #hohoho #santa #interiør  #interior #juletre #duk #juletreduk #stjerne#stjerneduk #glitter #fabric #julepynt #ornaments 
#ornament #sy #bordbrikke #brikke #snø #snow #snømann #kirkensbymisjon #håndarbeid #julegaver #julegavepose #gaver #innpakning #gjenbruk #redesign

20 kommentarer

Henriette Celin

28.11.2015 kl.00:11

SÅ morro! og så flotte de ble :-D

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.00:16

Bergensergenser: Tusen takk :-) litt annerledes jule innpakning :-)

~Lin

28.11.2015 kl.00:24

kjempefine :) Eg har alt papir og poser eg trenger for i år,men en skikkelig god ide <3

alt vel med deg og dine håper eg -klemmetingene <3

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.00:30

~Lin: Tusen takk :-) Ja her er alt bare vel, har bare ikke hvert så mye på bloggen i det siste. Håper det står bra til med deg også. Vi treffes vel i januar :-)
Klemmer tilbake <3

tepausen.blogg.no

28.11.2015 kl.01:12

Så lurt. Flotte gaveposer.

fruensvilje

28.11.2015 kl.07:38

Det var jo en grei gavepakning,kjempefine og pakkelappane var også fine,du er flink til å dele om deg med mønstre

Siv Svanem

28.11.2015 kl.09:01

Noe så flott. Hvem ville ikke ha likt å få en så fin innpakket gave. Trenger nesten ikke noe innhold.

natheless

28.11.2015 kl.10:03

Kjempesøte. Du er jo like flink til å forklare som en formingslærer du! Gøy!
Masse flott å kunne lage her. Slike personlige gaver gjør mye ut av seg selv også.:)

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.16:28

tepausen.blogg.no: Tusen takk :-) Gøy å prøve noe nytt. Ha en fin lørdagskveld :-)

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.16:29

fruensvilje: bare kjekt å dele mønstre. Når det er mønstre jeg selv har laget, da er det lov å dele. Sånne kjøpe mønstre er selvfølgelig ikke lov å legge ut :-)

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.16:30

Siv Svanem: Tusen takk :-) Ja innpakningen blir nesten en gave i seg selv. Ha en fin lørdagskveld :-)

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.16:32

natheless: Tusen takk :-) Er ikke lett å forklare, prøver med bilder og tekst. Så for jeg håpe det er forståelig :-)

margarites

28.11.2015 kl.19:58

Så utrolig fine de ble! Jeg har symaskin og kan sy rett frem...men det å finne frem symaskinen er det som tar tid. Kjøpte ny maskin i fjor, og har sydd ca 3 meter (opplegg på to gardinfag). Så meterprisen på de er ganske høy foreløpig. Det er jo gøy, men det blir nok ikke før denne julen. Nyt adventssøndagen :-)

Lisbeth Pedersen

28.11.2015 kl.21:59

margarites: Tusen takk :-) Hehe ja da blir meterprisen høy. Men når du har kjøpt ny symaskin så må du jo begynne å sy mer, regner med du har litt interesse for søm når du har kjøpt symaskin. Jeg kjøpte min første symaskin for ganske nøyaktig 3 år siden. Og jeg hadde aldri sydd før, nå har jeg fått sy-dilla :-) Men liker ikke å sy gardiner og klær :-)

hobbyz

29.11.2015 kl.15:10

Kjempeflotte gaveposer :-)

Lisbeth Pedersen

29.11.2015 kl.20:06

hobbyz: Tusen takk :-)

Lithanna

08.12.2015 kl.08:29

Så flotte!

Sånn sybrett har mamma også- sydame vettuh, kan ikke være foruten da:)

Lisbeth Pedersen

08.12.2015 kl.13:13

Lithanna: Tusen takk :-) Ja kan ikke klare oss uten sy brett :-)

Beauty by Hermine

12.12.2015 kl.22:17

neimen så utrolig herlige og fine dem ble!!!ønsker deg en fin lørdagskveld videre! <3

Skriv en ny kommentar

, Bergen

En hobby - blogg som vil i hovedsak handle om mine håndsydde vesker. Men da min mann har en 1969 mod Ford Mustang, så vil våre Amcar turer og treff også prege bloggen min. Ønsker du å kjøpe en av mine vesker, så kontakt meg gjerne på mail lisbethpedersen17(alfakrøll)gmail.com eller på facebook: https://www.facebook.com/Veskeklatten Instagram Lisbeth_pede

hits